Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Hoşuma gider tabii ama abartılı övgüleri pek gerçekçi bulmam. İnsan emeğinin, duruşunun ya da yaptığı bir şeyin fark edilmesini seviyor. Özellikle samimi birinden geliyorsa daha değerli oluyor. Yine de sürekli övülmeye ihtiyaç duyan biri değilim. Bana göre en güzel övgü, yapmacık olmayan ve insanın içinden geldiği belli olan övgüdür.
Evet, hoşuma giderdi. Çünkü övülmek çoğu zaman sadece güzel söz duymak değil; emek verdiğin bir şeyin görülmesi, fark edilmesi demek. İnsan bazen güçlü görünse de takdir edilmek ister. Ama övgünün samimi olması önemli. Sırf söylemek için söylenen sözler pek bir şey hissettirmezdi. İçten gelen, gerçekten seni tanıyan birinden gelen övgü ise daha çok etkilerdi.
Şimdi kız arkadaşım okuyacak bu mesajı yine kafamı ütüleyecek ama neyse bugün spor salonunda bir kız yanımdan geçerken iyisin iyisin dedi hoşuma gitti mi gitti çünkü spor salonunda övgüler kaldırdığın ağırlık ve görüntünden dolayı söylenen cinsellik içermeyen şeyler olduğu için yanlış anlaşılma olmuyor ama insanı motive ediyor
Tam benlik soru😀 En sevdiğim şeydir beni övseler doyamam ya. Aslan burcuyum ben ilgi ve övgüye bayılirım. Beni tanıyanlar iyi bilir bunu. Tatlı dilli insanları çok seviyorum ya. Insan sevgisini ve verdiği değeri beni överek gösterebilir. En hassas noktamdir övgü ve tatlı dil😀
Övülmek tabii ki hoşuma gidiyor, kim sevmez ki biraz takdiri 😄 Ama en çok, emeğimi bilen ve kolay kolay beğenmeyen birinin övmesi hoşuma gidiyor. Mesela eleştirel bir arkadaşım ya da alanında iyi birinin “bunu iyi yapmışsın” demesi başka geliyor ✨ Aileden gelen övgü sıcak, sevgiliden gelen romantik ama bilen insanın övgüsü özgüvenimi sağlamlaştırıyor 💫
Mühim olan övgü değil benim için övgünün samimiyeti herkes bana çok güzelsin der ama biri çıkar, bakar bakar ‘çok güzelsin be’ der işte o duygunun güzelliği tarif edilemez 😇🌸
Her nefs sahibinin gider. çünkü övülmek nefsin hoşuna gider. nefs payını alır. kimse küfür ve hakaretten hoşlanmaz. her , insan biraz bencildir. her insan iltifattan hoşlanır. her insan onore edilmekten hoşlanır.
Övülmekten ziyade takdir edilmek diyelim ona. Özellikle değer verdiğim ve zekasına güvendiğim birinden gelen samimi bir iki cümle boş iltifatlardan çok daha etkili oluyor.