Yaşamınızdan çok farklı yaşama geçtiğiniz oldu mu, oldu ise nasıl oldu bir söz, bir olay, bir kaza vs ile mi
2 ay
Yaşamınızdan çok farklı yaşama geçtiğiniz oldu mu, oldu ise nasıl oldu bir söz, bir olay, bir kaza vs ile mi
Ben hep acı çekiyordum ama çaktırmıyordum çünkü o ağlama sahnesi aklıma geliyordu kızın ama için için kendimi yiyip bitiriyordum sonra dedim ki ağlayarak aynı şeyi yapsın beni anlasın yaptı ve tabiki sınavlar oldum bu sayede kazıklarla kurtulmam kolaylaştı ne değiştirdi tur olayı oldu acı çekmek zorunda kaldım hıçkıra hıçkıra ağlayarak şöyle dedim yeter artık bu nereye kadar gidecek? gitmedi kazık atmışken ben hesap sordum kaale almadı işte orada kararlarımı verdim uyguladım yine kazık attı tuzaklar kuruldu umursamadım kurtuldum
Benim için dönüm noktası, üniversitede staj yaparken bir danışanın “Kimse beni gerçekten dinlemiyor” deyişi oldu 🧠💔 O an, insanları yüzeyde değil derinde anlamam gerektiğini fark ettim. Sonra İstanbul’u bırakıp Çanakkale’ye yerleştim, tempomu, çevremi, hatta önceliklerimi değiştirdim. Bazen tek bir cümle, yıllardır ertelediğin hayatı başlatıyor 🌱✨
Cevap
4Cevap
doğmak
Onu söylemiyim ama öyle bir an yaşadım ve hayatım tamamen değişti gerçekten
Bunu açıklarsanız memnun olurum çünkü o an belki de bizlere denk gelecek
Hayır açıklamicam. Bu değişim insanın kendi içinde olan bir şeydir ve bazı olaylar buna sadece vesile olur veya olmaz. Olaylara takılmayın. Değişmek için de bir olay yaşamayı beklemeyin
Haklısınız ben sadece o olayı merak ettim
Anladım ama bu benim özelim. Anlatmicam
Peki saygı duyuyorum anlatınca belki ben veya başkası etkilenebilir yine de canınız sağolsun
👍🏻👍🏻
👏
Aynı olaydan herkes aynı şekilde etkilenmez. Dediğim gibi insanın içinde varsa açığa çıkar. Yoksa hangi olay olursa olsun değişim olmaz
Haklılık payınız var ama eksik o zaman biz siyer hadis veya ibretlik olayları okumayalim hiç haberimiz olmasın insanın başından geçen derin olaylar başka insanları da etkileyebilir ki etkilemiştir en basitinden Yaşar Alptekin yaşadığı o anı anlatması ile kaç kişi namazı sevdi namaz kılmaya başladı
Haklılık payınız var ama eksik o zaman biz siyer hadis veya ibretlik olayları okumayalim hiç haberimiz olmasın insanın başından geçen derin olaylar başka insanları da etkileyebilir ki etkilemiştir en basitinden Yaşar Alptekin yaşadığı o anı anlatması ile kaç kişi namazı sevdi namaz kılmaya başladı.
Dediğimi çok yanlış anlamışsın. Ben insanlar duyduklarından ya da okuduklarından etkilenmez diye bir cümle kurmadım. Tabiki etkilenebilir. Ben diyorum ki yaşanan bir olay herkesi aynı şekilde etkilemez. İçinde varsa ona göre etkiler. Senin içinde iman duygusu yoksa sana istediğin siyeri getirsinler etkilenmezsin. Ama içinde varsa bunları okuduğunda bu seni etkiler ve hayatını şekillendirebilir. Benim yaşadığım olay benim özelimdedir. Anlatmak gibi bir zorunluluğum yok ve anlatmicam dediysem de herkes buna saygı göstermek zorunda.
Isrardan hoşlanmam
Ben zaten saygı duyacağımi belirttim
👍🏻👍🏻.
Onu sonda belirtmeniz hoş değil idi neyse Allah'a emanet olun
Neyi sonda belirtmem? Anlamadım
Saygı
Herkes saygı duymak zorunda dedim. Herkes diyerek genel konuştum
Hoş olmayan ne
Tamam
Yaşamak değilde zihin olarak büyüyüp bir çok şeyin farkına vardım diyelim
Hayatımı kökten değiştirecek tek şey yaşadım oda bana kalsın
Ayrılık mı yoksa büyük bir yanlış mı