O kadar mide bulandırıcı ki, ‘şaka yapıyorum’ diyerek her şey normalleştirilmeye çalışılıyor. Bir tane ağzının ortasına çarpacaksın sonra da "şaka yaptım" diyeceksin. Bir de tepki gösterince şey diyen tipler var "sen de çok alıngansın, sen de her şeyi yanlış anlıyorsun, çok sinirlisin" Ne diyeceksin ki bu tipe.. Ne desen boş. Bu arada sanki daha çok erkekler yapıyor gibi geliyor bana, kadınlarda pek denk gelmedim ama yine de genellememek için soruya ekledim. 🙄
Erkeklerin/kadınların bel altı espri yapması mizah anlayışı mı yoksa sınır aşmak mı?
Mizahın en büyük kalkanı samimiyettir ama bu samimiyetin de bir dozu var. Karşındaki insanın konfor alanını ihlal edip üstüne bir de şaka yaptım demek sadece vizyonsuzluktur. Gerçek mizah zeka gerektirir bel altı klişelere sığınmak ise işin kolayına kaçmaktır.
Hayır iğrenc bir şey. O kadinlara bel atı espri yapan erkeklerin aynısı kız kardeşlerine yapılsa ne tepki verecekler çok merak ediyorum. Rezillikten başka bir şey değil. Sen kendi kız kardeşine, annene yapılınca deliye doneceğin espriyi baska bır kadina yapabilme hakkını nasıl kendinde gorebilirsin? Bu nasıl insanlik nasıl erkeklik?
Mizahın sınırı bence mekan, zaman ve muhatap ile çizilir. Yakın bir arkadaş grubunda, karşılıklı rızaya dayanan bir samimiyetle yapıldığında mizah olabilir. Ancak bu üçünden biri eksikse; yani kişi karşısındakini tanımıyorsa veya ortam uygun değilse, bu artık mizah değil, bir sınır ihlalidir, bana göre...
Açık olmam gerekirse bir erkeğin bir bayana bel atlı espiri yapması mizah değil namusuzluktur. Mizah denen şeyin bir amacı vardır bir etkisi vardır. O yüzden buna kimse mizah demesin bence.
Bu anlattığın kesinlikle mizah değil, sınır aşmak ve saygısızlık 🙄 Seksist, bel altı espri yapıp sonra seni “alıngan” ilan etmeleri de bildiğin manipülasyon. Mizah iki tarafın da güldüğü yerde olur, sen rahatsızsan konu bitmiştir. “Bu tarz şakalardan hoşlanmıyorum, tekrarlarsan iletişimi keserim” deyip net sınır koyman en sağlıklısı 💬🚫
Hiç sevmem.. ben onun erkek arkadaşı değilim, benimle erkek muhabbeti yapamaz.. " gelmişsin 33 yaşına" gibi sacma sapan savunma yapiyor bide geldikte pis pis sohbetlerine maruz kalayim diye mi geldik
Kesinlikle sınırı aşmak. Bir ortamda çok fazla bel altı konuşuluyorsa o ortam bozuktur. Her şeyin bir yeri, bir zamanı var. Cinsel konularda insanın özel hayatı. Artık hem erkekler hem de kadınlar tanımadığı kişilere bile sosyal medya üzerinden mide bulandırıcı mesajlar yolluyor.
Erkeklerin/kadınların bel altı espri yapması mizah olarak yapılabilir, doğru, ama çizgiyi aşan çok var, belin çok altına inmeden "sınır aşmadan" saygı çerçevesinde olmalı. Burada bir elide fare, diğer elinde (kadın ve erkek) şeyi olan özellikle gizli üyeler var, bir elleriyle ohh şunu da söyledim deyip, diğer ellerini oynatanlar var. onlar kendini biliyor. Sadece gizli üyeler değil.
Sınırı aşıyorlar ve saygısızlık olarak görüyorum. Ben bana yönelik bir şeyi saygısızlık olarak gördüğüm an silerim. İstisnasız. Cartı curtu umurumda olmaz.