1 ayGüzellik Allah'tan bir hediyedir; bunda olumsuz hiçbir şey yoktur. Yaratılış böyledir; güzel olan her şeyi severiz ve güzel olmak bir avantajdır (elbette, bunu tamamlayacak içsel bir güzelliğe sahip olmak daha da avantajlıdır). Peki "kapı" ile tam olarak neyi kastediyoruz? Eğer başarı ve tanınmaya açılan kapı ise, en azından biraz yetenekle birlikte gelmelidir. Güzellik tek başına yeterli değildir; bu fırsatı hak etmek için kişinin kendi alanında mükemmel olması gerekir.
Eğer güzellik sevgiye açılan kapı ise, her zaman bir avantaj değildir, çünkü birçok insan sadece görünüşe bakacak ve sizi gerçekte kim olduğunuzu anlamadan, algıladıklarını düşündükleri şeye göre yargılayacaktır. Tabii ki, güzelliğinizi değil, daha da önemlisi, iç dünyanızda yatanı takdir eden, doğru bakış açısıyla gerçekten gören biriyle karşılaşmadığınız sürece. Ve en önemlisi de budur: derin bir bağlantı. Özü anlamadan sadece dış görünüşe hayran olan biriyle yaşamamıza gerek yok.
Başka bir kapı mı? Bence güzellik iki ucu keskin bir kılıç gibidir: başkalarına ve kendinize huzur getirebilir, iyilik için hareket etmenizi sağlayabilir; ya da egonuzu besleyerek en derin yanılsamalarda yaşamanıza neden olabilir. Gerçek bir temel olmadan dünya pek bir şey sunmaz: yüzeyselliğin kapısını seçerseniz, dünya size açık olacaktır, ancak kusurlu insan kodlarının sertliğiyle; berraklığın kapısını seçerseniz, bu dünyanın anahtarına sahip olacaksınız ve doğru olana göre hareket edip yanılsamalardan uzaklaşacaksınız.
En büyük hata, güzelliğin tüm kapıları açtığına inanmaktır: sadece yolları açar ve hangi yolu seçeceğimize biz karar veririz.110 Yorumla- 1 ay
Gerçek kazanç, görünüşün ötesini görebilen ve neyin otantik olduğunu ve kendisiyle nasıl uyum sağladığını seçmeyi bilen güzel insandadır, düşünmeden fırsatların peşinden koşan kişide değil. Hatta bence güzel olmak bir nimetten çok bir yüktür çünkü sürekli sınanırsınız ve her zaman tetikte olmalısınız.
Birçok çekici insan uzun vadede temkinli hale gelir; dikkatli gözlem ve ölçülülüğün onları gerçek başarıya götüreceğini öğrenirler. - 1 ay
Detaylı yorumun için tskler
- 1 ay
Çirkinlikte bir ceza olarak değerlendirilmeli o halde?
- 1 ay
@Ballıkesir Hayır, her şey bir imtihandır. Asla ceza demeyin. Sadece hayatı insan mantığının kurallarının ötesinde görmemiz gerektiğini söylüyorum. "Allah'tan hediye" dediğimde, tıpkı zenginlik gibi, Yaratıcı tarafından verilen her şey gibi, verilen bir borçtan bahsediyorum.
Güzellik ve çirkinlik bu dünyada birer imtihandır; anlamamız gereken tek şey bu.
Söylediklerimi okusaydınız, bu dünya imtihanlardan arınmış olsaydı herkesin aynı ödülü alacağını bilirdiniz. Aşağıda bahsettiğim çirkin kadın örneğini, görünüşün kaderdeki mutluluğu önceden belirlemediğini göstermek için anlattım. Bu kadın çirkin olduğu için cezalandırılmıyor; bu, kendisine verilen borçta bir imtihandır. Ama kaderi, görünüşü açısından imtihan edildiği şeyden daha iyidir. Tersine, kadın arkadaşının güzel olduğunu anlatıyor, bu yüzden görünüşüyle imtihan edildi, bu da doğal olarak tüm kapıları ona açmalıydı, ama o mütevazı ve iyi kalpli olduğunu söyledi.
