Hatalar, yanlışlar yapıyorum, çok istediğim şeyler var, onlar olsun diye dua etmek istiyorum ama günahkarım diye edemiyorum. Yanlışlarımdan da bir iki gün vazgeçip geri yapıyorum, çok sıkıştım arkadaşlar, bunun bir çözümü var mı?
2 ay
Hatalar, yanlışlar yapıyorum, çok istediğim şeyler var, onlar olsun diye dua etmek istiyorum ama günahkarım diye edemiyorum. Yanlışlarımdan da bir iki gün vazgeçip geri yapıyorum, çok sıkıştım arkadaşlar, bunun bir çözümü var mı?
Şimdi şu "Zaten günahkarsın. Dua etsen nolacak? Yine synı günahı işleyip duruyorsun. Kendinden biraz utan. Bari dua etmeye yüzün olsun. Vs. vs." sözleri, senin sözlerin ya da düşüncelerin değil. Bütün semavi dinlerde (ki aslında tek din zaten İslâm) cennetten kovulma rivayetleri aynıdır. ALLAH iblise "Sen artık kovulanlardansın." diye buyurur. İblis de "tek kovulan ben olmayacağım. Kıyamete kadar her kulunu yolundan saptırıp onları senin yolundan uzaklaştıracağım." diye baş kaldırır. Bu isyan üzere ALLAH da yoldan çıkanın iblisin olacağını söyler.
Konuyu anladığımıza göre bu aklından geçenlerin sana şeytanın söyledikleri olduğu hususunda da anlaşabiliriz.
Farz et ki tövbeni yaptın. Bir daha günah işledin. Yine tövbe ettin, yine yaptın.
PEKİ: Ya tövbe ettiğin ANDA sana ölüm gelirse...,
Daha güzel değil mi? Kıyamete kadar tövbe kapısı açık. Bunu da biliyoruz. Pismanlıkla dökülen gözyaşlarının günahları döktüğüne de inanıyoruz. O zaman bi engel yok.
Ama ben tövbe edip tekrar tekrar aynı yanlışa düşüyorum nefsime engel olamıyorum Allahın sevmediğ istmediği şeyleri yapıyorum sonra ondan mutluluğum için dua ediyorum kendimi yüzsüz gibi hissediyorum
Anlıyorum ben dua etmekten vazgecmicem Rabbime sıgınıcam ondan af dilicem ama bunu çok defa yapmama ragmen aynı hataları tekrar takrar ediyorum bırakamıyorum zaaflarımdan kurtulamıyorum bunun bi çözümü varmıdır
Tamam töbe ediyorum ama tekrar yapıyorum yani günahı bırakamıyorum bırakmadan mutluda olamıyorum
Ben de öyle. Bunun kalıcı bi çözümü yok. HİÇ OLMADI. Tamamen inancına bağlı olup, ALLAH'ın emirlerine koşulsuz uyabilmen için, insani duygulardan arınmış olman gerekir Kİ; bu mümkün değil. Bunun için melâike tahifesinden olman lazım. Ama o şekilde var olmadın. Cinnî tahifesi bile nefsani duygulara, günah-sevap işlemeye dair yaratılmış varlıklar. O yüzden. Kendine gel. O ilk yorumu kopyala, bi yere kaydet. Her şüphende bi daha oku. Tekrar... Tekrar... Tekrar oku...
Allah razı olsun çok teşekkür ederim gönlümü rahatlattın
Var tabi. Buna hazır mısın?
1. Güzelce bir abdest alıyorsun.
2. 2 rekat tevbe namazı kılıyorsun.
3. Pişman olduğunu belirtip Allah'a yakarıyorsun.
4. Duadan vazgeçmiyorsun.
5. Elinden geldiğince günahtan uzak duruyorsun, duramayınca tövbe ediyorsun.
6. En önemlisi de imkânın varsa evleniyorsun. Yoksa oruç tutmayı deniyorsun.
7. Seni nefsinin boyunduruğu altına alan yol ve insanlardan uza duruyorsun.
Hepsini belki 10 defa yaptım ama günahalrıma geri döndüm bırakamadım
O zaman bunları da bırakmayacaksın. Namaz yoksa namaza başlayacaksın. İmanın ne kadar zayıf kalırsa nefsin o kadar güçlenir. Bu işler böyle biraz.
