Birinin yalan sevgisine, ilgisine kanmaktan çok korkuyorum. Çok berbat bir zamandayız samimiyet denen şey bir külçe altından daha kıymetli benim nazarımda. 🌸🫧
2 ay
Bahsettiğin konuya değinecek olursak, öyle bir insan elbette yaşattığını yaşamadan ölmez. Bunun rahatlığı ve ilahi adaletin getirdiği o mükemmel durum var bir de. O yüzden dert edilmesi gereken şey kendi nezlinde nasıl bir insan olduğun o noktada. Ne kadar iyisin ve vicdanın rahat?
Bu işler kumar gibidir ya kazanırsın ya da kaybedersin. Erkeğe sorsan boşanma sonrası nafaka var mahkemesi var şusu busu var maddiyatın çöp olması var, kadına sorsan şiddeti var kurtulamamak var aldatılmak var duygusal manevi zararlar var falan. Yani devir kötü değil insanlar başkalaştı. Bizim insanımız ilişki yapmayı bilmiyor. Talep ve arz üzerine kurulu ilişkiler her zaman biter. İlişki dediğin hayatına yine normal olarak devam ettiğin ama bunu da ortak olarak eş dediğin insanla birleştirmektir yani kimsenin kimseyi sahiplendiği elde ettiği parasını verip satın almadığı öyle bir şeyin olmadığı bir ilişki ve birlikteliktir. Ama Türk toplumunda maalesef gelenek görenek olarak ilişkileri riske atacak çok algı söz konusu. Kadınlar bir yandan özgürce yaşayıp ilişki sorumluluğunu da keyfine göre almak isterken erkeklere göre de parasını verdiğimiz ilişkide sözümüz geçsin kafası oluyor burada kadında da hata var erkekte de. İlişki dediğin bekarken yaşadığın hayata biraz sınır çektiğin bir sorumluluktur.
Ameliyat olurken gerçekten çok korkmuştum. Özellikle anestezi yapılmadan önce ne olacağını bilememek beni çok tedirgin etti. Kontrolün bende olmaması ve uyandıktan sonra nasıl hissedeceğimi düşünmek beni daha da endişelendirdi. Ama yine de doktorlara güvenmeye çalıştım ve her şeyin iyi olacağını kendime söyledim.
Sadakatsizlik
Samimiyetin bu kadar kıymetli gelmesi çok tanıdık bir his, seni çok iyi anlıyorum 🌸
Ben de en çok, hislerimin boşa çıkmasından ve kandırılmaktan korkuyorum aslında. Ama şunu unutma; korku, senin hassasiyetini gösteriyor, zayıflığını değil 💫
Zamanla tanımak, tutarlılığa bakmak, acele bağlanmamak kalbini korumana yardım eder. Gerçek samimiyet hâlâ var, sadece biraz daha az ve değerli 💖
Cevap
13Cevap
Korkulacak o kadar çok şey var ki hangi birisini sayayım deprem korkusu var en başta
Daha fazla seçici ve kibirli olup kıymetini bilemediğim fırsatları kaçırmaktan korkuyorum
Çok oldu da bir kez ölümden dönmüştüm hiç biri öyle korkutmamıştı
Ama sen ismini söylemesen de ben biliyorum ki
Olabilir
Olsundu.
Az da olsa zekiyim bilmiyorum öyle diyorlar fark ederim bir şekilde o yüzden korkmam
Ailemin ya da hayvanlarımın zarar görmesi dışında korktuğum başka bir şey yok.
Bizi de üzdüler ama sabah kalkıp işe gittik.🐣
Evet var.
Kedilerimin başına bir şey gelmesi...
Oldu ama kişi bazında değil sağlık bazında
Evlendiğim kişinin bakire olmaması çok korkutuyor bakir bir bireyken yalan üstüne hayat kurmak korkutuyor
Benzer korkular
İstek attığım kişinin geri dönmemesi 🙂
Aldatıldım en korkuncu buydu sanırım
Olmadı simdilik
Depremde korkmuştum
Sadakatsizlik
Olmadı
Çok oldu.
Panik atak
pek yok açıkçası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?