Anlamanızı istediğim şey şu ki, her iki durumda da bu kadınlar ruhları için bir sınavdan geçiyorlar. Bu iki kaderin neden böyle olduğunu yalnızca Allah'ın en iyi bildiği adil bir denge var. Daha derin bir paralellik kurmalıyız: Eğer kadın güzel ama kötü olsaydı, sizce bu kadar zorlu bir hayat yaşayarak bu kadar sınanır mıydı? Ruhu bu sınava dayanacak kapasiteye sahip ve kalbi iyi. Çirkin kadının kaderi daha iyi çünkü başkalarının uyguladığı haksızlık ve kötülüğe daha az dayanabilir; bu nedenle ruhu, dayanabileceği kadarını yaşar. - 1 ay
Ve görünüşü bir kenara bırakırsak, her şey gerçekten ruh meselesidir. Her ruh kendi kapasitesine göre sınanır, ancak biz kendimizi insan ölçütlerine ve standartlarına göre konumlandırdık: mesele asla görünüşün kendisi değil, her ruhun sahip olduğu özdür.
Şimdi anlayın ki, bu hayatta birçok olasılık ve ihtimal vardır. Güzel kaderleri olan güzel kadınlar, kötü kaderleri olan çirkin kadınlar, kötü kaderleri olan güzel kadınlar, güzel kaderleri olan çirkin kadınlar vardır; erkekler için de durum aynıdır: şimdi, güzel ve kötü kaderler de güzelliği veya kötülüğü oluşturan unsurlar bakımından farklılık gösterir. Maddi boşlukla gelen güzel kaderler ve manevi zenginlikle gelen güzel kaderler vardır ve aynı temel yapıya sahip kötü kaderler de vardır. Bence bilinçli bir yolda olan ve Rabbini tanıyan kişi en çok korunan kişidir, çünkü ister iyi ister kötü bir kader yaşasın, ister güzel ister çirkin olsun, sonunda her şeyin bu hayatta bir imtihan olduğunu ve bu nedenle her şeyin yeniden başlatıldığını anlar ve ruhunu dinlemeyi ve olayların ötesini görmeyi dikkate alır. - 1 ay
Gerçek ceza, her şeyin somut olarak elde edildiğini ve her şeyin sürekli olarak anlaşıldığını düşünmektir: Bu hayattan sürekli öğreniyoruz ve her şey sürekli değişiyor. Kaderin her gün dakikasına kadar ne getireceğini kimse bilemez. Plan yaparız, düşünürüz, hissederiz, ama sonuçta gerçekten kaderin efendisi miyiz? Ve bizim için gerçekten neyin önemli olduğunun? Bir şeyden hoşlanmayabilirsiniz ve bu sizin için iyi olabilir, bir şeye bağlı olabilirsiniz ve bu sizin için kötü olabilir. (Bu yüzden cezadan bahsetmeyin, bir olayın ruhunuza neyi yansıttığına dair algınızı keskinleştirin.)
- 1 ay
bu savı biraz irdelersek gerçek hayat ile arasında gözlemlenen çelişkisel durumlar var. İmtehan dediğin için bu söylemim din karşıtlığı yapıyorum gibi algılanmasın. sadece eğer hal böyle ise beklenen şu durumlarda şunlar olmalı gibi olasılıksal gözlemler var olmalıdır. ama realite ön görülenden farklı sonuçlar türetiyor. Bir diğer nokta ise bir sistematiy yapı stabil bir determeist yapı gerektirir. sonucu belli olmayan durumlar için belirli bir teori üretmek mümkün değildir.
- 1 ay
@Ballıkesir @Ballıkesir Beni yanlış anlamayın, ama gizli değişkenler gerçekten var... söyleyeceğim tek şey bu. Size daha uzun bir görüş sunacaktım, ama bu konuda tartışmayı uzatmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum: herkes olaylara kendi bakış açısından, uygun gördüğü şekilde bakıyor. :)) Sizin söyledikleriniz bir ölçüde doğru, benim söylediklerim de başka bir ölçüde doğru. Gerçekliğe gerçekten hiçbir şey ters düşmüyor; anlamadığınız şey bu. Bence ulaştığımız eşiğe bağlı olarak, gerçeklik tamamen farklı bir biçim alıyor ve yaşam anlayışımız, mutlaka somut olmayan şeyleri de içerecek şekilde genişliyor. Kendinize iyi bakın, burada duracağım.
