Tabii hepiniz melek gibisiniz kesin hdkd

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tabii hepiniz melek gibisiniz kesin hdkd

kısaca kopyalayıp yapıştırıyorum;
Her sektörün kendine münhasır Kar / Zarar hesaplamaları olmak ile birlikte genel anlamda temel parametreler aynıdır.
Nedir o temel parametreler?
Ürün / Hizmet maliyeti
İşletme giderleri
Her iki temel parametrenin alt başlıkları vardır ve yine sektörüne bağlı olarak değişkenlikler gösterebilir.
Bu değişkenler neler olabilir? Örneğin emek yoğun faaliyet gösteren işletmelerde operasyonel giderler önemli ve belirleyici kalemler olarak karşımıza çıkabilir. Tam tersi durumda emek az fakat üretilen ürün veya hizmetin maliyetini etkileyen çoklu girdiler söz konusu olabilir.
Nereden nasıl başlanmalı bu hesaplamalara?
Bu soruya çok farklı cevaplar verilebilir. Fakat biz alanı biraz daha daraltalım kafaları çok fazla karıştırmayalım.
Öncelikle her sektörde son ürün veya hizmet ne ise onun üzerinden brüt ürün karlılığı hesabı yaparak başlanmalıdır. Bu parametre o kadar kritiktir ki piyasada rakipleriniz ile rekabet edebilirliğinizden tutun, üzerine kurulacak tüm satış ve pazarlama yatırımlarını etkileyecek özelliktedir. Siz hesabınızı yaparken kafanıza göre yüksek karlılık hayalleri ile yapmayınız. Çünkü mutlaka o ürün için bir piyasa dengesi söz konusudur ve siz hangi ölçekte olursanız olun piyasa fiyatının üzerinde satış işlemi yapmanız neredeyse imkansızdır.
Şimdi tüm maliyet ve gider hesaplarımızı kağıt üzerinde tamamladık geldik asıl sonucu etkileyecek operasyonel maliyetlere. Emek yoğun ya da az mutlaka her iş kolunda bir ekip ile işletme operasyonları gerçekleşir. Hemen hemen her sektörde ürün veya hizmeti üretirken, satarken bir miktar kayıpla karşı karşıyadır işletme ve genelde bu kayıplardan operasyonlar sorumludur. Dolayısı ile işinizin operasyonel maliyetlerini yönetmek için bir kontrol mekanizması kurmamış iseniz eğer hedefler ve sonuçlar arasında çok ciddi farklılıklar olacaktır.
Örnek olarak vücudumuzu ele alırsak işletmeler gibi bir girdisi birde çıktısı olduğunu görürüz. Bu faaliyetin karı enerji ve temel besinlerdir. Elde ettiğimiz bu kar bizim genel sağlığımızı, büyümemizi, hücresel sıhhatimizi birebir etkiler. Çok yemek tüketmek sağlıklı olmamıza yetmediği gibi gerekli ve ihtiyaç olunan besinleri tüketmek varlığımızı olumlu olumsuz etkilemektedir. Tüm vücut operasyonumuzu yöneten beyin, sinir sistemimiz sayesinde organların faaliyetlerinden haberdar olur ve ona göre yönetimini gerçekleştirir. Otonom hale gelen bölgelerimiz olduğu gibi tamamen beynin emirleri ile yürüyen operasyonlar vardır bünyemizde.
Sonuç olarak tüm hikaye kar / zarar hesaplaması ürün veya hizmetlerin piyasa karlılığını bulmak ile başlar ve yine tüm yatırımlar bu temel parametre üzerinde yükselir.
