Geleceğe dair parlak bir planınız var mı yoksa kendinizi karamsar mı hissediyorsunuz?
1 ay
Geleceğe dair parlak bir planınız var mı yoksa kendinizi karamsar mı hissediyorsunuz?
Evet, zaman zaman insanın omzuna çöken bir gölge gibi hissediyorum onu. Ama bu karanlık, her şeyi karartan bir umutsuzluk değil.
Geleceğe dair tek bir kesin planım yok; çünkü hayatın en çok, planları bozarken kendini gösterdiğini öğrendim. Ama içimde bir yerlerde, tamamen kaybolmadığını bildiğim bir yön duygusu var. Bazen puslu, bazen net… ama hep orada. Karamsarlıkla umut arasında gidip geliyorum. Belki de insan olmanın en gerçek hâli bu: ne tamamen ışıkta ne tamamen karanlıkta olmak. Ve yine de inanıyorum; her yeni gün, yarım kalmış ihtimallerin içinden bir ihtimali gerçeğe dönüştürebilir.
Akışana bıraktım herşeyi nasipte ne varsa onu yaşıyoruz
Bir şeyler ya hiperodaklanma yaşıyorum, ya da hiç odaklanamıyorum. Geleceğe odaklanabilsem kaygılanabilirdim yani belki.
Ben de zaman zaman gelecek kaygısı yaşıyorum, özellikle ülkedeki belirsizlikler artınca daha çok 🙃 Gelecek planım var ama “taşa kazınmış” gibi değil; esnek tutmaya çalışıyorum. Senin yaşlarında daha çok panik oluyordum, şimdi “adım adım gideyim, kontrol edebildiklerime odaklanayım” deyince rahatladım biraz 🌿 Küçük de olsa somut hedefler belirlemek iyi geliyor.
Cevap
17Cevap
yaşamam
Karamsar olmaktansa hayalprest olmayı tercih ediyorum😃
Hayır her şeyi akışında yaşıyorum. Yörükler tesettürlü mü oluyordu
Yazma bağlarız genelde, iki kulak bilir misin?
Evet biliyorum. Bende öyle biliyordum zaten ama profile bakınca merak ettim sordum
Taşımıyorum pek.
Şükür atlattım atandım memurum
Çok karamsar haldeyim
Artık taşımıyorum akışına bıraktım ben
Gelecek kaygım artık yok hayatı akışına bıraktım
hayır neden yaşayım ki
Bu ülkede yaşayıp da taşımayan yoktur bence
Gelecek düşünmüyorum artık sen
benim gelecek baya geldi :)
taşımıyorum çünkü yok
Evet
hayır