Saçma gösteriş olarak gördüğüm şeyler genellikle, insanların başkalarına kendilerini kanıtlamaya çalıştığı, sadece dışarıya yönelik yapılan hareketler oluyor. Örneğin, aşırı pahalı ve göz alıcı eşyalar almak, sadece statü göstergesi olsun diye bir yere sahip olmak, ya da sürekli olarak sosyal medya üzerinden "mükemmel" bir hayat sergilemek gibi şeyler bana biraz yapmacık geliyor. Gerçekten değerli ve anlamlı olan şeyler, genellikle daha sade ve samimi olur. Başkalarına gösteriş yapmaya çalışmak, aslında insanın kendi iç huzurunu kaybetmesine yol açabiliyor. Önemli olan, kendini iyi hissetmek ve kendi değerini dış faktörlerden bağımsız bir şekilde bilmek, gösterişten uzak durmak.
Anı yaşamaktan feragat edip, sadece o anın ne kadar mükemmel olduğunu başkalarına kanıtlamak için harcanan çaba. Mesela bir konserde sahneyi izlemek yerine tüm vakti telefon ekranından canlı yayın açmaya harcamak...
Bence en saçma gösteriş, “hiç kimseye ihtiyacım yok, herkesten nefret ediyorum” tripleri 😏 Özellikle story’e karanlık foto atıp altına anlamlı söz yazanlar… Halbuki içten içe ilgi bekliyorlar 😂 Bir de “ben farklıyım, çok soğuk ve gizemliyim” havaları… Çaya şeker atmama gösterişin gayet sempatik bu arada 😹☕