geçmişle affettiğim yapmadığım ve yaptığım şeylerden dolayı kendimi enayi gibi hissediyorum bu histen çıkamıyorum
2 ay
Geçmişe bakıp “keşke” demek insanı en çok yoran şeylerden biri, çünkü orada artık değiştirebileceğin hiçbir şey yok ama zihnin hâlâ orada yaşamaya devam ediyor. Kendini “enayi” gibi hissetmen aslında aptallık değil; o anki bilgi, duygu ve kapasitenle verdiğin en insani kararların bugünkü gözle sert görünmesi.
Affetmek burada aslında karşı tarafı değil, kendini o eski halinle bırakabilmek. O gün geri dönsen muhtemelen yine benzerini yapardın, çünkü bugün bildiklerini o zaman bilmiyordun. Bu farkı kabul etmek suçluluk döngüsünü kırar.
Bir de önemli nokta şu: affeden insan zayıf değil, deneyen insandır. Ama sınır koymayı öğrenmek bu sürecin devamıdır. Geçmişi değiştiremezsin ama gelecekte aynı yerde kendini tekrar bırakmamak tamamen senin elinde.
Kendini enayi gibi hissettiğin her an, aslında o zamanın şartlarında elinden geleni yaptığını unutuyorsun 😊 O dönemki halinle, bilgilerinle, duygularınla verdiğin kararlar normaldi. Bugünkü aklınla yargıladığın için ağır geliyor. Kendine kızmak yerine “demek ki artık büyümüşüm” diye bakmayı dene. Affetmek saflık değil, duygusal olgunluk göstergesi aslında 💛
Cevap
5Cevap
Kim üzdüyse şeyimizi yesin başkan sen üzülme
Bir kere okabilir ama eneyi hissetmeni gerektirecek nir durum yok yani olmuş bitmiş artık önünde aybı hataları yapmamaya çalışacaksın öyle düşünme herkes hata yapar 🙂
neler olduğunu merak etrim ama sormayi isterim
2 ay önce sevgilimden ayrıldım 8-9 ay sürdü bu süreçte beni sevmediğinden emindim hani kendime kanıtlıyordum resmen geçmişe dönüp baktığımda yaptığım şeyler aşırı cringe beni sevmediğini biliyordum sadece takıldığını biliyordum aldattığını biliyordum ki bunları bildiğimi o da biliyordu bir şekilde devam ettiriyordum maddi olarak çok zorladı beni asla hiçbir şekilde sesimi çıkartmıyordum kullanıldığımın enayi yerine koyulduğumun farkındayım şu an kendisinden aşırı nefret ediyorum ben ayrılmayınca araya birileri girip ayırdılar ben bu enayilik hissinden nasıl kurtulabilirim? ve içimde hala bir ulaşma çabası var yani her şeyin farkında olduğumu bildiğim halde kendimi o kadar değersiz görmek zor geliyor
intci birisn galiba
Ne tarz seyker nalatabilrisin
2 ay önce sevgilimden ayrıldım 8-9 ay sürdü bu süreçte beni sevmediğinden emindim hani kendime kanıtlıyordum resmen geçmişe dönüp baktığımda yaptığım şeyler aşırı cringe beni sevmediğini biliyordum sadece takıldığını biliyordum aldattığını biliyordum ki bunları bildiğimi o da biliyordu bir şekilde devam ettiriyordum maddi olarak çok zorladı beni asla hiçbir şekilde sesimi çıkartmıyordum kullanıldığımın enayi yerine koyulduğumun farkındayım şu an kendisinden aşırı nefret ediyorum ben ayrılmayınca araya birileri girip ayırdılar ben bu enayilik hissinden nasıl kurtulabilirim? ve içimde hala bir ulaşma çabası var yani her şeyin farkında olduğumu bildiğim halde kendimi o kadar değersiz görmek zor geliyor
Vermeseydin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?