Her zaman en kötüsünü bekleyen biri en kötüyle karşılaştığında üzülmez ama beklediğinden daha iyisiyle karşılaşınca mutlu olur sevinir. Her şeye negatif ya da her şeye pozitif bakmak sağlık mi bana göre değil. Olaylara geniş kapsamlı bakmak gerektiğini düşünüyorum, çünkü ancak o zaman olaylara daha gerçekçi yaklasabilir insan.
Mutluluk ise tamamen mental bir şeydir. Güzel bir anını düşün dediğimde kısa da olsa mutluluk hissedersin. Kötü bir anını düşün dediğimde ise öfke, üzüntü ya da o anında yaşadığın baskın duygu hangisi ise onu hissedersin. Mental durum da genelde hormon ve vücut kimya dengesine bağlıdır.
Katıldığım yerler var ama şöyle bir ekleme yapayım. Sürekli en kötüsünü beklemek insanı hayal kırıklığından korur gibi görünse de, aslında sürekli bir tetikte olma hali yaratır ve bu da insanı yorar. Yani mesele sadece üzülmemek değil, iç huzuru da koruyabilmek. Bence olaylara geniş açıdan bakmak en sağlıklısı, dediğin gibi. Ne körü körüne pozitiflik ne de sürekli negatif senaryolar… Gerçekçilik ikisinin ortasında bir yerde. Mutluluğun mental kısmı doğru ama zihinle birlikte yaşam koşulları, ilişkiler ve beden de işin içinde. Yani mutluluk biraz kimya, biraz bakış açısı, biraz da hayatın kendisi…
Zaten hep negatif hem pozitif düşünmenin sağlıklı olmadığını belirttim 🤔 zaten insan sürekli tetikte olmalı. Algısı yüksek insanlar zaten genelde farkındalığı yüksektir ve her zaman tetikte olur genelde. Tabii ki geniş açıdan baktın mı olaya negatif kısımda da olsa, pozitif kısımda da olsa görürsün. Bu tamamen görüş alanıyla ilgili. Vücut kimyası çok etkiler birinci elden biliyorum. Şekerin düşsün bakış açının bir anlamı kalmaz ya da kadınların regl dönemlerinde de aynı şey geçerli diyebiliriz 🤔
Şöyle düşünüyorum ; güzel şeyler plansız, hiç aklında yokken gelişir. Bu hayatın sen 👉bakarken soyunamıyorum deme şeklidir. Beklentiyi en aza indirgeyerek yaşamayı sağlıklı buluyorum, çünkü beklentiyi zirvede tutmak ve mükemmeliyetçi bir tavır besleyerek yaklaşmak ve karşılığında olumsuz hayat deneyimleriyle karşılaşmak hayal kırıklığına yol açar.
burada ne yapmalıyız peki 💭 ? . Bana kalırsa; hayatta akışta kalmak her zaman zihni rahatlatır. Zihin rahat olduğu takdirde ise o konu üzerine kafa yorulmaz, Tanrı'ya bırakılır ve gerçekleşme süreci o denli hızlanır. Senin iyi veya kötü bir bakış açısına sahip olman hayatına her zaman olumluyu çekmez. Ancak sen beklemeyi bıraktığın an çekim yasası devreye devreye giriyor bence.
Kasmamak, elinden geleni yaptığına inanmak oluruna bırakmak mucizeyi gerçekleştirir. Ben buna inanıyorum. Tüm mucizeler sen düşünmeyi bıraktığın ve evrene bıraktığın an başlıyor. ✨
Negatif bir zihin yapısı çoğu zaman hayatı zorlaştırır ama “hiç pozitif bir hayat vermez” demek de tam doğru olmaz. Çünkü hayat sadece düşüncelerden ibaret değil; şartlar, insanlar ve yaşanan olaylar da etkili olur. Yine de zihin, bu olanları nasıl deneyimlediğimizi ciddi şekilde belirler. Mutlu bir gün tamamen bakış açısına bağlı değildir ama bakış açısı günün kalitesini büyük ölçüde etkiler. Aynı olay, farklı zihinlerde bambaşka duygular yaratabilir. Mesela küçük bir aksilik bazıları için bütün günü mahvederken, bazıları için sadece geçici bir durum olarak kalabilir. Negatif zihin genelde iyi şeyleri bile gölgeleyebilir; sürekli eksiklere odaklanmak, güzel anları fark etmeyi zorlaştırır. Pozitif zihin ise kötü şeyleri yok etmez ama onların etkisini azaltır, daha dengeli bir bakış açısı sağlar.
Negatif bir zihin pozitif hayatı kesinlikle getirmez. Enerjiler bize tekrar geri dönüyor bu sebeple her düşündüğümüz olumsuzluk ve negatif bir olgu tamamen bize geri dönmeye programlı Fakat şöyle bir durum var Negatif enerji birikip toplu halde dönüyor Pozitif hızlı bir şekilde dönüyor
Negatifin anında dönmemesinde ki sebep Yaratıcının negatifi pozitife çevirmemiz için bize zaman vermesi ile ilgili Olumlu düşün olumlu konuş ve her şey güzel olsun
Bakış açısı çok etkili ama tek başına yeterli değil 😊 Sürekli negatif düşünmek, güzeli görmeni zorlaştırıyor, bu doğru. Ama hayatın gerçek zorlukları da sadece “pozitif düşün” diyerek yok olmuyor. En sağlıklısı şu: Gerçekleri inkâr etmeden, olanı olduğu gibi görüp, iyi olana da bilinçli şekilde odaklanmak 🎨 Gerekirse yardım alarak zihni dönüştürmek mümkün, bu da tamamen senin elinde 💛