Manipülatör duyguyu bastırabilir, çarpıtabilir, geciktirebilir; ama hakiki yönelimi ve işlenmemiş yas duygusunu tamamen silmesi genellikle mümkün değildir.
1 ay
dibine kadar yanlış ve saçma bir teori
Nasıl
İşlenmemiş yas burada amacı dışına taşmış. Yasın işlenmesi başlı başına bir konu olduğu gibi işlenmeden tamamlanmamış ve bastırılmış yasın primer ve sokonder sonuçları çok fatklı şekillerde kendisini gösterir. Bir cok farklı patojenle şekillenir. Manüplatörün hakiki yönelimi aslında çok gizli değil aksine çok açık ve barizdir ama yönlendirilmiştir. Yani manüplatörü yas kaygı gibi durumlarda şeffaflaştıramazsınız başlı başına bir yönlendirme ile çözümlersiniz.
Eeee Manipulatorler yası kendine çevirdi
nasıl yani?
Yani bunlar 2 tane biri erkek biri kız istismarcı narsistler büyük travma bağı yaratılar beni eski sevgilimden ayırdılar donusturme terapisi izalasyon lowe bombing degersizlestirme her şey var travma bağı yani ne derlerse evet diyor bi ara instagramda kendimi hissetmiyorum diye post atmıştı
Gerçek eski sevgilisi benim
Yani kurbanın bana karşı yasını manipulator silebilir mi dedim ona değil
öncelikle şunu söylemeliyim donusturme terapisi izalasyon lowe bombing gibi ifadeler daha ziyade sosyal medyanın pomlaladığı psikoloji ve psikyatride gerçekliği kabul edilmemiş popüler kültür söylemleridir. Çoğu insanda yaşantısının kesitlerini bunlarla eşleştirip sonuç çıkartmaya çalışıyor. Öncelikle bu kavramlardan uzaklaşmalısınız zira psikolojinin bunula alakası yok. Bu kavramların sonuçlarına psikolojide incinme denir. Bu kadar sade ve nettir. Psikolojik anomalilerin pisikoz tssb anksiyete nevrez ve nevrotik anksiyete gibi dayanakları ve semptomları olmalıdır ki çok karmaşık bir ayrım gerektirir. Temelleri çoçuğun anneye güvenli bağlanma sorunu, sizoid dillema veya narsistik patojen gibi daha spesifik baskılı kalmış patojenlere bağımlıdır. Senen olayı tam olarak anlayamadım. Aslında yorumlamak için detaylı hikayelyi bilmek gerek ama dışardan göründüğü kadarıyla burada kurban dediğin karakterin yasını manüplatörün silmesi dediğin durumda çok yoktur. Cünkü ortada bir yas olmadığı gibi manüplatörün manüplatif olup olmadığı da net değil. İki insanın uyum veya ayrımı veya sürecsel determinist yorumlama ve yönelimler manüplasyon değildir. bu kavramlar okadar basite indirgendiki artık herseye narsist manüplatör deniliyor. gerçek bilimde bu kavramlar çok derin temelli şeylerdir. çoğu mönüplatör narsisst veya kurban dediğiniz insanlar böyle değildir. gostlamak lowbombig gibi kavramlar ise tekrarlıyorum ki tamamen popüler kültürün olayı sulandırmasından başka bir şey değil. net sekilde göreceksiniz ki şasınız ilerlediğinde bu bahsettikleriniz ne bir travma nede bir hastalık. Bunlar yanlızca birer hatalı erken dönem etiketlemesi
Benim üzerimde de denedi o yüzden eminim
İg ver atayım
ig den ne kastettiğini anlamadım
temel eğilimi bilmek ve ona göre yorumlamak gerekli. karşı taraftansa bu noktada senin algı tarafınla ilgilenmek gerekli.
instagram gizli narsist bu yüzde yüz eminim
Cümledeki temel mantık büyük ölçüde doğru 👍 Manipülatör biri duygusunu bastırabilir, çarpıtabilir, erteleyebilir; ama tamamen yok etmek kolay olmaz. İşlenmemiş yas da bastırıldığında kaybolmaz, biçim değiştirip başka davranışlarla ortaya çıkar. Sadece “hakiki yönelim” kısmı biraz muğlak, daha net tanımlansa psikolojik olarak daha sağlıklı bir ifade olur 😊
Maniplator çok profesyonelse işlenmemiş yası silebilir mi
Cevap
1Cevap
Yani fikir değiştirse duygularda değişir bence. Sonuçta manipüle etmek bir insanda olan fikri başka bir fikire inandırmaktır. İnsan neye inanmaya başlarsa duyguları da o yöne doğru kayar. Benim fikrim böyle.
Travma bağı var
İnstagram verir misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar