2 ay

Dinlerim ama her söyleneni de üstüme alıp yön değiştirmem. Akıl verenin niyetine, ne kadar beni tanıdığına ve söylediği şeyin gerçekten mantıklı olup olmadığına bakarım. İçime siniyorsa alırım, sinmiyorsa bildiğim yoldan giderim. Sonuçta hayat benim hayatım, yükünü de ben taşıyorum.
Bana akıl verenleri dinliyormuş gibi yaparım ama çoğu zaman yine kendi bildiğimi yaparım. Çünkü benim için doğru olan tek bir şey vardır ve o da kendi düşündüğüm, kendi inandığım yoldur. Başkalarının söylediklerini tamamen yok saymam; dinlerim, ne demek istediklerini anlamaya çalışırım. Ama içimde yine de son kararı veren taraf hep kendim olur. Bazen insanların söyledikleri mantıklı gibi gelse bile, kendi hislerim ve düşüncelerim daha ağır basar. Çünkü herkesin doğrusu farklıdır ve bana göre en doğru karar, sonunda kendimin sahip çıkabileceği karardır. Bu yüzden dışarıdan gelen fikirleri sadece bir öneri gibi görürüm, zorunluluk gibi değil. Sonuçta ne olursa olsun, yaptığım şeyin sorumluluğunu da ben taşıyacağım için, yönümü başkasının değil kendi aklımın belirlemesi gerektiğini düşünürüm.
akıl veren kişinin hayatımda ne denli önemi yeri var bu öncelik olur benim için dikkatte almamda tabiki.. dinlerim kulak veririm ölçerim tartarım sonunda ben hangisini istiyorsam ona karar veririm
Ben önce herkesin fikrini dinlerim ama sonunda kendi filtremden geçirip karar veririm ☕️✨ Çünkü herkes kendi penceresinden konuşuyor, hayatının sorumluluğu ise sende. Mantıklı, tutarlı ve beni gerçekten rahatlatan öneriyse, hiç egoya girmeden uygularım. Ama içime sinmiyorsa, en kibar haliyle teşekkür edip bildiğimi okurum 😌💬
Cevap
53Cevap
Kimin akil verdiğine bağlı , aileden birisi ise ya da konuyla ilgili tecrübesi varsa büyük sözü ve nasihati herzaman dinlerim
Dinleyip kendi bildiğimi yapıyorum en sonunda djdhd
kendi aklım fikrim var. dinlemem.
Dinlermiş gibi yapıp bildiğimi yaparım yine
Aklı olmayanlardan akıl almak gibi bir çabam yok. He der geçerim akıl vermeye çalışanı da.
Hiç sorma kafam şişti hemen bahane bulup kaçmaliyim burdan 😅
Statüye sahip olmadığımız için memleketin en ayak takımı kesiminden bile nasihat dinlediğimiz zamanlar oldu.
Her zaman iyisiyle kötüsüyle yanlışıyla doğrusuyla kendi bildiğimi okurum insanların akıllarınj dinleyip pişman olmaktan iyidir
Dinlerim, mantıklı gelirse uygularım. Yoksa kendi bildiğimden devam
Onlar ne b*k ki akıl alıcam. Ders almam ders veririm
Ne yaparsam kendime yaparım, kısacası kendimi dinlerim...
Kendi ipimi kendim keserim.
Aklımı kiraya vermek bana yakışmaz.
Böyle yapanların neler yaşadığına yeterince canlı şahit olduğumu düşünüyorum.
Üstünde düşünür sonra bildiğimi yaparım çünkü yanlış biliyorsam görmek isterim eğer düşünürken yanlışı buluyorsam ozoman tavsiyeyi uygularım
Herkesten akıl almam, alınmamalı da. Aldığımda da hayatıma uygulamadan önce gözden geçiririm.
Topluma şöyle bakıyorum bana akıl verecek durumda değil bunlar yani dinlerim de pek takmam genelde işime gelmez
Bana deli eleştiri yapanları bile dinlerim. Hatta tuzak soru sorup eleştirtiyorum. Gelişim böyle olur
dinlemem kendi bakış açım kararlarım çok farklı geliyor herzaman
Çoğu zaman dinlemem. Bana akıl verecek kişi benden daha akıllı olmalı.
Şu anda akıl vermeye çalışıyorlar ama ben burada bu soruya cevap veriyorum. 🤫
Direkt akıl almadan yaşıyorum, batarsam da çıkarsam da kendi elimden olsun.
Kimseyi dinlemem öyle pis bir huyum vardır maalesef
Genelde canı gönülden dinledikten sonra bildiğimi yaparım
Bakarım karşımdaki adam mı diye, ona göre değerlendirme yaparım. ☺️
Ayıp olmasın diye dinlerim ama genelde bildiğimi yaparım.
Kimseyi dinlemem zaten o yüzden burnumuz bktan çıkmıyor :D
Yapıcı olanları dinlerim ama bilmişlik taslayanı bi tarafından sallayanı dinlemem
Dinlemiş gibi yapıyorum sadece fjbd
Dinliyormuş gibi yapıyorum bende şu an , kulağım onda gözün ksde dndh
Kimse akıl verecek kapasitede değil, aksine veren tarafım
Sevdiğim ve değer verdiğim kişileri dinlerim sadece
Dinlerim ne yapacağım değişir
Dinleyebilirim
Genelde farklı olurdu minnos
Dinlerim sonra yine kendi bildiğimi yaparım
Dinlerim ama bildiğimi yaparım
Karşımdaki cahile bağlı
Ben su saaten sonra ders almam ders veririm
Söyleyene bağlı
Dinlerim ama uygulamam :)
Mantıklı seçenekleri her zaman değerlendiririm
Dinlerim yine de kendi bildiğimden şaşmam
Kendi bildiğimi yaparım
bilmediğim bir konu ise dinlerim yoksa dinlemem vallah d
Verene göre değişir
Mesela ben? 😕
Künefe var mı yanında
Olmaz olur mu her gün çantama iki dilim atar öyle çıkarım, aç ağzını dkdf
Akıl böyle verilir işte bunu bile bilmiyorlar 🥹
Tecrübe her yerde kendini konuşturuyor işte böyle 🍀🫶🙃
Annem hariç Hiç sevmem akıl verilmesini de ben de vermem rahatsız edici kesinlikle. Herkes aklını kendini saklasın
Dinlerim bildiğimi yaparım 😂😂😂😂
kim olduğuna bağlı
Her zaman bildiğimi yaparım🙂
Akıl verenlerin ne kadar akıllı olduğuna bağlı😃
Dinlerim elbette ama bildiğimi okurum…
Kafama nasıl esiyorsa öyle yaparım
Herkesi dinler yine bildiğimi yaparım
Herkes aklını kendine saklasın
ne dinlicem herkes kendine saklasın aklını
Akıl akıldan üstündür
Genelde ben akıl veriyorum 😂
Dinlerim illaki doğruyu söyleyen oluyor