Çevrenizdeki insanları seçerken güvenilir olmasına dikkat ediyor musunuz?
2 ay
Çevrenizdeki insanları seçerken güvenilir olmasına dikkat ediyor musunuz?
İlk başta konuşmasından dahi sezebilirim hislerim beni yanıltmaz pek. Daha sonra davranışlarındaki tutarlılığa, birilerinin arkasından konuşup konuşmamasına dikkat ederim.
Güven benim için tutarlılıkla başlıyor canım 🌿 Aynı şeyi hem sözünde hem davranışında görebiliyorsam içim rahatlar. Zor zamanda yanımda mı, dedikodu yapıyor mu, sır saklayabiliyor mu, hatasını kabul edebiliyor mu, bunlara bakıyorum. Çevremi seçerken kesinlikle güvenilir olmasına dikkat ediyorum, aksi çok yıpratıyor insanı 😌💬
Güven hissi kalpte oluşmadan başlayan bir duygusallık bir bakıma kumar; ya tutarsa demek. Bir bakıma da aldanmaya başlamaktır.
Cevap
10Cevap
davranıştan
Sözleri ve eylemleri arasındaki tutarlılık, hayata bakış açısı, yaşam biçimi… güven konusunda insanları anlamak için en iyi yöntemdir.
Bazı insanlar kendilerini o kadar iyi gizliyorlar ki sonradan çıkıyor meydana
Gününüzün en büyük sorunlarından biri; rol yapmak, insanların güvenini kazanıp iyi görünmek, kandırıp onların duygularını sömürmek. Diğer sorunda bunlara çok çabuk aldanmak maalesef
Evet o yüzden dikkatli olmak gerekiyor. Duygusal bakmamak gerekiyor. En azından güvenilir olup olmadığını anlayana kadar
Güven hissi kalpte oluşmadan başlayan bir duygusallık bir bakıma kumar; ya tutarsa demek. Bir bakıma da aldanmaya başlamaktır.
Benim bildiğim bir gerçek var ki o da şu: Eğer güven konusunda için huzursuzsa ve bir zaman geçmesine rağmen hâlâ emin olamıyorsa o insan güvenilir değildir. Ama güven duyup huzurlu olduğun halde yine de güvenilmez çıkabiliyor sonradan ki bu en korkutucusu
Korkutucu olan durum tamamen aldanma ile ilgili bir durum, güvensizlik vardır ama bu belli olmaz, çünkü karşı tarafta onu gizleyebilen şeyler vardır, tatlı sözler bakış gülüş… ya da kişiye özel başka şeyler
Aldanmaktan çok aldatılmak oluyor bu. Kişi tutarsızlığını çok iyi kamufle ediyor olabilir. Bu durumda ne yapılabilir ki
Sözler ve eylemler karşısında tutarlılık aramak gerekiyor, aldanmamak, yaşanılan olaylardan tecrübe kazanarak doğru adımlar atmak gerekiyor
Karşındaki eğer profesyonelse yapılacak pek bişey kalmaz
Dediğin şey yalan söylemeyi beceremeyenler için geçerli
Çok fazla insanla karşılaştım ama hiç profesyonelce davrananı görmedim, senin karşına çıkmış olabilir onun içinde Allah’a sığın dua et, hayırsızsa Allah onun oyununu öyle bir bozar ki, en amatörünün yapmayacağı hataları yapmaya başlar
Yok karşıma çıkanlar aslında profesyonel değillerdi. Erken fark etmeme rağmen yine de üzücü oldu. Daha erken fark edebilirdim. Benim hatamdı. Ben bundan sonrası için de söylüyorum aslında. Prof yalancılar var mı var. Allah korusun zaten Allah'a sığınıyorum. Biz ne yaparsak yapalım kalpleri Allah'tan başkası bilemez. Sonuç olarak her şey yine onun elinde
Ayağına taş değmesin, gönlüne uymayan insanları Allah senden uzaklaştırsın, tedbir senden takdir Allah’tan
Aminnn Allah razı olsun. Cümlemize inşallah
Amin inşallah
Amin
Diğerlerinin dedikodusunu yapıyor mu diye bi test ederim onlara yapan bana da yapar
O dedikodu olayı arkadaşlar arasında çok rahat fark edilen bir durum zaten onları elemek kolay da yalan söyleyenleri veya insanların niyeti konusunda güvenebilmek
Asıl mesele bu
konuştuğu şeylerden, davranışlarından falan ama bi anda şıp diye olmuyor:)
Tabiki şıp diye olmaz :)
söyledikleri ile yaptıkları uyumlu ise ve çevresindeki kişiler bunu gönül rahatlığı ile onaylıyorsa
Bu zaman alirda amma gözleri bence çok şey hiss etdirir
Onu tartarak onla konuşarak
Sözleri ve hareketleri uyuşuyorsa
Konuşmalarından, hâl ve hareketlerinden
Çevresinin yorumları önemli
Çevresindekiler onun tarafındaysa dürüst olmama ihtimalleri de yüksek
Çevreden kasıt aile arkadaş çevresi değil oturduğu sokaktan mahalleden dış kişiler
Yani insanlar genelde tanımadığı ya da samimi olmadıkları kişilerle pek muhatap olmadıkları için dış unsurlardan da bilgi almak zor gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?