Sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum derslerden falan konuşuyoruz çok geriliyorum çok özen gösteriyorum karşıdaki yanlış bir şey hissetmesin diye iltifat falan da etmiyorum
1 ay
Sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum derslerden falan konuşuyoruz çok geriliyorum çok özen gösteriyorum karşıdaki yanlış bir şey hissetmesin diye iltifat falan da etmiyorum
Bu genelde yaşanmış kötü bir tecrübeden ya da içsel bir güvensizlikten kaynaklanıyor. “Yanlış anlaşılır mıyım” korkusu seni kasıyor. Oysa ders konuşmak kadar masum bir şey yok. Kendine şunu hatırlat: Sadece konuşuyorsun, bir şey ima etmiyorsun. Karşındaki de muhtemelen senden daha az düşünüyor bunları. Rahatla, suçlu hissetme.
Bu his çoğu zaman utangaçlık, kaygı ve geçmişten gelen bazı korkuların karışımı oluyor 😔
Sanki konuştuğun her kelime yanlış anlaşılacakmış gibi gerginleşiyorsun, normal.
Kendine “şu an sadece ders hakkında konuşuyorum, bunda sorun yok” diye hatırlat.
Yavaş yavaş, kısa sohbetlerle pratik yap; zamanla bedenin de zihnin de alışır 💬✨
Cevap
2Cevap
anormal bi durum bence insanların düşüncelerine göre şekilleniyosun her iletisim kurduğun erkeğe aşık mı olmak zorundasın
Bana yalnıs gelıyor o yüzden sınırlı konuşuyorum
sınırlı konusmak isteyebilirsin ama rahatsız olman anormal knk erkekle kız iletisime geçemez mi gerilme sakin ol
Özürlüdür anlama algılama özürlüsü
Kim
Normal konuştuğun halde rahstsız olan kendini ifade etmeni bile kısıtlayan anlamyan
Bana yalnıs gelıyor bu yüzden sınırımı bilerek konuşuyorum
Ama rahat değilsin kasılıyorsun ona ait değilsin kalıba girme
Ya normal konuşmak sevgılı değil
Ya biliyorum normal konuşutken bile rahatsız oluyorsan ne işin var böyle bir konuşmada
Derdımı anlatıyorum Şu an çözüm için
Çözüm şu o değişmeyecek sen rahat değilsin yanlış ortam yanlış kişi cevapta oldukça basit
Ben de. Ama çekindiğimden değil
Suçluluk duygusu kötü bir şey.
Evet maalesef
Konuştukça geçer diye düşünüyorum.
Hayat böyle geçermi? Rahatla biraz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?