Namaz kılıyorum ama günahta işliyorum maalesef
Bir ara seninle detaylı konuşalım. Bir şeyleri eksik, yanlış, fazla yapıyor olabilirsin.
Tamam yazdım sana
s. lak olmamak mesela? yahu aynı şey mi? günahkar olunca Allah napıyo dua ettiğinde nah mı çekiyo sana aha veririm istediğini diye? neyden vazgeçemiyorsun bilmiyorum ilgimi de çekmiyor ama eğer bu hissettiğin 2 yüzlülük duana engel oluyorsa yapacak bişeyin yok düt düt bırakacaksın ya da duandan vazgeçeceksin bu utanç sana engel olmaya devam ettikçe.
çözümü yok, çözümü ya seve seve ya düt düt yöntemi.
Vesveseden kurtulup dualarını etmelisin af dilemek biz kullar için ne kadar günahkar olursan ol ne gibi günahlar içindesin bilmiyorum ama vazgeçmeye çalış
Günah olan bırakamadıgım bi ili şey var senelerdir bırakamıyorum bu günahlarım varken dua etmek bana yüzsüzlük gibi geliyor
Allaha karşı kendimi çok mahcup hissediyorum ama bırakamıyorum kendimden nefret ediyorum
Sen duanı ettıkçe emın ol kalbınde yumuşicak ve daha kolay olucak yaptıkalrından vazgecmek kımse günahsız degıl hayatta ama sen allah a dua ettıkce kulunun kalbını gördukce mutlaka kolaylastırıcaktır sen yap bunu pişman olmazsın utanman bişey değiştırmz yapman gerekenı yap sadece
Hem bunlardan kurtulmak için dua hem kendi mutluluğum için dua ediyorum Allahım bu nefsani arzularımdan sana sığınıyorum helalimle yasamayı nasip et die
Sen nasıl dizginliyorsun kendini
Nasıl bi yol
İçinde sıkışmış hissetmen çok normal, kendini bu kadar sert yargılaman ise seni daha da kilitliyor 😔 Bence günahkârım diye dua etmekten kaçmamalısın, tam tersine en çok ihtiyaç duyduğun an bu. Dua etmek için “temiz” olma şartı yok. Küçük adımlarla başla, her gün bir yanlışa mikro bir sınır koy. Düşsen de tamamen bırakma, dönüşüm böyle böyle olur 🌱🕊️
Cevap
25Cevap
Herkesin günahı vardır. Dua ya engel değil. Hangi noktalarda sıkıntı yaşıyorsun
Nefsani durumlar
Nefsani durum derken. Hangi noktalarda zorlanıyorsun
Karşı cinsle yakınlık
Evlilik düşünüyor musun
İstiyorum bunun içinde dua ediyorum seveceğim biri çıksın ye
Gizli olursanız seveceğiniz biri size ulaşamaz. Tanışmak isterim
Evlilik için kriterlerin neler
zor durumdayken allahtan yardım merhamet dilemeyeceksen ne zaman dileyeceksin kendine gel
Ama günahkarım isterken bile günah işliyorum
ne olursa olsun allaha yüz çevirme
günahlarını sana unutturmasını dile
Ama sürekli aynı günahları yapıyorum
tekrar tekrar tövbe et bırakma kalbin mühürlenmesin
günahlarını sevaba çevirecek birisi gelir elbet
Namazlarımı kılıyorum ama aynı şeyleri yapıyorum düzeltmiyorum
