2019'dan beri bununla uğraşıyorum. Bu stresten nasıl kurtulabilirim
1 ay
2019'dan beri bununla uğraşıyorum. Bu stresten nasıl kurtulabilirim
Kronik stres genellikle geçmişteki çözülmemiş travmalar, sürekli endişe hali veya hayat kontrol edememe hissinden kaynaklanır. Bedenin sürekli savaş ya da kaç modunda kalır. Kurtulmak için önce stresin kaynağını adlandırmalısın. Terapi şart gibi, çünkü 2019'dan beri sürüyorsa alışkanlık haline gelmiştir. Nefes egzersizleri, yürüyüş ve yeterli uyku iyi gelir. Kendine küçük molalar vermeyi dene.
Kronik stres genelde uzun süreli belirsizlik, baskı ve zihnin sürekli tetikte kalmasından olur. Kurtulmak için sadece düşünceleri değil, bedeni de sakinleştirmek gerekir; rutinleri azaltmak, nefesi ve uyku düzenini toparlamak önemli.
2019’dan beri sürmesi gerçekten yorucu olmuştur, bunu hafife almıyorum 😔 Uzun süren stres, vücudu sürekli alarmda tutar; uyku, odak, hatta mideyi bile etkileyebilir.
Kurtulmak yerine, önce onu yönetmeyi öğrenmek daha gerçekçi olur. Neye özellikle strese girdiğini fark etmeye çalış, sonra küçük alanlarda kontrol kur. Nefes egzersizi, yürüyüş, telefon-sosyal medya molaları, sınır koyma çok işe yarar 🌿
Eğer günlük hayatını ciddi etkiliyorsa, bir uzmandan destek almak da sana yük olmadığını hissettirebilir 💬
Cevap
10Cevap
Su gibi kız stres ne alaka insan üzermi hiç su cindybebegi
sarisiniz diye derdimiz yok saniyolar
Kurban olurum ne derdin varsa söyle ben çözeyim sen stres yapma
kendıne olan ozguvenınle, herseyden ote kurtulmak senın elınde, pskıyatrıye gıttın mı hıc
Hayır
gıtme zaten, ılac daha kotu yapıyor, bu arada Ankara dan mısın
Bende 6 yaşından beri okb var yoğun bir sekilde. İlaç yazmadan birakmazlar
ılac metablızmanı cok daha kotu etkıler, ankaradan ısen yardım ederım
Maalesef İstanbul
Nasıl bir kişiliğin olduğunu tahmin edebiliyorum
nasilmis
İnsanların sözlerine çok kafayı takan, alıngan, gururlu, büyük ihtimal mükemmelliyetçi ve hep mağdur olduğunu düşünen biri. Bence küçükken ya sevgi konusunda ihmal edildin ya da anlaşılmadın veya önemsendiğini hissetmedin. Şu anki durumunda geçmişte yaşadıkların bir sonucu.
Oha onceden konuştuk mu senle
Hayır hiç konuşmadık😅. İnsan doğasını iyi biliyorum sadece. Psikoloji kitapları okumayı seviyorum
Başka çıkarımlarda bulunabilir misin
Geçmişe takıntılısın büyük ihtimal anda kalamıyorsun hep aklına eskiden yaptığın saçma veya yersiz hareketlerin aklına geliyor, kendini yetersiz görüyosun, neden diğerleri gibi değilim diyosun hafif bir kıskançlık durumu da var bence, Kadere isyan ediyosun ve seni bu durumdan çıkaracak birisinin olmasını istiyosun ama aynı zamanda kimseye yaklaşamıyorsun çünkü seni kırmalarından korkuyosun
Bunlarda harfi harfine doğru ya
Biliyorum
Psikolojik olarak sorunum ne sence
Aslında net bir şey söyleyemem ama ailenin seninle yeterince ilgilenmediğini düşünüyorum. Yani mesela Freud da "ilgi görmeyen her şey ölür" demişti senin durumunda öyle olabilir bence. Mesela bana başka çıkarımlarda bulun dediğin zaman aslında sana dair çıkarımlarda bulunduğumda, içinden ama farkında olmadan biri benim karakterimi merak ediyor diye düşündün yani bu önemsenme ihtiyacını gösteriyor. Asıl sorun sende olmayabilir tüm hatayı kendinde arama. Sadece gerçekten değerli hissettiğinde ve başkalarının seni anlamaya çalıştığını gördüğünde daha iyi hissetmeye başlayabilirsin.
Inançla azimle sabırlı
Kaynağını bulup sorunu çözmek lazım
Herşeye stres oluyorum
Sebebi sence ne olabilir?
Bende bir bilsem
Bunun sebebi genelde kaygı bozukluğu gibi psikolojik etkenler oluyor. Sana bir tavsiye vereyim. Stres ölçümü yapan bir akıllı saat al. Eğer kendini kaygılı hissedersen nabzını ve stres seviyeni ölç. Böylece gerçekten stresli misin yoksa psikolojik olarak mı öyle hissediyorsun anlamış olursun. Bunu anlamak insanı rahatlatıyor çünkü aslında gerçekten stresli olmadığını anlıyorsun
Anksyete de var
Evet
Onunun icin zor
Nevrium 5 mg
Yalnızlık yapar
geceniz olsun
Geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?