- 1 ay
Aslında söylediğim şey senin söylediğinden çok farklı değil. Çok fazla detaya girmemiştim ama sanırım konuya biraz dokunmak ihtiyacı doğdu gibi. :) Dualitenin olduğu bir kainatta yasıyoruz. çift kutupluluk ve dialektik yaratıcının evreni yaratmadaki asli temel unsurudur. Bu dualiteyi insan doğasından hislerine bir maddenin atomik yapısından bir fizik kuralına kadar herşeyde görürsünüz. Bu bağlamda baktığınızda evrensel gercekliğin salt maddesel ve fiziksel formada olmasını beklemek olgusal gerçeklik ve gözlemsel analizde bulunmaması gereken bir şey olur. İnsanlara baktığınız zaman bir kısmı yaşamı ve realiteyi salt fiziki ve sistematik yapılardan ibaret kabul ederken bir diğer kısmıda ikincil bir paternin bulunduğunu söyler ve asıl gerçekliğin buradan geldiğini idda eder. Dünya tarihinde bu fikrin ilk atasıda platon olarak karşımıza çıkmıştır. Tam bu noktada şunu söylemek isterim ki salt fiziki olgulardan oluşan bir kainat modelini kabul etmiyorum. bu durum yanlış anlaşılmasın. Ama ikincil parternin asliliğini de çok olası görmüyorum. Şimdi Şunu diyebilirsin Ne demek istiyor bu adam ne alaka bu sözler. Şöyle tamamlamak isterim İmtehan konusu ödül ceza yapısı evet dualitenin gerekliliğinin oluşturduğu ikincil tarafı anlamlandırmak için gereklidir. fakat iki kutbun birbiri arasındaki iletişim ve etkileşimini gözlemleyebilir bir şekilde açıklayamazsanız burada kopuk ve ayrık bir sistemin varlığı söz konusu olur.
- 1 ay
Bu noktadaki en genel hata şudur iki tarafı birbirini etkileyen birinin diğerinin önceli veya ardılı olarak düşünmek. İşte bu düşünceyle bakıldığında sizin savınız nesnel olgusallıklarla çelişen bir yapıda ortaya çıkıyor. Ama aslında dual yapının birbirinden ne ayrık nede tümleşik olduğu ikişinin bir bütünün kendisinin var oluşu olduğunu kabul ettiğinizde savınız anlamlı bir zemine oturmaktadır. Yani öz cümle aslında söylediklerinize karşı çıkmadım ama genel geçer bakış açısından bakıldığında gözlemlenemeyen ve dayanaksız olarak nitelendirilebileceğini söylemiştim. Çok basit gibi görünen bu sorunun içeriği aslında cok derin felsefik bakışların yürütülmesi gereken bir soru olduğundan konuyu çokda detaylandırmamıştım. Zira bu konuyu gerçekten ortaya koyup irdelemek istersek eğer ciltlere sığmayacak kadar yorum bakış olgu ve mantık yürüterek ilerlemek gerekir. Ve bu sitedede bir kaç satırla bukadar detaylı bir düşünmenin yapılmasının zorluğu da aşikar. Tekrar bir özet geçmek gerekirse bir sav koydunuz ortaya. elle tutulabilinir ve desteklenebilir bir sav. ama mesele bu sava insanların hangi çercevede baktıkları ile alakalı. çok geniş bir mizanpajla yaklaşılmaz ise deneysellikte karşılığı olmayan bir çevceveye oturacağını söylemek istemiştim aslında.
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı. Güzellik her kapıyı açmaz bence. Hatta şöyle güzel olan her kadın şanslı değil.
Para desen genelde para her kapıyı açar mesela.
Güzel kadinların ben çok sanslı olduklarını düsünmuyorum. Erkekler tarafından değerleri bilinmiyor.
Güzellik önemlidir ama her kapıyı açmaya yetmez. Bazı şeyler şans bence.
Insanın şansı veya parası varsa her kapıyı rahatlıkla açar bence.12 Yorumla- 1 ay
Cok haklısın cidden öyle
Kişilik & Karakter konusunda 11b cevap paylaştı. Güzellik bazı kapıları açabilir ama her kapıyı açmaz. İlk bakışta dikkat çekmek kolay olabilir, insanlar daha ilgili davranabilir ama kalıcı olmak başka bir şey. Karakter, duruş, zeka ve insanın kendini taşıma şekli güzellikten daha uzun ömürlüdür. Sadece dış görünüşle açılan kapı, içeride sağlam bir şey yoksa çabuk kapanır. Güzellik dikkat çeker, karakter kalır.