Evet var, Ankara dan isen yardım ederim gerçekten çok iyi gelirim
Burdan et
Ne olursa olsun dua edebilirsin ama tabi ne istediğine bağlı
İş aşk mutluluk huzur istiyorum ama işte günahlarım yüzünden hakkım yokmuş gibi geliyor
Tövbe et
Ediyorum tekrar aynı şeyleri yapıyorm
Olsun.. Yapmasan daha güzel ama yine de bundan vaz geçme
Sen nefsini nasıl dizginliyosun
Konusuna bağlı
Karsı cinsle olan yakınlık mesela
Neden soruyorsun şimdi bunları bana 🤦
Yaw etsen ne olcak kabül olmuyor ki ben kaç defa ettim ve sonuç ne? Tabiki de olmadı
Herkes dua edebilir. Günahkarlar edemez diye bir şey yok ki. Bu dünyada hatasız insan yok. Kendine çok yükleniyorsun
Ama bırakamadıgım günah olan bi iki şey var onları yapıp bide dua etmek bana yüzsüzlük gibi geliyor
Olsun. Herkesin zaafları vardır. Sen dua etmekden vazgeçme
Evet zaafım onlar bende biliyorum duada yine kendi mutluluğum için ettiğim dualar kabul olurmuki
Olur. Olmazsada sevabını alırsın. Sen istemekten vazgeçme
Allahım inşallah içimdeki bu nefsani duyguları alır benden helalimle yaşarım ne diyim
Nefsin olmadan bu dünyada sınav olmazki. O duygular dursun ama Allah sana onlarla savaşma gücü versin
Sen nasıl dizginliyorsun kendini
Bazen oluyor bazen olmuyor maalesef. İki şeye karşımı zaafın var?
Evett
Bırakamıyorum yıllardır
Herkesin mutlaka karşı koyamayacağı zaafları var. Bazen kaybediyor bazen kazanıyorlar. Önemli olan devam etmek duaa etmek. Evlenmeyi düşünmüyor musun
İstiyorum ama seveceğim biri çıkmadı onun için dua ediyorum zaten ama böyle günahların içindeyken Allah nasıl bu duamı kabul etsin ki diyorum kendime
Duası kabul olanlar çok mu günahsız sanki. Kaç yaşındasın? Tesettürlü biri misin?
31 kapalıyım evett
Ne güzel. Kendine çok yükleniyorsun. Kapalıda olsa açıkta olsa herkes günah işleyebilir. Sen ibadetlerine dualarına devam et
İnşallah edicem
İnşallah
Oruç tut nefsini terbiye et öncelikle sonra tövbeye gel ve maneviyata yönel
Çok denedim bi iki gün düzeliyorum sonra tekrar aynı günahlara düşüyorum
Dünyaca ünlü boksör Muhammed alinin yöntemini deneyebilirsin sürekli yanında kibrit taşırmış. Bir hata yaptığında parmağını ateşe yaklaştırırmış. Dünyada kullanılan ateş rivayette cehennem ateşinin 70 de 1 I belirtilir. Daha bu ateşe dayanamazken tamamına nasıl katlanacagini düşünürmüş. Nefs ne kadar güçlü olsa da senin elindedir. İnsan günah işlemek için mekanizması kuvvetli ama tovbeden vazgeçme. Örneğin zinadan kaçmak için mastürbasyon yaparsın bu da günahtır ama zinayı bertaraf ettiği için daha makbuldür bu tarz bir durum varsa şayet kendine yüklenme ve namazı mutlaka aksatma.
