Cesur olmak korksak da, utansak da, sıkılsak da adım atmaktan geri durmamak ve eyleme geçmek diyebiliriz teknik olarak.
Cesur olmanın getirdiği bazı sonuçlar olur. İşte bu sonuçlar mantık süzgeci için de veri oluşturur.
Bir insan sadece mantıklı olduğunda sadece konuşur ama hem mantıklı hem de cesur olduğunda kafasında planladığı o mantıklı hayatı yaşamaya başlar.
İdealizmi de mantıktan ayırmaya gerek yok bence. Mantıklı bir insan aynı zamanda idealist de olunması gerektiğini bilir. Mantıklı olmak bunu da gerektirir.
Hani bir şey yaparsın/ alırsın yanında başka şeyler de bonus olarak sana gelir, onun gibi.
1
17 Yorumla
Soran
1 ay
Cesur olup bütün o dezavantajları , avantaja çevirme mantıklı olan ama zor hani belkide bu birazda bakış açısına bağlıdır bilemiyorum...
Ama mantıken yanında başka şeyler getirir mi getirir elbette bu konuda haklısın ne getirir bilmesemde eheheh
Mantığın fazladan getirileri süprizleri barındırır. Mesela ben bir ürün almıştım bundan 15 yıl kadar önce. Yanında hediye olarak seyahat tipi saç kurutma makinesi vermişlerdi. Her ikisi de sağlam ve sürekli kullanıyorum 😀
Bence cesur olmak mantıklılar işi. O karara varabilmesi bir şeyleri kafasında oluşturması, hem sonuca odaklı hemde yaşamaya karar vermesi, deneyimlemeye bir adım atması kadar mantıklı bi düşünce olamaz.
Bence çok düşünen çok kaybeder, az düşünen az kaybeder.
Ben kendim mantıklı olmayı sevmiyorum (belki öyleyim bilmiyorum) zira herkes çok mantıklı (!) ve bu beni geriyor. Ben mantıksız olmak istiyorum - ben olmak istiyorum. Cesursam cesur - korkaksam korkak. Sebeplerindede mantık aramam, için istemiyorsa vardır içimin bi bildiği ki, her şeyide sorgulamam.
Bi yükseldim gibi oldu sanki niye bele oldu bilemedim jdjfjd kahve saatim geldi sanırım bugün az içtim hep ondan, neyse bi kahve şaaapiyim ben
1
8 Yorumla
Soran
1 ay
Hayır tabiki : ) ben kendi adıma cok cesur adımlar atarken cok mantıksız olduğum için kendim böyle düşünüyorum... eheheh Evet haklısın bu cok mantıklı ama her zaman hesaba katmadığımız bişiler olur ya... Çok düşünen cok kaybeden neden ku : /... Ehehe evet herkes çok mantıklı... Kendin olmak zor sanki bu devirde fakat denemekten vazgeçmemek gerek belkide kendin olabileceğin insanları bulursun bir şekilde... ya da bulmuşsundur kim bilir...
Yok yok iyi yazdın iyi eheheh eline sağlık ve afiyet olsun 🙏
Çok düşünen çok kaybeder çünki her şeyi hesaplar, en baştada kazancını. E kaybettiğinde neleri kaybettiğini bilir. Bunun aksine az düşünen az kaybeder çünki o kadarını daha hesaplamamıştır yani neyi kaybettiğini “bilmez”. Hani bi söz var ya cahiller daha mutlu diye öyle bi durum gibi düşün 😅
Kendim olmama müsaade edilmiyor her zaman aile içinde hele ki.. Bi şekilde ilerliyoz işte ehehe
Eh üh idare eder yazım bence ama yinede teşekkür ederim 😌
Heeee şincik daha iyi anladım sanırım... Fakat bir yanılgı var cahillik mutluluk derler ben mutlu değilim... Acaba ben mutlu olmayı mı bilmiyorum kafamda deli sorular işte... Hayırlısı olsun ne diyelim... Umarım onlarda seni olduğun Gibi kabul ederler...
: ) öyle diyorsan öyledir... Evet mutlu olmayı bilemiyorum sanırım bundan dolayı bocalayıp duruyorum... İyi olmanı ve daha başarılı olmanı isterim başka ne isteyebilirim ki
Aynı zamanda cesur ve mantıklı olmak mümkün. O denge sağlanabilir, doğru üslupla. Kendimden örnek olarak vermek istiyorum. Benim biraz cesur, özgüvenli bir tarafım var. Ancak mesela bir hamlede bulununca da kendi içimde çok tartarım. Bir mesajı atıyorsam dahi bunu içimde çok düşünmüşümdür. Aynı zamanda seviyorsam da zamanında çabalayıp her detayı düşünüyorum.
1
7 Yorumla
Soran
1 ay
Sizin yorumunuz kadar değil amaa...
Elinize sağlık... İnce eleyip sık dokuyorsunuz anladığım kadarı ile bu mantıklı ve özgüvenle birlesince güzel sonuçlar elde edebilirsiniz...
Ama ince bir çizgi var bende kendi adıma konuşayım ki dengeyi tutturmak zor
Biz aptalların cesareti hep biraz gösterişlidir. Bu dünyada mantık yolunu seçmek, bir cesaret örneği ya da en büyük aptallıktır. Aptallık ve cesaret arasındaki o ince çizgi belki de tam olarak buradan doğmuştur, o kadarını da bilemeyeceğim artık 🙄
1
3 Yorumla
Soran
1 ay
Evet biraz öyle sanırım heybetli bir şekilde iyi kaybederiz heee eheheh..
Cesur ama mantıklı olmak mümkün, hatta bence en güçlüsü o 💡 Cesaret, duygularınla harekete geçmek; mantık ise bunun bedelini ve sonucunu bilerek adım atmak. İdealizm o ikisinin süsü gibi, ama bazen fazla olursa insanı hayattan koparıyor. Önemli olan, korkmana rağmen hareket edebilmen ve sonrası için sorumluluğu alabilmen 🔥🌿
Cesaret çok güzel bir şey ama firdevs Yöreoğlu’nun da dediği gibi tutkuyla atılan yanlış adımlar insanı ömür boyu pişmanlığa sürükler o yüzden gençlik saldırında insan böyle adamlar atabilir ama sonrasında ömür boyu pişmanlık yaratmasın
1
3 Yorumla
Soran
1 ay
Umalımki ömür boyu pişmanlık yaratmaz atılan adımlar...