Belli bir kalıba konabilir mi veya kişiden kişiye değişir mi?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Belli bir kalıba konabilir mi veya kişiden kişiye değişir mi?
Değişiyo. Herkesin doğru ve yanlış kavramları birbirinden farklı ve kendi hayatını kolaylaştırmaya yönelik şekilleniyo. Yaşadığımız ülkenin kanunlarına uymakla mükellefiz ancak hayatın her alanını kapsayan ortak doğru ve yanlışlar için dine ihtiyacımız var. Dini arkaplanda bırakıncada ahlak ve terbiye yok olma seviyesine geliyo.
Terbiye hem toplumun ortak kuralları hem de kişinin içindeki vicdanla ilgili bence 😊
Bazı temel şeyler değişmez; saygı, empati, sınır bilmek gibi. Ama nasıl gösterdiğin kişiden kişiye, kültürden kültüre değişir. Yani kalıbı var ama esnek bir kalıp gibi düşünebilirsin aslında 🧠✨
Cevap
9Cevap
Kendini ve toplum bireylerini, canlıları üzmeden, rahatsız etmeden onlara gereken nezaketi göstererek yaşayabilme şeklidir
Terbiye, toplumsal normlara aykırı davranan bireyleri o normlara zor ile adaptasyon etme eylemidir.
Ebeveynlerin çocuklarına küçük yaşta öğretmeye başladığı, insanı iyi bir birey olarak yetiştirmek hayata atılmadan önce hazırlamaktır.
Kültürel olarak değiştiğine inanıyorum ama belli başlı şeyler kalıba konulabilir bence Söz kesmeden dinlemek gibi
büyüğe saygılı olmak oturmasını kalkmasını bilmesi vs.
Terbiye ahlak yetisinin olgunlaşmasıdır.
Ahlak belli bir kalıba konabilir mi peki
Elbette. Birine art niyetli düşünmemek ahlakidir mesela. Ya da birini dolandırmamak. Bunlar herkes için geçerlidir.
Yoksa manavdan alsana 2 kilo
Türk kadınlarında yok olan bir şey
Annende de yoksa otomatikmen sende de mi olmuyor yani?
Bu nefretin kaynağı annen demek üzüldüm sanaa kıyamamm :(((((
Erdem sahibi olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?