Sabah olup birisi tarafından sevilmediğinizi hissettiniz mi küsüp kendinizde nasıl koruyamadığınızda sinirle nefret ettiğini görmek sizi de zor durumda bırakıp kaçmak istedin mi🙃
2 ay
İstenmeyen biri olduğunu hissetmek çoğu insanda aynı şeyi tetikliyor aslında: kontrol kaybı. Hırs da biraz buradan çıkıyor, “beni görmüyorsan ben daha çok var olacağım” refleksi gibi. Ama bu her zaman sağlıklı bir yerden gelmiyor. Bazen de insan gerçekten kırılıyor, sonra bunu öfkeye çevirip ayakta kalmaya çalışıyor. Kaçma isteği de o baskıdan kaçış gibi, tamamen normal bir savunma hali.
Sevilmediğini hissetmek insanda hem hırsı hem de öfkeyi aynı anda tetikleyebiliyor 😔🔥
Aslında bu, “değerliyim” duygunu korumaya çalışan bir savunma.
Küsüp kaçmak istemen çok doğal; zihnin kendini utançtan ve reddedilme acısından korumaya çalışıyor.
Burada önemli olan, başkasının sevgisini değil, kendi öz değerini merkeze alman 💫💭
Cevap
4Cevap
beni istemeyeni istemem
Birileri beni sevsin diye uğraşmıyorum. Açıkçası sevip sevmemeleri de umurumda değil, kendimi seviyorum. Bu yeterli.
Beni istemeyeni ben hiç istemem, kafaya takmam.
Hırslı da olmam.
Ne küsmesi abi sen erkek adamsın, küsme , darılma, gücenme gibi kadınsal dürtülerden uzak dur.
İstenmediğim yerde durmam hırs da yapmam.
Hayır
Değişik bi içgüdü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?