Birisiyle arkadaş, dost olmanız veya kalabilmeniz için aynı fikirleri savunmanız, birbirinizi desteklemeniz şart mı?

Birisiyle arkadaş, dost olmanız veya kalabilmeniz için aynı fikirleri savunmanız, birbirinizi desteklemeniz şart mı?

Hayata bakış açımız, düşüncelerimiz farklı olabilir bunda sorun olmaz.
Ama vatan haini, Atatürk düşmanı, akp, mhp, demli veya bu tarafta olan biriyle arkadaşlık bir yana muhatap bile olmam. Ha chpli olsada farketmez genel olarak bir düşünceyi körü körüne savunanlarla muhatap olmam.
Asla böyle düşünmüyorum. Hayatım boyunca da böyle olmadım. Arkadaşlarımın fikirleri ile kendi fikirlerim tamamen çatışıyor olsa da , bunu sorun etmedim saygı duydum. Karaktersizlik ile fikir ayrılığı arasındaki ince çizgiyi belirterek bunu söylüyorum. Bazı şeyler fikir değil , karakteristik özelliktir, bu aradaki ince çizgiyi ayırt edersek sıkıntı yok. Diğer türlü daha güzel , düşünsene tartışacak güzel konularımız olur. Bakış açılarının bazı türleri hakkında bilgi sahibi oluruz. Birbirmize bişeyler katarız, bilmiyorum yani ben böyle düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Benim arkadaslarım bana çok benzer. Genelde aynı seyleri düşünüruz.
Daha çok anlaşiyorum kendime benzer insanlarla. Öyle denk gelmiştir.
Ama insanlar birbirilerinin tercihlerine, fikirlerine saygı duyarsa anlaşabilirler.
Özellikle farklı fikirden olman gerekir. Tartışalım farklı vizyonları görelim kendimizi geliştirelim. Herkes aynı fikirde olsaydı herkes yobaz olurdu.
Aynı fikirleri savunmak şart değil ama bazı temel değerlerde yakın olmak önemli. 😊 Her konuda aynı düşünürseniz ilişki sıkıcılaşır, hiç benzemeyip temel saygıda da ayrışırsanız çatışma artar. Tartışabilmek, ayrı düşünceye rağmen birbirine güvenip sınır bilmek asıl kıymetli olan şey. Kısacası, kopyam değil, dengemi bozmayan güzel bir zıtlık yeter. 😄💬
Cevap
8Cevap
Hayır ama aynı fikirde insanlarla daha iyi anlaşırım
Hayır, aynı fikirleri savunmamız gerekmez! Aslında, farklı görüşlere sahip olmak, arkadaşlıkları daha zengin ve anlamlı kılabilir. İki insanın her konuda aynı düşünmesi nadiren mümkün olur, ama farklılıklar, birbirine farklı perspektifler kazandırabilir. Bazen, zıt fikirler tartışmalar yaratabilir, ama bu da bir arkadaşlığın büyümesine ve derinleşmesine yardımcı olabilir. Asıl önemli olan, karşılıklı saygı, anlayış ve açık fikirli olabilmektir. Arkadaşlık, sadece benzerliklere dayalı olmamalı; farklılıkları kabul etmek, birbirini olduğu gibi kabul edebilmek de çok kıymetli. İnsanların birbirlerinin düşüncelerine ve duygularına saygı gösterdiği sürece, fikir ayrılıkları aslında çok doğal ve sağlıklı bir durumdur.
Kesinlikle aynı fikirde olmalısın yoksa selam verir geçerim
Açıkçası lgbt bireyi homofobik alevi sünni ateist agnostik her siyasi görüşten mezhepten cinsel yönelimden dinden vs arkadaşlarım oldu ve halada varlar bu konular hakkındada rahat rahat tartışıyoruz fikir alışverişinde bulunuyoruz en önemlisi birbirimize saygı duyuyoruz
Gerekmez bırbırımızın fıkırlerıne saygı duysak yeterli. He dostum bir hata yaparsa onu sonuna kadar savunurum sonrasın da hesabını ben sorarım o ayrı
Birçok milletten, dinden, ırktan arkadaşım oldu bu konuları aştım. Saygı ve azami ortak noktam oldukça sorun olmaz.
Hayır ama benzer yanlarımızın olması lazım tamamen zıt olması her insana itici gelir
Kendime benzer insanlarla daha iyi anlaşıyorum.
Hayır saygı duyulması ve hoşgörü gösterilmesi gerekir
Evet benımle uyumlu olması gerekiyor ki anlasalım
Tabiki fikir ayrılıkları olabilir sonuçta herkes aynı olacak değil ama arkadaş haklı konularda birbirini desteklemeli derim.
Bazı konularda evet. Mesela yobaz, çok muhafazakar, çapkın, fesat, herkese ve kendisine karşı hayırsız biriyle anlaşamam.
Aynı fikirleri savunmak zorunda değiliz, yeter ki birbirimizin düşüncelerine saygı duyalım.
Evet farklı görüşlere saygım var ama arkadaş olmak için aynı düşünüyor olmalıyız
yok hayir herkesin kendi fikri, bu arkadasligimizi etkilemez
Benim için değil
Aynı fikirde olmadığım birçok arkadaşım var
Ama kırmayız birbirimizi o konularda
düşüncelerimizin benzemesi ve ortak olması önemli
Siyaset hariç gerekmiyor
Evet aynı fikirde olan insanlarla ortaklık kurulabilir
gerekir
Hayır, insan ilişkileri siyasetten, ideolojilerden, rollerden öte olmalı. Sevgi, güven ve şefkat üzerine kurulmalı.
Hayır 😂
Hayır farklı düşünebilir herkes
Gerekmez
Hayır. Şu adamı atmayın ya kafam karışıyor
Hayır nazik ve ince ruhlu olması yeterli
Malum partili olmasın yeter
Gerekmez.
Hayır
Evet gerekiyor
Hayır tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?