Anlaşılmadığınızı hissettiğinizde ya da ne kadar söyleseniz de anlatamadığınız anda ortam sessizleşir mi, yoksa sesler mi yükselir?

Anlaşılmadığınızı hissettiğinizde ya da ne kadar söyleseniz de anlatamadığınız anda ortam sessizleşir mi, yoksa sesler mi yükselir?

O an genelde içimde bir sessizlik olur. Dışarıdan çok şey söyleyecek gibi durmam ama kafamın içinde bayağı gürültü kopar. Kendimi anlatmaya çalışıp karşılık bulamayınca bir yerden sonra geri çekilirim. Çünkü insan bazen bağırarak değil, susarak yorulduğunu belli eder. Anlaşılmadığını hissetmek kalabalığın içinde yalnız kalmak gibi geliyor.
Anlaşılmadığımı hissettiğim anda genelde ortam sessizleşir. O an bir süre ne söyleyeceğimi ya da nasıl anlatacağımı düşünürüm, biraz geri çekilip durumu anlamaya çalışırım. Gürültü ya da tartışma gibi bir şeye dönüşmektense, daha çok içe kapanıp sessiz kalmayı tercih ederim.
Bizi kimse anlamak istemez ki bende onu anlamıyorum hep böyle oluyor. Bizi anlamazlar ama bizim onları anlamamız için tercüman tutmamızı isterler ben bu insanları anlamiyorum. Bu yüzden yalnız kalmak istiyorum
Kendimi yeterince ifade ettiğimi düsünüyorum insanlara.
Ama kalın kafalıysa karşımdaki beni anlamak istemiyorsa ne yapsam bos.
Kendimide tüketemem kimse için.
Benimde bir sabrım var anlamazsa anlamasın.
Umrumda olmaz mesafemi koyarım.
Ben böyle anlarda önce içimde bir sessizlik yaşarım, dışarıya da genelde susarak yansır 😶
Anlaşılmadığımı hissedersem konuşmayı keser, geri çekerim kendimi.
Ses yükseltmektense duvar örerim; çünkü o noktadan sonra söylenen her şey boşa gidiyormuş gibi geliyor 💭
Cevap
3Cevap
Anlaşılmadığım yerde dakika kalmam.
Sevdiğim bir insansa karşımdaki, anlamıyor diye kızarım ama öylesine biriyse susarım anlamazsa anlamasın
🙏🏻🌸
Anlaşılmadığım yerde ortam sessizleşir ve uzaklaşırım direkt
O ortamdan uzaklaşırım, çünkü kalırsam görmezden gelmeleri imkansız.
Sessizleşir ve o sessizlik bozulmaz
Kime ne anlattığıma bağlı
Anlamak istemiyorsa kendimi tüketemem.
Sessizleşirim genelde içten içe sinir olurum
Önce sesler yükselir sonra sessizleşir ve biter
susarım ve giderim.
Sesizlesir yzaklasirim
Sessizleşir.
Sessizleşir
Ses yükselir
susar kenara çekilirim uğraşmaya gerek yok
Susarım kimseyle tartışıp uğraşamam ben
Sessizleşir
Kimseye laf anlatamam artık
Anlaşılmıyorsam kendimi zorlamam
Karşımdakine göre değisir
Çeker giderimm
Sessizleşir..
Ortamdan giderim
sessizleşir bir daha da ses çıkmaz
Zorlamam artık.. ortamdan sessizce giderim.
sessizlesir
Sessizleşir
Terk ederim
Sessizleşir
sessizleşir
Gürültü çıkar
Sesizlesmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?