Bazen kendime o kadar kızıyorum ki insanlara ne kadar gereksiz bir anlam yüklüyorum, herkesi gözümde değerli görüp hep en üst seviyeye koymalarımla meşhurum, kendimi değiştirmeye çalışsam da can çıkıyor huy çıkmıyor işte, çok duygusal olmak her şeye duygusal bakmak oysa ki insanı ne kadar yıpratıyor galiba biraz kendimi değiştirme zamanım gelmiş geçiyor bile, insanlıktan anlamayana naif davranmak, saygılı olmak insanın kendisine yaptığı bir zulümmüş meğer 😏🥺
Kendime artık öz eleştiri yapmıyorum. Olduğum gibi benimle olmak isteyen arkadaşlarımla yola devam ediyorum. Bu yaştan sonra eğilip bükülmem. 43 yıllık dostuma yol verdim. Beni eleştirme hakkını kimseye vermiyorum. Özellikle anne olmamış ve anneliğimi sorgulamaya kalkan kişilere kılıç kalkanla savaş açıyorum. Artık kimseyi eski dostum falan filan diye de idare etmiyorum.
Bir 49 yıl daha yaşayacak değilim.
Özürlere kapım kapalı, özür filan da kabul etmiyorum.
Canım prensesim , sen o kadar iyi kalpli, o kadar melek birisin ki lütfen sakın değiştirme kendini. 🙏🙏 inan ki her erkeğin tapacağı bir karakterin var senin. Bırak kötüler, kötülüklerinde boğulsunlar. Hiç çaba sarfetme bile onlar için. 👍 iyiler yani Sen, senin gibiler daima kazanırlar hayatta. Örnek kişiliksin sen hep. Ve çok çok mutluyum seni tanıdığıma, şükürler olsun 🙏 hiç bir zaman canının sıkılmasına , moralinin negatife düşmesini istemem ; zaten buna da hiçbirimiz izin vermeyiz. ❤❤⚘🙏
Aynı durum bende de var. Ben de çok zaman hak etmeyen insanımsılara hak etmedikleri kadar değer veriyorum. Sonra da yanlış yaptım diye krndime kızıyorum ama dediğin gibi; Can çıkar, huy çıkmaz. Kendimizi suçlayıp üzüldüğümüzle kalıyoruz.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Evet yaparım tabi ki de. bir daha karaktersiz insanlara aynı şansı vermemek için. insanın öz eleştiri yapması çok önemi yoksa ciğeri 5 para etmez insanlar eleştirmeye kalkar kendilerine bakmadan.
Sen aslında öz eleştiri değil, kendini hırpalama yapıyorsun biraz 😔 İnsanlara değer vermen kusur değil, ama herkesi en üste koyunca doğal olarak yoruluyorsun. Duygusallığını tamamen değiştirmek zorunda değilsin; sadece sınır koymayı öğrenmen yeterli. Kim gerçekten hak ediyorsa, onu en üste koy bundan sonra 💐🫶
Bazen eleştiri yaptığım oluyor. Önüme engel çıktığı zaman ya da kısır döngü yaşadıgım zamanlar kendime soruyorum bende ne sıkıntı var diye. Ama asla değeri öz'ümden çıkmıyorum sınırımı koruyorum.
Evet, arada kendime öz eleştiri yaparım. Hatalarımı görmeye çalışırım ama sürekli kendimi yargılayıp yormam. Daha çok gerektiği zaman durup düşünür, nerede yanlış yaptım diye bakarım.
Evet yaparım. Hatta bazen olanı arkadaşimada anlatırim bana tarafsız cevap versin diye. Haksizsam bana söylesin diye. Bazen çok arada kalıyorum. Oda haklısın der hep🙄 Bazen çok iyi niyetliyim keşke olmasaydim ondan kaybettiğim oluyor bazen. Bu huyuma çok kıziyorum.
Ben de yaparım öz eleştiri. Ancak insanlara karşı çok büyük hatalarım olmadı. İhanet gibi. Bu açıdan içim rahat. Ben küçük bir hata yaptıysam şayet ; istemsizce olmuştur, çünkü kendime yapılmasını istemediğimi karşı tarafa yansıtmam.
Kesinlikle doğru söylüyorsun bazen değmeyecek insanları başımın üstünde taşıyoruz ama oradan atladıkları zaman onların gerçekten Oraya layık olmadıklarını anlıyoruz ama iş işten geçmiş oluyor Tabii ki
Katılıyorum sana bi dönem öyleydim bende sonra bazı şeyler değişti duygular hisler değişti insanlara olan inancım güven değişti Artık kimseye ederinden zere kadar fazla değer vermiyorum
Ben hatayı heme kendime atıyorum dedim şey diyor insanlar aslında diğerlerinde arar genelde sende tersi olmuş dedi. Bende deim ben kendime bakarım hocam zjxnjcjxx