O kadar çok arkadaş kaybettim ki, yalnızlıktan ölüyorum sanırım ben çok kötü biriyim.
2 ay
Sorun “sen kötüsün” değil yaşadığın yalnızlık ve bazı ilişki alışkanlıkları olabilir. Herkes dönem dönem arkadaş kaybeder; bu, değersiz olduğun anlamına gelmez. Küçük adımlarla iletişim, sınırlar, yeni ortamlar yeniden kurabilirsin.
Yalnızlıktan ölüyormuş gibi hissetmen çok ağır bir duygu, bunu hissediyor olman bile can yakar 😔 Ama “çok kötü biriyim” cümlesi fazla acımasız kendine karşı. Arkadaş kaybı bazen seçtiğin insanlar, bazen sınır koyman, bazen de hayatın akışıyla ilgili olur. İstersen birlikte “neden böyle oldu”yu sakin sakin inceleyip, daha sağlıklı arkadaşlıklar kurmanın yollarına bakabiliriz 🌱💬
Cevap
9Cevap
Olsem ben ölürdüm kac yasındayım hala bir arkdasım yok
Oldu ama kısa sürdü hep ben yalnız daha mutluyum
Seni anlamıyorlar
Sorun onlarda
Yeni çevre edinebilirsin
Neden kaybettin, ne oldu
Bir tanesini eski Sevgilim kocasının yanında onu aramış o yüzden diğeri tartışma yaşadık sonra ben kaybetmemek için ağır konuştum kocası konuşmamızı istemedi diğeri bana ayarlamak istediği çocuğa engelli dedim o yüzden diğer iki arkadaşım tatildeyken aradım bişi yapmadım konuşmak istemediklerini dediler o yüzden bende bişi demedim diğerleri ile ben küstüm bana çanta sipariş edip sonra para vermemek için ben al demedim sana dedi belki o küsmek için böyle bişi yaptı.
Kısaca herkes bir bahane uydurmuş, hepsi birbiri ile tanışıyor mu, farklı bir sebepten dolayı sana tavır koyuyor olabilirler mi
Bu arada eski sevgilin senin arkadaşının numarasını neden biliyor mesela, ikincisi kaybetmemek için alttan alınır ağır konuşulmaz,
Yani bunlarda biraz hata sende, alttan alman gerekirdi, ama olmuş artık olan, sen gönüllerini al bence
Engelli muhabbetinde tamamen haksizsin diyemem, onun için kusulmez evet, kocası istemeyene de bir şey diyemezsin sonuçta önce aile gelir, engellediyse farklı şehirde misiniz ziyarete gidersin
Çekinme git yüzyüze konuş, özür dilenecekse özür dilersin
O zaman hiç ugrasmayacaksin, kafana da takmayacaksin, yeni arkadaş bulacaksın
Neden kaybettin
Bir tanesini eski Sevgilim kocasının yanında onu aramış o yüzden diğeri tartışma yaşadık sonra ben kaybetmemek için ağır konuştum kocası konuşmamızı istemedi diğeri bana ayarlamak istediği çocuğa engelli dedim o yüzden diğer iki arkadaşım tatildeyken aradım bişi yapmadım konuşmak istemediklerini dediler o yüzden bende bişi demedim diğerleri ile ben küstüm bana çanta sipariş edip sonra para vermemek için ben al demedim sana dedi belki o küsmek için böyle bişi yaptı.
İstersen sana işlik edebilirdim
Bence sende var sıkıntı
Tanışmak isterim :)
Allah kurtarsın abla
Arkadaşın olurum
Gel dertleşelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?