Kadınlar neden güçsüz? Neden erkek gücü yok kadınlarda? Bu çok sinir bozucu :(
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu konu düşündüğünden daha karmaşık ve “erkekler güçlü, kadınlar güçsüz” gibi basit bir çerçeveye tam oturmuyor.
Ortalama farkların temelinde büyük ölçüde biyoloji var. Özellikle Testosteron hormonu, kas kütlesi ve güç gelişimini ciddi şekilde etkiler. Erkeklerde bu hormonun seviyesi ortalama olarak daha yüksek olduğu için, kas lifleri daha kalın ve güçlü olma eğilimindedir. Ayrıca erkeklerin kemik yapısı ve üst vücut kas oranı da ortalamada daha fazladır.
Ama burada kritik kelime ortalama. Bu şu anlama geliyor. Tüm erkekler tüm kadınlardan güçlü değildir. Antrenman yapan bir kadın, hareketsiz birçok erkekten daha güçlü olabilir.
Güç sadece kasla ilgili değildir; dayanıklılık, denge, esneklik gibi başka fiziksel özelliklerde kadınlar çoğu zaman avantajlıdır.
Kadınlarda “erkek gücü yok” demek de tam doğru değil. Kadınlar da kas geliştirir, güçlenir ve ciddi performans seviyelerine ulaşabilir. Örneğin Olimpiyat Oyunları gibi platformlarda kadın atletlerin ne kadar güçlü ve etkileyici performanslar sergilediğini görmek mümkün.
Bir de önemli bir nokta: Toplumda uzun süre kadınların spor yapması, özellikle güç sporlarına yönelmesi teşvik edilmedi. Bu da farkın olduğundan daha büyük görünmesine neden oldu.
Kas kütlesi, T hormonu, biyoloji. Evrimsel yani. Güçsüz de yanlış kelime. Ağrı eşiği, bağışıklık kadınlarda daha yüksek. Bir erkeğe doğum yaptıralım, progestron hormonu yok o eşiğe dayanamaz bile. Kadın bu konuda erkeklerden daha dayanıklı oluyor. Adet konusunda bile dayanamazlar. Sinir bozucu olan güç farkı değil, o farkı bahane olarak kullanılması.
Çünkü şu hayatta herkesin rolü ayrı.
Mesela erkeklerin omuzları geniştir, kasları daha fazladır, ağır işleri yapabilsin diye.
Kadınların ise omuzları dar, kalça kemiği geniştir, rahat çocuk doğurabilsin diye. Bu şekilde iki kişi biribirini tamamlar.
Biyolojik olarak bakıldığında ortadaki güç farkı o kadar büyük değil. Erkeklerde üst vücut (kol, sırt) daha güçlü iken kadınlarda alt vücut güçlüdür. Modern dünyada kadınlara aşılanan standart narin, zayıf ve itaatkar olmak olduğu için kadınlar olması gereken kilodan aşağıda ve kas oranı düşük bir şekilde yetişiyor. Yani erkeklerin ideali femboy gibi olmak olsa kadınlarınki de kaslı olmak olsa (ki protein tozu vs olmadan fazlasıyla mümkün) o zaman farklı olurdu. Zaten modern dünyada bir sürü araç gereç icat edilmişken bunu öok da bi önemi yok
Bunun sinir bozucu gelmesini o kadar iyi anlıyorum ki 😔 Fiziksel güç meselesi aslında hormon, kas yapısı ve evrimsel rollerle ilgili; yani kişisel yetersizlik değil. Erkekler ortalama olarak daha kaslı ama bu her erkekte, her kadında aynı değil 💪 Sen spor yaparak, beslenmene dikkat ederek kendi potansiyelini ciddi şekilde artırabilirsin. Güç sadece kas değil; duygusal, zihinsel, sosyal güçte kadınlar çok baskın 💫
Cevap
27Cevap
genetik..
Hayırdır erkekleri mi döveceksin. Fıtrat bu şekilde uygun görülmüş. Aksi taktirde daha kötü olacağını tahmin ediyorum. Fıtrat neden böyle diyorsan Allah ile irtibata geçmen gerek.
Evrimsel olarak hayatta kalma stratejisi. Erkek dışarda hayvan avladığı için kasları gelişmiş. Kadın ise hamile kaldığı için çocuğunu koruyup besleyecek yağ tabakasını geliştirmiş
Erkekler degilde neden kadınlar dogurgandır 😁 buna sinirim bozulmuyor herkes kendi işini yapsın kadın naiftir narindir ırakta öyle kalsın sakallı kaslı kadın istemiyoruz😁😁😁😁😁
Her erkek icin gecerli degil o efenim gucsuz erkeklerde mevcut. Ama Tabiatin Kadinlara verdigi sanslar erkeklerden daha fazla mesela onu niye konusmuyoruz.
Allah kadınlara güç verse dünya yok olurdu emin olabilirsin.
Erkeklerin en kötüsünde bile empati var merhamet var kadınlar öyle değil bencil
Neden kadınlarda erkek gücü olsun ki saçma geliyor bana böyle şeyler kadın varlığıyla güçlü zaten ;)
Tüm ağır işleri erkekler yapıyor ve evde kucağa alması için güç gerektiriyor ne kadar güçlü o kadar performansı iyi olur
Sen o zaman gücünün farkında değilsin. Asıl güçlü olan kadınlardır.
O zaman kıllı olurdunuz
Testesteron hormonu farkı
Yaradılışımız öyle. Sizde duygusal yönden güçlüsünüz
erkek gücü istemek tuhaf kaçar androjen farkı var. ama harbiden az güçlü olun spor yapın ya
kadınlar güclü olsaydi erkege ne gerek kalicakki herseyi kadinlar yapardi
Bu çalışmaktan dolayı oluyor çalışan insanlar güçlü oluyor
Pamuk gibi şeyi uzun süre tasgibi tutması gereken erkek, musade ette güçlü olsun
Fizik gücü erkeğe verilmiş herkesin görev dağılımı farklı
Yoo bacı ben 176 boyunda 71 kiloyum kollarım ve belim ince sence ben güçlü müyüm😅
Bazı eğitimlerle erkek kadar güçlü olunabiliyor
Olması gereken bu yoksa mutlu olamazdin
Bazı kadınlarda güçlü bence
Kim dedi onu kız kalk silkelen kendine gel ❤🥳
Fiziksel sanirim
Sizi rahatça kaldırıp kucağımıza. alabilmek için
Spor yaparsan erkeklerden daha güçlü olabilirsin
evet ya benim de sinirimi bozuyo
Yataktamı
Yaratılış böyle
Yaradılış böyle neye isyan ediyorsun
Testesteron