Terapi mi almalıyım. Ona da inancım yok
Bir duygum yok
Üzüntüm
Mutluluğum
Tüm bunlarin cevabı bilmiyorum
Terapi mi almalıyım. Ona da inancım yok
Bir duygum yok
Üzüntüm
Mutluluğum
Tüm bunlarin cevabı bilmiyorum
Bazen insan ne karşısındakini anlayabilir ne de kendini anlatabilir. Bu çoğu zaman gerçekten duygusuz olmak değil; yorgunluk, hayal kırıklığı, uzun süre bir şeyleri içinde tutmak ya da zihinsel tükenmişlik olabilir. “Bir duygum yok” demek aslında bazen fazla şey yaşayıp artık hissedememek anlamına gelir. Önce kendine dürüstçe şunu sorman gerekir: Son zamanlarda beni en çok ne kırdı? En çok ne yoruyor? İnsanlardan mı uzaklaştım yoksa kendimden mi? Konuşmak istemiyor muyum, yoksa anlaşılmayacağımı düşündüğüm için mi susuyorum? Bazen sorun anlatamamak değil, insanın önce kendi içinde ne olduğunu anlayamamasıdır. Duygularını hemen isimlendirmeye çalışma. “Üzgünüm” diyemiyorsan bile “İçimde bir ağırlık var” diyebilirsin. Bu bile bir başlangıçtır.
Herkese anlatmak zorunda değilsin. Sadece güvendiğin birine küçük bir cümle kurmak bile yeterli olabilir: “Son zamanlarda kendimi garip hissediyorum.” İnsan bazen sadece duyulmaya ihtiyaç duyar. Kendine de biraz boşluk tanı. Sürekli güçlü görünmeye çalışmak insanı zamanla hissizleştirir. Eğer bu boşluk hissi uzun zamandır devam ediyorsa bunu hafife alma. Bu bazen sadece geçici bir ruh hali değil, tükenmişlik ya da daha derin bir içsel yorgunluk olabilir. Belki de şu an ihtiyacın olan şey cevap bulmak değil, önce gerçekten ne hissettiğini fark etmektir.
Şu an yazdıkların umutsuz ve kopuk hissettiğini gösteriyor, bu gerçekten zor bir durum 😔
Hiçbir şey hissedememek bazen savunma gibi çalışır, beynin kendini korumaya alır.
Terapiye inancın olmasa bile, bu halinle tek başına boğuşmak zorunda değilsin.
Belki “birkaç kez deneyeyim, hiç olmazsa neymiş göreyim” diye bakabilirsin 💬
Küçük şeyler bile, mesela yürüyüş, yazı yazmak, seni yeniden hisse yaklaştırabilir 🌱
Cevap
3Cevap
Kendini seviyor musun
Flört aşaması mı yoksa bir sevgililik yaşandı mı
Terapi iyi gelebilir, bağlanma problemin mi var acaba ya da çocukluğunda yaşadığın şeyler mi seni buna ittiriyor
Kesinlikle destek almalısın, çünkü sen hiçbir sevgi de iyileştiremez karşıdaki adamı da soğutursun yani
O zaman sana bir tane kitap önereyim mi
Ya tükenecek bir durum yok. Önce böyle bir problemin var olduğunu kabul etmek iyileşmen en büyük belirtisi bence
Ya biliyorsun abartma Feriha
Ne yaşandı?
Bana ulaş. uyumsuzluk neden merak ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?