Bazı kadınlar "bayan" denmesinden rahatsız oluyorlarmış. Bunun en büyük sebeplerinden biri nedir, neden "bayan" denmesinden hoşlanmıyorsunuz?
1 ay
Bazı kadınlar "bayan" denmesinden rahatsız oluyorlarmış. Bunun en büyük sebeplerinden biri nedir, neden "bayan" denmesinden hoşlanmıyorsunuz?
Bir dilde bay erkek demekti ve bayan erkek olmayan anlamına geliyor kökü be gelişi böyle diye biliyorum. Rahatsız olunmasının sebebi bu ayrıca ben bay bay diyip dursam ne kadar itici olur 😂 uygun kullanılsa neyse
Aşırı derecede takıntılı bir insan olmadığım için sanırım çok rahatsız etmedi ama erkeklere nasıl erkek deniliyorsa kadınlara da kadın denilmesi kulağa daha hoş geliyor. Aşırı derecede büyük bir olaymış gibi büyütenlere de side eyes atıyorum...
Çok derin düşünmediğiniz için böyle şeylere takılmamanız normaldir 😂 Kadın kelimesi daha çok güç veriyor bize ve bu sadece kadınların anlayacağı bir şey. Şimdi ben buraya uzunca cümleler kursam da siz kafanızdakine odaklısınız zaten
Bilmiyorum birisine seslenecek olduğunda bile hanımefendi, beyefendi bakar mısınız kullanıyorum. Diğer kullanımlar biraz absürt geliyor 😂 herkese saygı duyuyorum yinede
Ben “bayan” hitabını sevmiyorum çünkü kadın kelimesini sanki kaba, yasaklıymış gibi gösteriyor 🙃 Toplumsal olarak kadın kelimesini bastırıp, daha nötr ama içi boş bir kelime koymuş gibiyiz. Kadın diyebilmek önemli; hem kimliğe saygı, hem de eşitlik hissi veriyor 💁♀️ “Kadın” deyince güç, gerçeklik ve özne olmak var; “bayan” deyince ilan dili gibi.
Cevap
4Cevap
Bayan kelimesinin baymaktan geldiğini bildikleri için ve baydıklarını da bildikleri için asıl kimliklerini ortaya çıkmasını istemiyorlar 🤪🤪🤪
hanımefendi hitap dahaiyi
Bayan olmadıkları için mi 🤣
Çünkü bayan kelimesi baymaktan geliyor. 😂
Baymak kelimesinin ise bıkkınlık veren gibisinden bir anlamı var.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?