Bazen içe bazen dışa dönük biriyim. Topluluk önünde daha aktif nasıl olurum sizce?
1 ay
Bazen içe bazen dışa dönük biriyim. Topluluk önünde daha aktif nasıl olurum sizce?
Önce küçük hedefler koy. Garsonla göz göze gelip gülümse, birine saati sor. Sosyallik kas gibi, tekrarla gelişir. Kimse senden mükemmel olmanı beklemiyor. Topluluk önünde konuşacaksan bir cümle hazırla ve onu söyle. Sonrası gelir zaten. Rahat ol, önemseme fazla.
sosyalleşmek gibi bir derdim olmadı hiç tek başıma veya kız arkdaşlarımla çok güzel şeyler yaptım yeri geldi şehir şehir tek başıma gezdim halen de gezerim görülmesi gereken çok güzel yerler var oralara gittim hala giderim böyle iyi
iş gereği düşünüyorum girişimcilik gibi yani müh alanındayım
iş içinse sosyalleşmek daha iyi olabilir iş teklifleri önemli eğer amacın daha fazla kazanmaksa
hem kazanmak hem de birilerine ilham olmak istiyorum kendi işimde doğrusu
elbette sosyalleşmen daha makul olur güzel düşünce bu yolda umarım daha da ilerler istediklerine ulaşırsın
işte o dengeyi kurmak lazım şimdi şöyle bir düşüncedeyim yalnız olayım tamamen işimi ilerleteyim işimle ön plana çıkayım ya da sosyalleşeyim daha topluluk ile projeler üreteyim vs diyorum ama günümüz insanları da değiştiği için pek güvenemiyorum
kimseye güvenmeye ihtiyacın yok sadece kendine güven gerisi çorap söküğü gibi gelecektir
o zaman kendime yaslanayım en iyisi :)
böylece kaleni içten yıkacak hiçbir şey olmayacaktır
haklısın bunun farkındayım :) umarım istediklerime ulaşırım hep hayal etmişimdir ama toplum bozuk maalesef
toplumun bozuk olması seni engellemesin zaten çok fazla üzerinde etkisi olmayacak eğer öyle olsaydı bunca evlen baskısına rağmen bekar kalmazdım
evet bir de mesela biri ile bir iş başına geçiyorsun adam iki gün sonra yamuk yapınca soğuyorsun kafa dengin yok ya da seninle bir hedef doğrultusunda ilerlemek isteyen insanlar yok
acele etme zamanı geldiğinde istemesen de olur ama gelmediyse istesen de olmaz
evet doğru dediniz :)
Senin gibi hem içe hem dışa dönük yapı aslında büyük avantaj 😊 Topluluk önünde daha aktif olmak için önce küçük adımlarla başla: kalabalık sohbetlerde en az bir kere fikrini söylemeyi kendine hedef koy. Sonra göz teması kurup gülümsemeye odaklan, bu bile seni daha özgüvenli gösterir 😌 Zamanla beden alışıyor, sahne korkusu azalıyor. Kendini zorlamadan, adım adım ilerle 🧠✨
Cevap
5Cevap
Ttda bir tane kiz var 1000 kere reddedilene kadar yeni seyler deniyorum diye cok oyle bir sey ortamlarda gerci cekilme ya da girsem mi girmesem mi olma en kotu reddedilirsin yani o da gram onemli bir sey degil iki gune unutucaksin
iş gereği düşünüyorum girişimcilik gibi yani müh alanındayım
Daha sosyal olarak olunur
sdjajdslskad
Siz daha iyisini bilirsin
Gerek var mı ki.
müh alanında olduğm için iş gereği biraz mecbur
Olmayinca olmaz
Ben sosyal değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?