Kar / Zarar hesapları yaparken hayallere dalmayın, piyasanın belirlemiş olduğu parametrelere bakın öncelikle. Rekabet ve diğer unsurlar ancak bu hesaplamalar yapıldıktan sonra belirlenebilir.
kalan hayatınızda size faydalı olabilecek tavsiyemi sundum
Kırmızı çizgisine dokunursan sabrının sınırını zorlarsan her insandan zarar gelir normalde benden kimseye zarar gelmez bu zaman oldu o kadar sabirliyim ki ekmegimle oynayıp ayagimi kaydırmaya çalışıyorlar ki susuyorum devam ederlerse önce ilk ve son uyarı yaşadığım yerin yani Z ilçesi sohbet, alım satım, dayanışma gibi sayfa ve gruplardan yapacağım isim vermeden yok halâ devam edilirse direk limanı yakacağım kim kime girerse kim ekmeğinden olursa zaten bizim köy ile bazı köyler eskiden çok kavga etmiş bize kastedenler de bu köylerden doğumlu 4. dunya savaşı da burada olur
Gelir. Geçen birisi (30'larında kaslı bir arkadaş) benden korktuğunu söyledi, ben de haklısın dedim. Yeni tanıştığım bir başkası da aynı gün senin içinde cidden karanlık bir şeyler var dedi. Böyle olmakla kalmayıp bunu gizlemiyorum da. Tek kuralım var, o da sadece bana zarar vermeyene zarar vermemek.
31 yaşındayım bu yaşıma kadar kimseye kötülüğüm olmamıştır çok canımı yakan insanlara bile hakkımı helal edip kenara çekilmişimdir ‘benden uzak Allah’a yakın’ der önüme bakarım zarar vermekle işim olmaz amaaaaaa bir durum var kiiii çocuklarıma zarar verirse bir insan zerre acımadan …. Öyle işte
Cevap
94Cevap
Kolay kolay gelmez. Kimseye bilerek zarar vermem, ama herkes gibi ben de bazen farkında olmadan kırabilirim.
Damarıma basılırsa,
Sınırlarım zorlanırsa,
Saygı duyulmazsa
Çileden çıkarılırsam tabi ki zarar gelir. Onun dışında ben aksi biri olsam da kendi hayatıma bakarım
Şerefsiz ve karaktersizlere zararım dokunur evet. ama insan olana adam olana bir zararım dokunmaz benim.
Benden her şey gelebilir sağım sağım pek belli olmuyor
Benden zarar gelmez faydalı bile olurum da hep zarar görünce artık kabuğuma çekildim
Durduk yere gelmez birine zararım olduysa beni çok zorlamıştır
Her an herşeyi yapabilirim damarıma basıldı mı napacağım bana bile süpriz oluyor
Sence gelir mi kanka sen söyle jdjdj
Çok zor, kimseye kolay kolay bişey yapmam.
İsteyerek kimseye zarar istesemde veremem
İsteyerek zarar vermem kimseye
Benden zarar gelmez faydam olur.
Melek gibi değilim meleğim falan haha 😇
İnsan zor duruma duserse insan öldürür diye düşünüyorum. Hepimiz bazen kötülüğün sartlari saglanmadigi için iyiyiz.
Diğer türlü durumlarda asla kimsenin ne duygusuyla oynarım ne de zarar verme dusuncesinde olurum. Zaten yalnız biriyim bu sebepten az çok
Benden sana "zarar" gelmez, çünkü ben enerjimi yıkmak için değil, inşa etmek için kullanırım. Ama eğer sınırlarımı ihlal eden birinin, benden göreceği tek şey bir düşmanlık değil, onun için planlanmış soğukkanlı bir "yokluk" olur.
Aklıma Yin Yang sembolü geldi; insanoğlunun sağı solu gerçekten belli olmuyor. Farkında olmadan birine zarar verebilirim ancak bilinçli olarak zarar vermem için, karşımdaki kişinin beni mutlaka zarara uğratmış olması gerekir.
İnsandan zarar ihtimali sıfır diye bir şey yok, herkesin karanlık tarafı var. Ama mesele o tarafı dizginleyebilmekte. Kendini bilen, sınırını bilen biri kolay kolay zarar vermez; verse de fark edip geri adım atar. Güven dediğin de sözle değil, zamanla ve tutarlılıkla kurulur. Baştan değil, süreçte belli olur kimin ne olduğu.
Tersim aşırı pis. Tutarsız tarafım baskın. Ben kendim ile alakalı kimseye garanti veremem dgdf
Kişi zararlıysa beni kötü sanar.
