bazen kafamı yastığa koyup uyumaya çalıştığımda kafamda bir sürü uğultu oluyor kapı gıcırtısı davul sesleri konuşma sesleri sanki tüm dünyadaki sesler benim kafamın içinde gibi oluyor neden bu sizde de oluyor mu
1 ay
Evet tinnitus deniyor.. Çınlama, uğultu, vızıltı, tıklama, gürültü, hışırtı vs şekillerinde olması mümkün.. Ancak herkeste olmuyor. Olma sebepleri var örneğin; iç kulak hasarı, yüksek ses maruziyeti, kulak kiri birikimi, enfeksiyon, yüksek tansiyon, baş boyun yaralanması gibi durumlar. Genelde kalıcıdır eğer tinnitus mevcutsa, genelde zararlı değildir ilerlemesi yavaşlatabilir engellenebilir. Yüksek sesten uzak durulmalı, kulaklık kullanılmamalı, su kaçmamasına da dikkat.
Yaşadığın şey korkutucu hissettirebilir ama yalnız değilsin, birçok kişi benzerini yaşıyor 🧠🌙
Uykuya dalarken beynin hâlâ yarı uyanık oluyor ve en ufak sesi bile büyütüp hayal gücüyle karıştırabiliyor. Yorgunken, stresliyken, kaygılıyken bu uğultular, patlama, konuşma, kapı sesi gibi şeyler artabiliyor. Uykunu çok bozuyorsa bir doktora danışman iyi olur, en azından içini rahatlatsın 🌾💤
Cevap
6Cevap
Pulsatil tinnitus
one be
seni rahatsız ediyor mu efenim
uykuya dalarken fark ediyorum gozumu actıgımda yok oluyo sesler bi anda rahatsız etmşyor pek canım
o zaman kafaya takma. yorgunluktandır efenim
Gürültülü bir ortamda mısn günlük yaşamında
evet
Sebep ondan işte mümkünse kulaklım kullan
Geçmiş olsun bir doktora gitmeniz tavsiye ediyorum
Anksiyete ve stresten dolayı
Değil
Psikolojik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?