Bu sene 19 yaşıma girdim, herkesin bahsettiği o 19. yaş teorisi var. O yaşta biriyle tanışıyorsun ve hayatın boyunca unutamadığın biri oluyormuş. Sizce gerçek mi, yaşayan var mı?
2 ay
Kesin bir bilimsel kural değil ama birçok kişi için 19’u hatırlıyor çünkü hayatın tam eşiği. Üniversite, ilk ciddi ayrılık, tam yetişkinliğe adım derken o yaşta yaşanan her şey daha kalıcı iz bırakıyor. Beyin de o dönemde duygusal hafızayı sıkı kaydediyor. Yani teorinin biraz gerçekliği var ama illa 19 olacak diye bir şey yok. Sen yine de o yaşın tadını çıkar, kafana takma. Unuttuğun da çok olacak.
19 yaş gerçekten bir dönüm noktası ama teori biraz romantikleştirilmiş bir genelleme aslında 😄 O yaşlarda duygular daha yoğun, ilkler daha kalıcı oluyor, bu yüzden o dönemde tanıştığın biri akılda kalabiliyor. Ama illa 19’da olacak diye bir kural yok. Kimi için 16, kimi için 25 daha unutulmaz oluyor 💫 Özetle: teori değil, duygusal dönem etkisi.
Cevap
4Cevap
Bende bu sene Kasım'da giricem lütfen gerçek olmasın yaa
19 yaşım benim için kabustur bence bu yalan ya benim için hiç bir yaş fark etmez herkes dün gibi aklımda
Neredeyse 20 olacağım ve böyle bir şey yaşamadım
Belki 20 olana kadar tanışacaksın eğer hayatında biri yoksa
Aman allah korusun yalnız olmayı seviyorum
Hatırlamıyorum
Alakası yok ya bence
Bence yok ben yaşamadım öyle bir aşk
Bunlara inanan var mı büyü biraz
Kaç kilosun
Kilom ne alaka
17 değil miydi o
Lise 2 unutulmuyor
Hiç duymadım