Günahlarımdan vazgeçmesem duam kabul olmayacak gibide geliyor
Vazgeçmek zorundasın dediğim gibi durumlar ayrı ama sen misal iftira atıp namaz kiliyorsan hikaye Allah muhafaza müflis düşersin. Duanın kabul olmayacağı zaten b. ku yedin tabirini söyleyen sadece şeytandır. Hiç kuran mealini veya ayetleri okudun mu? Allah ümit kesmeyin diyor sen gidip şeytana kaniyorsun oldu mu olmadı
Günahım varken ve sürekli yapıyorken aynı günahı rabbim neden benim isteklerimi kabul etsinki diyorum istemeden de olsa
İsteyerek dersen sıkıntı zaten senin istemeyerek dediğin mevzuda da sen demiyorsun 😊
İçimi rahatlattın bi nebze en azından umutla dua etmekten vazgecmemem gerektini anladım yanlışlarımda olsa
Ömer demirbag diye birisi var onu dinlemeni öneririm bağımlısı olacağından da eminim. Namaza daha başlamadıysan vesvesenin gelmesi normal. Şimdi sen ibadeti yapmayıp sadece dua ile bu vesvese den kurtulman zor açık soyleyim.
Namaz kılıyorum liseden beri namazlarımda bir sorun yok şükür
Sorun olmasaydı bu düşüncede olmazdın. Her insanın buhran zamanı olur ama yine döner ben namazı dahi bıraktığım oldu. Sonuç ne yine Ona yöneldim. Kılarken huşu ve huzurda olmayı hisset daha iyi olacaktır
Tamam sağoll
Hiç kimse tövbe edemicek kadar günahkar deyildir
Ediyorum ama tekrar aynısını yapıyorum kısa sürede
Neden yani buna seni iten ne oluyor kaldiki bu daha günah tövbe edip tekrar aynı hatayı tekrarlamak yani bence mecbur deyilsin orası kesin ama sen bunu düzelte bilirmisin orası mecul
Kendiji fazla sıkıyorsun
Maalesef ama dualarım kabul olsun istiyorum
Ne konusa hatalar yapıyorsun
Nefsani şeyler
Ne iştw onlar yanlan mı konuşuyorsun dedikodumu yapıyorsun
Karşı cinse yakınlık
Nekadar ileri gidiyorusn
Fazla
Hımm ozman sıkıntı çok mu ileri
Neymiş günahın merak ettim?
Nefsani şeyler
Mesela? Açık konuşsana yahu
Karşı cise yakınlık
Eee ne var bunda, bunun günah olduğunu da kim söyledi?
Farklı şeylere odaklan
Odaklanıyorum yine aynı günahlara düşüyorum
Günahlar derken ne yapıyorsun mesela?
Nefsani şeyler
Hormonal bazı şeyler engellemek zor tabii , kaç yaşındasın?
31 evet maalesef
Çalışıyormusun?
Çalısmıyorum ama çalısıncada aynıydı
Belki bir kursa felan gitsen el işi kursu felan kafan meşgül olur düşüncelerin dağılır
Yok gittim yine aynıydı
Nerede yaşıyorsun?
İstanbul
İstanbul da vardır düşünceni dağıtacak aktiviteler , arkadaşlarınla grup kurup yürüyüşler yapın
İnanın herkeste olabiliyor bu, daima '' kıskanmamalıyım, Allah ne verirse hayırlısını versin '' demelisin.
Ne günahıymış bu sorması ayıp? 🙃
Nefsani şeyler
Her. günah nefsani sayiliyor
Karşı cinsle yakınlık
Zina istemiyorsan evlen.
Seveceğim biri çıkarsa evlenicem inşallah bende bunu istiyorum
Dua etmek tövbe etmek
Dizginlemenin yollar var demiş ya bir üye
Siyah profilli, o yazdı mı yolları neymiş
Evlen
Evlenmek istiyorum inşallah nasip olur
İyi aferin
Ne yapıyorsun
Nefsani şeyler
Bence büyük
yanlışlar nedir
Nefsani şeyler
cinsellik felan anlaşıldı bakalım biz tutmaya çalışıyoruz
Ama sanaldan falan
sexting işim yok ya bir kızın bekaretini hiç bir zaman almasamda günah işledik gençlikte şu an ise duruldum
yanlis olan ne ki
Nefsani şeyler
takip eder misin bisey sorcam
Burdan sor
sevgilin var mı
Yok
ee nasil yasiyosun peki
Ailemle
nasıl yani
Ben dizgin yapıyorum
O nedir
Ne yaptin