20 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 ayHayır açmaz ama güzelliği kullananlar var tabi ama o da güzel olduğu sürece açarsa açar. Bu aşamada kendini de kullandırmış olur kişi. Karşılıklı çıkar ilişkisi diyebiliriz ama parayla her kapı açılır mı dersen son zamanlara bakınca evet derim :)))
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence güzellik bazı kapıları hızlı açar ama hepsini değil 💄✨ Özellikle ilk izlenimde iş görüyor, ilgi çekiyorsun, insanlar sana daha yumuşak yaklaşıyor. Ama iş güvene, saygıya, ilişkiyi sürdürmeye geldiğinde karakter devreye giriyor. Hangi kapı olduğu çok önemli yani. Kısaca: Giriş bileti olabilir ama oyunu kazandıran şey zekân, duruşun ve tutarlılığın 😉
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204b cevap paylaştı.
u 1 ayEvet açar maalesef. insanların dış görünüşe bakıyor çünkü.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı. Her kapıyı açmasa da çoğu kapıyı açar
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
1 ayAçsada geçici açıyor kaderden ötesine gücü yetmez
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
1 ayGüzelliğin kapı açtığı söyleyen ister kadın ister erkek olsun daha güzelini bulduğunda gitmeyeceğinin garantisini veremez.
Çünkü güzellik tek başına bir şey değil.
Öyle olsaydı en güzel denilen kadınların aldatılmamış olması lazım.22 Yorumla- 1 ay
Dogru diyorsun Victoria's Secret mankenlerinden bile aldatılanlar var.
- 1 ay
Kadının hayatında erkek varsa geçmiş olsun , boynuz takmak için acele etmesin.
Adam istemekle adamla hayat geçireceğini sananlar seçtikleri erkeği adam yapmaya çalışanlardır.
Kadın eğer aldatılmak istemiyorsa hayatı paylaşacağı insanı herkese göre değil kendine göre seçmek
zo-run-da
Yıllar geçsede yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etmeyenler filmin sonunu bile bile yaşamayı özgürlük zannediyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı.
1 ayİlk başta açar, sonra karakter ortaya çıkar ve kapatır o kapıyı. Bu ikisinin dengeli olması gerekiyor.
Bir kız güzel olabilir ama karakteri kötüyse 1 kuruş etmez.13 Yorumla- 1 ay
Çok doğru
- 1 ay
Hele hele yaş ilerledikçe güzellik insanın kafasında ikinci plana düşüyor.
- 1 ay
Öyle cidden
1 ayGüzellik bazen bir beladır. Kötü insanların hedefi olabilirsin. O yüzden Allah baht güzelliği versin.
11 Yorumla- 1 ay
Amin inşallah
- Kişilik & Karakter konusunda 369 cevap paylaştı.
1 ayGüzelin yüzü gülmüyor ve askm. Sadece güzellik olark varız başka seyden yana şansımız yk MAALESEF 💔🥲
11 Yorumla- 1 ay
Ah ahhh felekkk...
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Normale göre çok daha etkili olduğu kesin cinsiyet farketmeksizin, Tipi iyi olanın esprilerine gülünür, sohbetine girilir, birçok yanlışı bile sempatik gelir...
Bu yüzden zaten çoğu insan ilişkilerinde mutsuz olur, prensiplerinin tam tersi insana aşık olduğunu sanar, neyi doğru ki sevdin diye sorsan bilmiyorum sevdim cevabını çok alırız bu tamamen iluzyon.00 YorumlaDünya kadar malın olacağına fındık kadar mın olsun demişler
12 Yorumla- 1 ay
Tvbe yarabbiiim 😀
- Kişilik & Karakter konusunda 443 cevap paylaştı.
1 ayKaderi güzel olcana kendi güzel olunca kızlar jgjvhgg
11 Yorumla- 1 ay
: ))
- Kişilik & Karakter konusunda 648 cevap paylaştı.
1 ayAçıyor ya. Bir gün baya bakımlıydı. Kaldırımda duran erkekler açıldı bir anda falan
12 Yorumla- 1 ay
Şekilci insan çok
- 1 ay
Sana mı açıldılar
1 ayGüzellik kapıyı aralar ama içeride ne kadar kalacağını karakterin belirler. Kötü bir karakter, o açılan kapıyı yüzüne sertçe kapattırabilir.
20 Yorumla
1 ayGüzellik dediğiniz şey hoslantı ile ilişkili hoşlantı ise haleti ruhiye ve alışmışlıkla değişken bir şey. götü başı ayrı oynar
10 Yorumla
1 ayFiziksel güzellik ilk etapta ciddi bir avantaj sağlar ama davranışsal güzellik olmazsa olmaz bir şey.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Güzellik tek başına fiziki güzellik olmamalı. Bu ilk bakışta etkin olur. Sonrasında zeka, nezaket, iyi niyet, naiflik gibi özellikler aranır.
