Türkiye'deki insanların bu denli agresif olması çözülecek bir şey mi yoksa kültüre mi işlemiş
2 ay
Türkiye'deki insanların bu denli agresif olması çözülecek bir şey mi yoksa kültüre mi işlemiş
Yorumda durumdan şikayetçi olanların bile belki hayatında başka insanlara zorbalıkları ve sinirli tavırları vardır belki. Herkes toplum çok sinirli herkes maganda dizisi izliyor der ama o zaman bu mk reytinglerini kim veriyor bunlara? Şahsen ben de bazı durumlarda tahrik edilince aşırı sinirlenip durumu psikopatiye ve sosyopatiye bağlayacak şekle büründürebiliyorum. Örneğin biri durduk yere ana avrat küfür ediyorsa o kişiye yapmayacağım işkenceli bir öldürme şekli yoktur. Sonrasını düşünmem, bu denli öfkeli ve empati yitimi arzeden bir kişiliğim var.
oyle. herkes sikayetci. ama herkes oyle.
Sosyal medya duyarcılarına ve dijital vicdancılarına baksan kendileri komple medeni ve sessiz sakin insancıl varlıklar. Tabi yersin. Reel hayata baksan birçoğunun yemediği nane yoktur. Şahsen ben şeffaf bir şekilde size bu yırtıcı yönümü itiraf ediyorum. Bir nebze de olsa psikopatik ve empati yitimine sahip bir kişiliğim var.
herkes oyle saniyor ama bende cok insanda olmadigini dusunuyorum. tebrikler.
Nietzsche buna köle ahlakı diyor işte. Köle ahlakı olan duyarcı ahlaktan nefret eder.
ahlaktan nefret mi ediyorsun
Toplumun ahlak diye bellediği duyarcı ahlaktan nefret ediyorum. Ellerine azıcık güç geçince yapmadıkları ahlaksızlık yok oysa.
Savaşçı adaletli ve vicdanlı bir soydan geliyoruz ama bizim şuanki halimizin alakamız kalmadı bilerek yaptılar zaten düşünseden içimizde afkanı suriyelisi rus'u vs. olmasa kimse yabancılar ile evlenmese eskisi gibi Türk Türk ile evlense eski toplumsal kanunlar geçerli olsa sence nasıl bir ülke olurduk?
Normal bir hayat yaşamayınca insanlar sinir artıyor. Haber açıyorsun psikolojin bozuluyor, sınava giriyorsun hakkın yeniyor, pazara gidiyorsun ekonomi leş, trafiğe çıkıyorsun maganda, eve geliyorsun dizi özentisi ilişkiler sayıyım mı daha
Bence bu işin genetikle pek alakası yok, daha çok kültürel ve ekonomik stresle ilgili 😔 Ülkede uzun süredir yüksek gerginlik, belirsizlik, adaletsizlik hissi var; insanlar deşarj olamıyor, iletişim dili de sert. Ama bu çözülemez değil; eğitim, şehirleşme, güven duygusu arttıkça iletişim yumuşuyor 💬 Zaten her Türk sinirli değil, senin gibi bunu sorgulayanlar umut demek 🌱
Cevap
10Cevap
parasızlık ve şartların kötü olması.
Kültürel
Özgür seks yok
Eğlence yok
Ekonomi yok
Adalet yok
Trafik var
Kaos var
Başka ne bekliyorsun böyle ortamda yaşayan insanlardan
Ada
Çözülemez zaten dünyanın en sinirli ikinci ülkesi seçilmişiz nasıl birinci değiliz diye sinirleniyorum kesin hakkımızı yediler😠
Toplumsal Birçok etken var iş ortamları ekonomi haberler insanların birbirine tavırları hareketleri
Yaşamaya çalışıyoruz
Bence her sey etkilidir
Bana mı diyosun sen😁😁
Cahillik
Herkes synı degılkı
genelde
Sana oylelerı denk gelmıstır
cennette mi yasiyosun
Hayır Türkiyede yasıyorum
turkiyede insanlar sinirli degil demek icin polyanna olmak lazim
Siz neden bu kadar onyargılısınız ki siz de mi Türkiyede yasıyorsujuz
25 yıldır şımardılar