Yedisinde neyse, yetmişinde de odur sözüne çok inanıyorum
1 ay
Değişmez fakat şekil alır. Ya insan tek bir karakterden oluşamaz fakat karakterindende ödün veremez. Hepsi o bir insana aittir.
Şöyle düşünün, hayatımıza dahil olan insanlardan her birinden bir şeyler öğreniyoruz ve her biri bizi kendimiz ile tanıştırıyor - yeni versiyonumuzu tanıyoruz. Kendimiz keşfedemezken bir başkası sayesinde belkide yeteneğimizin farkına varıyoruz o yönümüz açığa çıkıyor. Bu tıpkı enerji yasası gibi, enerji yok edilmez ve yoktan var edilmez sadece kendi halinde şekil alabilir. İnsan karakteride böyledir - değişmez ve yok olmaz aynı şekilde yoktan var olmaz. Yani eğer bir gün biri gelip size “değiştin sen” dediğinde bunu eleştiri olarak değil iltifat olarak kabul ediniz 😀
Onca şey değişiyorken bizler aynı kalırsak vay halimize efenim. Kendimizin binbir versiyonunu keşfetmek gibisi yok ki ama ya 🤩
Bakınız ben bu sitede bile tanıdığım insanlar sayesinde kendimin bazı yönlerini keşfettim - değişmedim şekil aldım ve farklı bir ben’i gördüm içimde olan fakat çıkmaya fırsat bulamayan. İyi kilerim hepsi benim.. Hepsine minnettarım 🥳
Bir insanın karakteri zamanla değişebilir. Yaşadığımız deneyimler, karşılaştığımız insanlar ve aldığımız kararlar bizi sürekli şekillendiriyor. Özellikle zor dönemler ya da önemli kırılma anları insanı ciddi anlamda değiştirebiliyor. Ama tamamen bambaşka biri olmak yerine, daha çok bazı yönlerimizin güçlenmesi ya da zayıflaması şeklinde oluyor gibi düşünüyorum.
Karekter yaşanmışlıklar ve sonradan öğrenilen davranışlarla gelişebilir evet. Değişim iyi ya da kötü yönde olabilir. Sabit kalanlar asalak gibi yaşayan bomboş insanlardır.
Değişir ben önceden Avel biriydim yani her şey tozpembe sonra baktım deveyi diken insanı ohhhoooom olduğunu öğrendiğim an karakterim değişti şimdide karşındakine göre tavır bir aydinlanma evresi oluyor yani insanın o bana biraz geç geldi huyların 28 de felan değişti
Bence karakter tamamen sabit değil ama çekirdek bazı özellikler kolay da değişmiyor 😌 “Yedisinde neyse yetmişinde odur” biraz abartılı, çünkü yaşadığın deneyimler, travmalar, ilişkiler, terapi, hatta iş hayatın bile seni olgunlaştırıyor. Ama mesela çok bencil biri bir anda aşırı fedakâr olmaz, sadece davranışını törpüler. Yani değişim var ama sınırsız değil 🌱✨
Cevap
37Cevap
Evet değisebilir bazen.
Mesela çok iyi bir insandir ama darbe yedikce insanlara karşı daha acımasiz olabilir. Çünkü insanın bazen sabrı kalmıyor bu tip şeylere.
Hep iyi davranmak karsımizdakini sımartıyor.
Bu tarz durumlarda karakter değisebilir.
Bence çok büyük değişim geçirilmez sadece ufak tefek gelişimler olur
Hayır değişmez sadece farklılaşır. Daha akla mantığa yatkın hale gelir.
değişmez karaktersiz hep karaktersizdir
Değişmez ben buna inanmıyorum elimde çok net örnekler de mevcut. Bir insanı nasıl tanıyorsak ömür boyu o şekilde kalacağını kabul etmek zorundayız
Değişir ama hoş şeyler yaşayarak değil ancak zorlukla olur o kimse rahatını bozmadan değişmez
Karakter yaş aldıkça değişebilir ama huyu hep aynı kalır
Değişmiyor, 7 sinde ne ise 70 inde aynı insanoğlu
Karakter değişmez, davranışlar değişir. Karakteristik davranışlar yine değişmez
karakterzamanla değişebilir; deneyimler ve çevresel etkiler onu şekillendirir.
Sıfırdan bambaşka biri olamaz bence ama değişebilecek noktalar değişir iyi veya kötü
Değişmez.
Değişen tek şey o kişiye bakan kişinin göremedikleridir.
Hayır odun her daim odun, düzgün her zaman düzgün kalır.
Değişeni hiç görmedim bende değişmedim mesela
İnsan çünkü kendinin farkında olmadan yaşar farkında olsada çıkarları için değiştirmek istemez o karakter bazıları için zayıf iç dünyasının koruma kalkanıdır.
Ben valla 12 yaşımla 26 arasında dağlar kadar fark var hem yaşantı hem karakter
Yeterki insan kendini doğru görmesin ve değişmek için sebepleri olsun öyle bir değişirki ama kendi istesin başkası onu değiştiremez.
Yaşlar ilerledikçe karakter kutuklesir sertleşir değişmesi uyum sağlaması zor olur
Değişirse bile belirli bir yere kadar tamamen değişmez yani
İnsanları bılmem ama ilanlar dərisini değiisir ama kendi hep aynı kalir
Degismez
Oo çocuğu hel o çocuğudur
Adam olan hep adamdır
Bir insanın karakteri kesildi değişmez Ama karakterini değişmiş gibi rol yapar..
Kesinlikle degisir, Ozellikle Maddiyat bakimindan olumlu veya olumsuz etkilenmesi durumunda karakteri bambaska birisi olur.
Çok zor ama değişenleri gördüm
Yaşadıklarından ötürü evet
Sanmıyorum değişmiş gibi yapar anca
Değişmez bence.
Biraz değişir ama ana hatlarıyla sabit kalır
Değişmez kıyafet çıkar huy çıkmaz
değişir
değişme ihtimali mevcut ama bu bir ihtimal
Can çıkar huy çıkmaz o yüzden değişmez
Nadiren değişir ama genelde sabit
Kendine alışkanlık edinmisse aslaaa
Yok değişmez ya