10 YorumlaÇoğu kapıyı açar insan psikolojisi ilk dış görünüşe bakar ona göre bilinç altında karar verir bu kişiyle olmalı mıyım olmamalıyım mı diye
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 ayFiziki güzellikten bahsediyorsak
Her kapıyı açacağını sanmıyorum20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 ayhttps://www.youtube.com/watch?v=WT02eqisS7s&list=RDWT02eqisS7s&start_radio=1
evet güzellik seyredilecek en güzel şey. sahip olunamayacak kadar değerli.00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 813 cevap paylaştı. Güzelliğini anahtar olarak kullanan insanlara üzülüyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
1 ayÇoğu zaman açar niteliğe göre de devamlılık sağlanır
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 ayNeden bütün reklamlarda güzel kadınlar var demekki açıyor
10 Yorumla Güzellik her şey demek olmuyor her şeyin yanında güzellik çok basit kalıyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı.
1 ayYok ya güzellik ne gormez insanlar sevmeyen insanlar seni her halükarda sevmez seven herturlu sever
10 Yorumla
1 ayHer değil çoğu kapıyı herin içinde bende varım şunku
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 773 cevap paylaştı.
1 ayHer kapıyı değil vede güzellik görecelidir yani geçici olarak açar
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 349 cevap paylaştı. Güzellik herhangi
Bir kapı açmaz açtığı tek şey fermuardır10 Yorumla
1 ayher kapıyı açmaz. Sadece güzelliikle açılan kapılar da bir zaman sonra kapanır zaten
11 Yorumla- 1 ay
Haklisn şekerim
- Kişilik & Karakter konusunda 647 cevap paylaştı.
1 ayHayır her kapıyı açmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBuna güvenerek yasamiyorsun umarım
Tabiki de açmaz10 Yorumla
1 aySen çal bakalım denemiş oluruz 😅☺️
14 Yorumla- 1 ay
😀 tsk ederim
- 1 ay
Rica ederim. Bunu kabul olarak anlıyorum 😅
- 1 ay
Aaa yok sadece hosuma gitti iltifatn
- 1 ay
Ahahha iyi bakalım
Gizli Üye(25-29)1 ayMaalesef hayır şans kader strateji politik olmak kapıları açar ne çirkinler nerelerde ne güzeller klozet temizliyor aklınızı kullanın
10 YorumlaGenelde açar. Ama her kapıdan girilir mi..
11 Yorumla- 1 ay
Tartışılır
1 ayBu sensen açar gibi geldi
11 Yorumla- 1 ay
Niye oyle dedin kız
Gizli Üye(30-35)1 aypara karşılı yaşlı amcalara 31 cektirirsin en basit örnek güzellik sayesinde meşhur olursun
01 Yorumla- 1 ay
İğrenç
kapı açar ama kapı nereye çıkar onu kimse bilmez :)
10 Yorumla
1 ayananin kapiyi bila acar vallahi na kadae guzalsan qahbalıgının o kadar bas para atmaz
10 Yorumla
1 ayHer kapıyı açar ama doğrusunu seçmek maarifet
10 Yorumla
1 ayHer kapalıyı acmaz bence sadece abazaların kapısını acar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayDogal guzel olursa evet hic estetik olmadan guzel olmak yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayHer kapıyı olmasa bile zile bastığında çoğu kapıyı açar.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 ayHer kapıyı olmasa bile pek çok kapıyı aralar.
10 Yorumla Açmaz, her zaman açmaz
10 Yorumla
1 ayTabii ki her kapıyı açar.
11 Yorumla- 1 ay
tabii ki her kapıyı açamaz ama inanın çoğu kapıyı sonuna kadar açar.
Her zaman açmaz.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 ayAçsa Züleyha bunları yaşar mıydı.
11 Yorumla- 1 ay
@Ayağakalkınefendiler 🅰️🅱️🅾️🅾️
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Açar tabii
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 945 cevap paylaştı.
1 ayHer kapıyı açamaz
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 ayBirçok konuda evet
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Aptal bir güzelsen kapı falan açılmaz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Bence açmaz. Her şey güzellik değil
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bizim ülkemizde her kapıyı açıyor maalesef
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 498 cevap paylaştı.
1 aykızın güzelliğine bak aşık oldum yeminle
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 482 cevap paylaştı.
1 ayHer kapıyı öyle de güzel açıyor ki anlatamam
10 Yorumla Hayır, açamaz maalesef.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,6b cevap paylaştı. Kapıya göre değişiyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 ayÇoğu zaman açar maalesef
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 ayTek başına da açamaz herhalde
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 ayO kapıyı güzellikle açacaklarsa hiç açılmasın
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı.
1 ayBence açmaz bazı şeyler öyle basit değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayİş konusunda arkadaşlık konusunda ve ilişki konusunda her kapıyı açar 👍
10 Yorumla- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat