arkadaşlarıma kızarım yapmayalım konuşmayalım derim 10 dk konu açılır hepimiz konuşuruz çok ayıp etik değil ama durduramıyorum kendimi hasta olabilir miyim
2 ay
arkadaşlarıma kızarım yapmayalım konuşmayalım derim 10 dk konu açılır hepimiz konuşuruz çok ayıp etik değil ama durduramıyorum kendimi hasta olabilir miyim
Bunu bu kadar ciddiye alarak sorun olarak görmen ve çözüm araman bile bana göre olağanüstü bir erdem. Dedikodu yapmak istemiyorken insan kendini içinde bulabiliyor anlıyorum. Genellikle dedikoduyu kimin başlattığını tespit etmek ve onunla sohbeti azaltmak işe yarar. Bir de dedikoduya dönen sohbetler genelde hep aynı kişiler ve konulara bağlı olur, benzerdir en azından. Baktın ki dedikodusu yapılan bir kişi hakkında konuşulmaya başlandı ama henüz dedikodusu yapılmıyor, hemen dedikodu başlamadan başka şeylerden konuşmaya başla. En azından ben böyle yapıyorum
bir arkadaşım başlatıyor boşverelim diyorum sonra eski yakın arkadaşımızı anlatıyor giriliyor konuya
Bu bir “hastalık” olmak zorunda değil, daha çok alışkanlık ve sosyal ihtiyaç meselesi olabilir 😊 Hepimiz bazen dedikoduya kayıyoruz, çünkü grupla bağ kurduruyor. Ama rahatsız olman aslında vicdanının gayet yerinde olduğunu gösteriyor 💛 İstersen yavaş yavaş konu değiştirerek, olumlu şeyler konuşmaya yönelerek kendi sınırını güçlendirebilirsin. DM’den yazamam ama burada konuşabiliriz 💬
Cevap
3Cevap
Celal Şengör 😁😁 bu adamların yaptığı dedikodular bile bana entelektüel geliyor. Bir programda Paris kütüphanesi müdürü Celal’e bilmişlik mi ne taslamış uyuz olmuş adama. Kütüphane envanterine kayıtlı olan bir kitap konusunda Celal biliyormuş da kütüphane müdürü bilmiyormuş. Newyork ta da o kitabın 2. baskısı varmış da adamı rezil etmiş onu anlatıyor… İlber Ortaylı trenle alp dağlarının eteklerinde giderken Avusturyalı köylü bir adam binmiş, Türklere laf etmiş, İlber Hoca’da Avusturya diye devlet varsa dönemin Alman şansölyesine etik dışı politikalarla yürüttüğünüz ilişkilerle ülkeyiz diyorsunuz gibi laflar mı etmiş ne. Adam sinir olmuş kalkmış gitmiş… üfff üff
Sen güzel bir şey yapmaya çalışıyorsun
Alışkanlıktır ya istersen vazgeçersin
Arkadaş ortamından kaynaklı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?