Alışmak, kanıksamak gibi düşünün :)
Unutma yeteneğimiz olmasaydı neler olurdu?
Alışmak, kanıksamak gibi düşünün :)
@norajj Bu yazıyı iyi oku :
Şunu demişsin !
''Unutmak derken tabiki tamamen silmekten bahsetmiyorum, zaten öyle bir mekanizma yok:)''
Öyle bir mekanizma yok dediğin Şey Bir hastalık olarak mevcut ''PİCK'' !
Pick Hastalığı Nedir?
Pick hastalığı, bir demans türüdür. Demans : Düşünce bozukluğu, unutkanlık olarak tanımlanmaktadır. Demanslı hastalarda, günlük işlerini yapma, hafıza, mantık yürütme, konuşma, sosyal aktivitelerde bulunma gibi işlevlerin gerilediği ve zamanla bu işlevlerdeki bozulmanın ilerlediği görülür. Pick Hastaları günümüzden başlayarak geriye doğru hafılarını siler ara sıra geri gelsede zamanla net bir şekilde kaybolur. Unutmaktansa Hatırlayıp acısını yaşamayı tercih ederim..
BKZ:
Rabbim Bütün Hastalara Şifa Versin...
M&R
Hic birseyi unutmam ben arkadasim beni bu duruma getiren o gecmisteki olaylar..
Aksi takdirde unutmak ayni hatalari tekrarlamaya neden olur..
Acisada öldürmez be arkadasim :)
İnsan zaten unutmaz, sadece alışır. Bir sevgilinin seni terk etmesiyle sevdiğin birinin ölmesi bence çok farklı. Hayatına biri girer belki adını bile hatırlamak istemezsin ya da ayrıldıktan sonra bir kere görmek bile yeter belki, ya da bir kere sarılmak aylarca sizi avutabilir ama ölümde gidip mezar taşına toprağına sarılsan daha çok acır canın.
Bikere unutma bir yetenek değil çünkü yetenek bazılarında olur bazılarında olmaz ayrıca herkesin farklı şeye yeteneği vardır ayrıca alışmak budur işte hayatın getirdiği şeyler alışıyosun bir şekilde.
Cevap
15Cevap
Valla soyle bir donup bakiyorum, bebekken yattigim besigi besigin nevresim desenine kadar hala hatirlarim. Dogdugum evi bile. O yuzden hicbi boku unutamayinca genelde takinti diyenlere de kafa atmak istiyorum. Unutmak iki turku geliyo biri boyle nimet, biri yaslilikta imtihan olarak. Nimet olani allah bize vermemis buna da sukur, dayaniyoz bir sekilde
ınsanı ınsan yapan yasadıgı tecrube edındıgı bırıkım ve cektıgı acılardır.. daha once mutlulugu kaybetmıs bırı ıle yasa dıye bır laf vardır cunku mutlulugun degerını sadece o bılıyordur..
Kaybettigimiz insanlari unutmuyoruz zaten (kendi adima) sadece yokluklarina alisiyoruz. Ve bu bize verilen bir nimet belkide.
Allahin en büyük nimeti unutmak.. yoksa kafayi yerdik düşünmekten !
Eğer unutma hissi olmasaydı anne babasını kaybeden çocuklar ve çocuklarını kaybeden insanlar bu acıya bir kaç saat dahi dayanamazlardı.
Bence zaten unutulmuyor. Sadece dusunmuyorsun, alisiyorsun
Guzel soru eger unutma kabiliyetimiz olmasaymis yakinlarimizi kaybettikce bizde aklımızı kaybedermisiz
Ayrica kaniksamak baska bisey
Beyin otomatik olarak siliyormuş zaten farkettim de kötü şeyleri daha çabuk unutuyorum
Dün ne yedim hatırlamıyorum ne yetenek ne yetenek :DDD
Ölümün acısını unutabilmeyi dilerdim...
Çok uzun zaman oldu fakat herhangibir alışma yok. Hemen her gün bir an bile olsa canım acıyor. Hiç acımamasını, alışmayı isterdim.
Peki senin unutmak istediğin birşey var mı?
Yaşayamamak diye birşey yok, hayat bir şekilde devam ediyor. Durmak istiyorsun, zamanı durdurmak istiyorsun fakat başaramıyorsun ve buna da sinir oluyorsun. Özel birşey değilse nedir unutmak istediğin şey?
İşte bende bu yüzden bunu unutmak, alışmak istiyorum ya. Fakat istemek yeterli olmuyor. Özel demekki hmm kusura bakma o halde sormadım say :)
O da olmuyor ya neyse..
hafızam güçlü ne yazık ki..
akademik açıdan iyi, psikososyal açıdan kötü
bilmem, o kadar ilerde değilim
Kendimi unutmak isterdim :)
Sıfırlanmak isterdim tamam
kahrından ölmek deyımı gercek olurdu
unutmuyoruzki zaten alısıyoruz sadece.
Ama Gerçek bu bayan :)
unutmamak lazım ki tecrubelerimiz olsun
Zaten öyle bir yeteneğim yok
Allah'a çok şükür 🙏