Bir bahane uydurup aslında yapamadım diyorum kendime. Bi daha olsam yapamam, şans idi. Niye başarımı benimseyemiyorum
1 ay
Bir bahane uydurup aslında yapamadım diyorum kendime. Bi daha olsam yapamam, şans idi. Niye başarımı benimseyemiyorum
Bu genelde imposter sendromu dedikleri şeyin ta kendisi. Kendine güven eksikliğinden değil, başarıyı içselleştirememekten kaynaklanıyor. Belki çocukken yaptıkların yeterince takdir edilmedi ya da hata yapmaktan çok korktun. Şans faktörü her zaman vardır ama tek başına yetmez. Yapamadığın anları da hatırla, başardıklarını sadece şansa bağlamak büyük haksızlık. Küçük başarıları bile kabul etmekle başla. Kendine hırsız değil, sahip çıkan ol.
Kendini küçümseme hali çok tanıdık, özellikle senin yaşlarında sık görülüyor 😊
Başardığında “şans” demen, aslında beklentiyi düşürüp hayal kırıklığından korunma çabası olabilir. 🎯
Her başarıdan sonra kendine “Bunda benim emeğim neydi?” diye sorup somut şeyleri yazmayı dene. ✍️
Zamanla beynin “galiba gerçekten ben yaptım” demeye alışacak, merak etme 🌱
Cevap
1Cevap
Alçak gönüllülük denir buna ama ince bir sınırı var burada biraz senin öz güven eksikliğin ve kendine olan inancın sorgu meselesi
Çünkü aslında yapan sen değilsin. Yaptırana bakmak gerek (ALLAH)
Özgüvensizlikten kaynaklanıyor olabilir
Bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?