Ben inanıyor değil bizzat eminim musallat yaşadım nasıl ailemle sevdiklerimle aramı bozdurduğunu vs anladım.
2 ay
Beyninde ki tehlike bölümü fazla çalıştığında ortaya bunlar çıkar. şeytanin vesvese vermesi diyen anlatılan mecazi anlatımdır ister vesvese de ister şeytan , ama bu tamamen beyninle alakalı.
Her şey et kemik değil. Beyini psikolojiyi reddeden yok ama insan rahmani ve şeytani telkin ile yaşayan hangi yönü büyüteceği konusunda seçimi kendine bırakılan bir varlık.
Biz Berk ve Şenay 💫
Yaşadığın şey çok sarsıcı geliyor, ciddiyetini hissediyoruz 🥺 İnsan kötü hisler yaşayınca, özellikle sevdiklerinden uzaklaştığında, bunu bir “musallat” gibi algılaması çok normal.
İster şeytanın vesvesesi de, ister travmaların, kaygıların sesi de; önemli olan senin iyi olman. Gerekirse psikolojik destekle, gerekirse inandığın manevi yollarla, yalnız olmadığını bil yeter 🌿✨
Cevap
8Cevap
Ne zaman kendi davranışlarınızın sorumluluğunu almayı öğreneceksiniz acaba? Kendi yaptığı şeyler için bile şeytanı suçluyor ya 😄
Evet şeytana sen açık vermedikçe sana tesir edemez. Ama açık verirsen iradene aklına nefsine çok fazla etki rtmeye başlar. Hurafe değil gözlerini bu kadar örtme
Boş işler bunlar. Yaptığın şeyleri kafanda biraz ölçüp tartarak yapsan böyle safsatalara gerek kalmayacak hâlbuki
Bilincin ve idrakın çok kapalı.
Yapma yaw 😄 Hangimizin bilinci ve algısı kapalı acaba? 😄
Senin :)
Peki, sen ruhani şeylere kafa yor ama benim algım ve bilincim kapalı olsun 👍🏼😄
Açılır zamanı gelince.
Okay bro 😄👍🏼
Bak gel en basitinden hem bilim hem mantık üzerinden değerlendirelim :)
Bilime göre atomun %99.99999 u boşluk. Ve gördüğün tüm her şey insan bedeni de dahil atomlardan oluşuyor ve atom boşluk. Bu da, gördüğün hiçbir şey beyninin algıladığı kadar katı değil, aslında enerji demek. Madde yok, var gibi algılatmaya programlı beyibe sahibiz. Renk yok, görünür ışık spektrumundan algıladığın dalga boyları var. Dış dünya ve hisleri beynin elektromanyetik spektrumdan oksipital loba alıp işleyerek yorumluyor. Bir köpek dış dünyayı bej görür. Bir kedi senin algılamadığın kokuları algılar.
Yani, enerjiler gerçek. Ve sen Allah'ın üflediği (nur) a sahipken, içindeki rahmani telkin ile bu nura ulaşabilecekken, (nar) a nefs ile gittikçe idrak kapanıyor. Gözlerini kapat. Düşün. Imgele. Bak sadece gören gözler değil, içinde koca bir alem göreceksin. Ve sadece düşünen hisseden de beyin değil. Kalp. Vücutta en yüksek frekans kalbin.
Hiçbir şeye inanmasan da kalbine ve merhametine iyi bak, o seni yine de bırakmaz.
O kadar büyük boş yaptın ki bilimsel açıklama yapmaya bile yeltenmeyeceğim. Bu cehaleti ben düzeltemem. Ama sen öyle inanıp öyle mutlu oluyorsan öyle inan tabi. Eğer ne seviyede saçmaladığını merak ediyorsan yapay zekaya danışabilirsin. İyi akşamlar 🙏🏼😊
Yazdığım şeyler bilimsel ama bilim bilim diye tutturup bilim üzerine hiçbir şey bilmiyorsun belli ki. Madde diye bir şey yok. Sen bedenden ziyade enerjisin. Maddeyi var gibi algılamaya progranlı bir bedenin içindesin sadece. Ama bilimsel temellere git kendin bak bakalım.
Tamam kankam sen böyle düşünmeye devam et 👍🏼😄
Ahahahhaha yazdığım şey bilimsel git yapay zekana sor yazdıklarımı o anlatır sana atom boş muymuş renk diye bir şey var mıymış :) sen bedenden ziyade enerjisin bilime göre de.
Aynen atom boşluklarına da şeytan giriyor 👍🏼😄
Soran iman etmek az birsey midir der Mahmut ustaosmanoglu hz cok büyük iştir herkesin kalbi acik değil
gercek cidden saka degil veriyo
Allaha inanan herkes inanır
Merhaba
Kesinlikle benle yaşıyor şerefsiz
İnanıyorum
Evet
Abartma aw
Yok inanmıyorum
Evet
İnanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?