Çünkü kötü sorunun cevabına karar veremez hep başkasına sorar.
Çünkü ne istediğini bilmediği için hep ikilemde kalır.
Acaba şunu mu yapsam ama bu da var aaa bak bu da çıkmış.
Zarar vermek istemezken bile, hiç hak etmemesine rağmen insanların kalbini kırdığım oluyor ve nefret ediyorum bunu yaptığım için. Zarar vermeyi çok istediklerim oluyor bir de… Ama gerçekleştirmek istemiyorum Allah’tan.
yolda yürürken bir karıncaya basmamak için çaba sarf ediyoruz vebali o kalmaısn diye.. bu hayatta çocuklara kaıdnlara yaşlılara benden zarar gelmez aslında kimseye gelmez sadece bir yere kadar
Bana bile isteye zarar vermeyen kimseye benden zarar gelmez. Ama edene de ettiğinin karşılığını vermekten geri durmam
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hfjjhg
Dalımı kıranın temelini kökten sökerim onun dışında kuzu gibiyim damarıma tuz ekersen dciğerlerin isot dolar yani 😂
"Benden zarar gelmez" diyen 10 kişinin 9'undan zarar gelir.
Kalan 1 kişi benim :)
Vallaha Melek gibiyim
Kasten yapmam için ciddi bir kırılma yaşamam lazım. Yine de kesin diyemem. Ruhsal acılar yaratırım orası kesin
Hak edene zararın kralı gelir bana kasti bir zararı dokunmayana zararım dokunmaz aksine faydam dokunur
Az çok sorularda görüyorsun beni bence benden zarar gelmez ya
Zararsız neden kendi halinde biriyim. Boş işlerle uğraşıyorum.
Ciddi zararsa sanmam. Ben anca kendime zarar veririm.
Yok ben melek gibi degilim, bebek gibi degilim knka benden zarar gelir.
Melek gibiyim kimseye zarar veremem canım kendim jxhs
Gelmez biz sütten çıkmış ak kaşığız hayır süte batırılmış ak kaşık aman neyse iyi geceler
Zarar gelmez ama çok büyük bir tehdit oluşturuyorum.
Gelir ama haketmesi lazım keyfi olarak kimseye zarar vermem
Benden gelebilir siz yinede fazla yaklaşmayın :D
Zarar gelmez ama zararlı diyeceğini görürsem kelliğini alırım
😈 da 😇 tir…. yoksa 🧞♂️ miydi? Neyse, karanlık da olsam meleğim tabiiki 🙃 gibisi fazla 👻
Kainatın gelmiş geçmiş en kötü kişisiyim. Kendime insanıyım bile diyemeyecek kadar kötüyüm.
ben genelde kendime zarar veriyorum akilsiz kafam dksmdl
Başkalarına vermen ruh sağlığın için daha iyi
En sadık dost en azılı düşmanı olurum insanın; durduğu tarafa göre tam gaz devam
Hayır çünkü kimseye zarar vermem kimse kuyruğuma basmazsa tabi..
Bana zararı olmayana asla zararım olmaz aksine faydam olur
Özelde gelmez de cinsel hayatta kuyruk sallarsa kadin evet
Beni gören saklanacak delik arar 🙄 Sabahattin yanımda b. k yemiş
İsteyerek zarar verecek kadar şeytan tüylü biri olamadım, istemeyerek zarar verdiklerim olmuştur ama öyle kalp kıracak kadar fazla bir zarar verdiğimi sanmam açıkçası...
Bence gelmez sence
Menfaati olmadıgı sürece kimseye zarar gelmez
O sırada sitenin anonimlerinin bizlerde bıraktığı izlenim
Durduk yere gelmez orası net
Hayır gelmez yani sanırım
bana bişi yapmadıysan gelmez yaptıysadagelmez ama nefretim agır gelir
Dokunmayana zararım yoktur..
Sence?
Bana zarar vermeye yeltenmeyen hiç bir varlığa zarar vermem
bi kanadım eksik
Gelurrrrrrrrrrrr senden 🖤
Nerden bildin melek gibiyimdir ben jsjjdjdj