2 ay

İnsan dediğin, sabit bir taş değil; akarsuyun içindeki bir gölge gibidir hem kendinden doğar, hem dokunduğu her şeyden şekil alır.
Kimi zaman insan, kendi iç sesinin yankısıyla değişir. Geceyle baş başa kaldığında, kimsenin görmediği o kırılma anlarında… Kendi kendine verdiği sözlerle, tuttuğu ya da tutamadığı kararlarla yoğrulur. İnsan, en derin dönüşümünü çoğu zaman kendi sessizliğinde yaşar. Ama sonra biri girer hayatına. Bir bakış, bir söz, belki bir gidiş… Ve sen fark etmeden, içindeki dengeler yer değiştirir. Başkasının varlığı, aynaya tutulmuş bir ışık gibi, sende saklı kalan yanları görünür kılar. Kimi insanlar seni büyütür, kimileri eksiltir; ama her biri seni başka bir “sen”e yaklaştırır. İnsan kendini değiştirir, ama çoğu zaman bir başkasının dokunuşuyla bunu fark eder. Çünkü insan, hem kendi hikâyesinin yazarıdır… hem de başkalarının bıraktığı cümlelerin toplamı.
Tetiklenmek iyidir ve bana göre bu her zaman iyiye evrilir daha güçlüye daha bir farkındalığa...
İnsanı en çok değiştiren şey aslında tek bir taraf değildir; hem kendisi hem de hayatına giren insanlar bu sürecin parçasıdır. Ama belirleyici olan genelde kişinin kendisidir. Hayatına giren insanlar sana yeni bakış açıları kazandırabilir, seni etkileyebilir, hatta bazı düşüncelerini sorgulatabilir. Özellikle duygusal ilişkiler ve yakın çevre, insanın davranışlarını ve hislerini önemli ölçüde değiştirebilir. Ama bu değişimin kalıcı olup olmayacağı, kişinin kendi farkındalığına bağlıdır. Yani bir insan isterse yaşadığı deneyimlerden ders çıkarır ve değişir, isterse aynı kalmayı da seçebilir. Aynı olay iki farklı insanda tamamen farklı sonuçlar yaratabilir. Bu yüzden hayatına giren insanlar “tetikleyici” olabilir, ama asıl dönüşüm kişinin kendi iç dünyasında gerçekleşir.
İnsanı acı değiştirir. Canın yanar ve bundan kurtulmak için çözüm ararsın. Bazen yardım ararsın, kurtarıcı beklersin. Bazen de fark edersin ki sendeki yeteneklerle bu iş olmayacak. Eksiklerin var ya da geliştirmen gereken şeyler var, para lazım falan. İnsan okudukça, öğrendikçe, geliştikçe eski düşüncelerinin yerini yenisi alır. Haliyle olaylara bakışı ve tutumunda değişiklikler olur. Böyle hiç değişmemiş insanlar görürseniz bilinki konfor alanından hiç çıkmayan ot gibi tiplerdir.
İnsan tek başına iyi ya da kötü olarak değişemez, mutlaka bu değişimi tetikleyecek başka birileri yahut yaşanmışlıklar olmalıdır. Özetle değişim boşluklardan değil doluluktan başlar. Bir şeylere ne kadar dolarsak o derece değişiyoruz işte
Bence insanı en çok kendisi değiştirir ama tetikleyeni genelde hayatına girenler olur 😉✨
Biri gelir, bir cümle kurar, bir his yaşatır; senin içinde zaten var olan şeyi uyandırır.
Yani başlatan onlar, işi bitiren sen aslında 🐎💫
Kusursuz bir cevap 🫠
Cevap
36Cevap
Hayatımıza girenlerin bize yaşattıkları desem abartmış mı olurum?
Olmazsın çünkü yaşatılanlara göre zırh ile döşeniyoruz hepimiz
Hayatına giren insanların , yaşattığı hayel kırıklıkları değiştiriyor
İnsanın hayatına girenlerin tabii ki etkisi olur. Fakat hayatımıza girenlerden neyi, ne kadar aldığımız bize bağlı; yani insanı en çok yine kendisi değiştirir.
yaşadığı acılar değiştirir
Vallahi giren değiştirmez ona eminim de sadece seçtiklerimiz bizi yıpratır hele birde Karektersizse bu girenler kadın erkek fark etmez değişen biz değiluz ula onlar hayatımıza girdiğinde yok oleyim yok böyleyim deyipte bi bakmışsın ki her yanı farklı oynay namussuzun

şudur budur
Ne ki bu
Kazık atan insan bencil insan değişmez ama rol yapar ama kimse umrunda değildir o yüzden mağdur rolüne girer
Ben merkezli insanlardan daha tehlikelisi yok en net tecrübemdir bu
Değişmek çoğu zaman insanların elinde heba olmamak için zaruri bir hal alıyor.
O kadar doğru ki...
Kendini bilen karakteri oturmuş olanları kendileri değiştirir, kendini bilmeyip karakteri oturmamışları hayatına girip çıkanlar.
Kendim değiştirin çevreyi görüp unsanlari görüp ona karşı duvar ören öyle hal tavır alırım
buna çok güzel bir yorumum var da tepki çekmesinden korkuyorum ama yazacağım yine de insanı kim değiştirir biliyor musun hayatına değil bir kadının içine giren erken , bir erkeğinde içine girdiği kadın değiştirir
Karaktersizi iyi bir insan asla değiştiremez insan kendisi isterse değişir
Kendisidir bir insanı ne kadar istesende değişmez kendisi istemezse
Hayatına giren şeyler insanı daha çok ve daha çabuk değiştirir
Ne demişler çevrende bulunan beş kişinin ortalaması oluyor insan
Agaç lar büyümek için topragı kullanmaz bulunduğu hava ile büyür
İnsan doganın küçültülmüş halidir
İnsanda en çok çevresi ile degişir büyür olgunlaşır
Hayatına girerenlerin payıda yüksek kendisnin payıda herşeyden bireşeyler çıkartıp değişiyor
Allah hayat becerir insanı ya Yani sen istersen İstemezsen Değişirsin
Hayatın direk kendisi
Direkt 😅
Çevresel faktörlere verilen tepkiler
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,
"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar
👌🫠
Ata dikkat et oralarda eşekler tükendi diye biliyorum hshshs
Ağzının tadını biliyor hep söylerim fkfff
Uludağ'da boşuna sucuk ekmek yemiyor jsjsjs
İki durumda da kendisi değiştirmiş oluyor. Hayatımıza aldıklarımızdan da biz mesulüz 🙃Tercihlerimiz bizim irademizdir
Çevresinden yediği darbeler değiştirir
Hayatına giren insanlar
Değişmek isteyen değişir
Kendisi değiştirir
Bir evlat bunun için yeterli
Hayatına girenlerin etkisi daha fazla olabilir.
en iyi kendisi sonra çevresi
Hayatın getirdikleri ve çevre önemli
kendisi, at çok güzelmiş
Hayatını incitenler değiştirir :D
Çevre büyük bir faktördür
Kendisi
Kendisi
İkiside
Ben değişmem ya
Hayatına girenler.
Girenler
Her ikisi de