Allah'ın istediği gibi huzurlu bir hayat yaşamak, anlamlı bir hayat yaşamak, bunun neresi gereksiz? Asıl en gerekli olan dertlerimize deva bulacağımız şey değil mi?
2 ay
İnanç konusunda çok farklı süreçlerden geçtim ve şuanda yaratıcıyla kurduğum bağ tamamen kendi içimde ozelimde bir anlam deneyimi olarak yer ediniyor bu yüzden tavsiyem topluluğun peşinden gitmek yerine sen ne düşünüyorsun ve hissediyorsun bunu anlayıp yoluna devam etmen
Aşırılık ve gereksizlik çünkü, insanlar okuyor araştırıyor ve öğreniyorlar artık. Bide şimdi dini tartışmalar da sosyal medyada daha kolay önümüze düşüyor...
İslam Allah'ın indirdiği bir din olmadığını görüyorsun mesela. Var mı yok mu o bile tartışmalı. Bir kitap indirse de İslam'ı mı indirdi?
İslam Allah'ın indirdiği bir din olmadığını görüyorsun diyerek aklınca bu dusuncen gerçekmiş gibi bi algı kurmaya çalışmışsın ama komiksin. İstediğin kadar kendini kandır.
Bu benim gerçeklerim, bence ve İslam dışı dinlere inanan veya dinsizlere göre de böyle.
Senin sağlam gerekçen varsa anlat bilelim, ben bu arada gerçek din Tanrı artık her neyse o varsa, Onu Felsefe ve Dinleri araştırarak arıyorum.
Kuran'ın türkçesini okudum 2 defa, hadislerin de bir kısmını okudum, her ekolden hocaları da dinledim; beni İslam tatmin etmedi. Sen inanmış olabilirsin ona bir şey diyemem, ama benim kadar da okuyup araştırmamışsındır. Ha Kuran'ı türkçe okuyup hala müslüman kalıyorsan o işte bilinçli tercih oluyor
Onun dışında yok bu kitap sadece arapça okunur, yok mucizevi bilimsel bir kitaptır falan diyorsanız ki ümmetinizin %95'i falan diyor bunu, hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir
Haklısın anlıyorum şeytanın 40 takla atıp kandırdığı insan.
Seni anlıyorum, akıl olmayınca böyle oluyor tabi.
Evet sen aşırı akıllı ve zekisin dostum.
Bazı insanlar dinin kendilerine getireceği kısıtlamaları istemiyor bu yüzden dine pek sıcak bakmıyorlar tabi bu dini gereksizlik aşırılık olarak adlandırma şansı sunmuyor onlara saygı duymalılar ve kendi istedikleri şekilde yaşamalılar
Senin hissettiğin şey aslında çok anlaşılır 🌿 Çünkü sen dindarlığı huzur, anlam ve şifa olarak yaşıyorsun. Ama günümüzde birçok kişi dini; baskı, dayatma, siyasete alet edilme, kötü örnekler ve ikiyüzlü “dindar” tipler üzerinden görüyor 🙄 Bu yüzden “aşırılık” sanıyor. Sen içini rahatlatan şekilde, kimseye zarar vermeden, gösterişsiz yaşadığın sürece o inancın kesinlikle gereksiz değil 💫
Cevap
8Cevap
Özgurlugun asırılıgına ses cıkarmayanlar buna da cıkarmasın. Topluma bı zararı dokunmadıkca kımın neye ınandıgı ne yaptıgı benı hıc alakadar etmez kımseyı de etmemelı. Dınler hep vardı hep olacak.
Zaman o kadar çok garip olduki. Çok derin konular ta
hayır dindarlık çok güzel bir şey güzel olmayan çevreye bunu dayatmak
Bana öyle gelmiyor şükür ki
Muhafazakar olmayı gereksiz görüyorlar
Herkes için öyle değil maalesef
Boş insanlar için zor geliyor.
İman eksikliğinde.. ve popüler külterden kaynaklı
Çok takilma
Haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?