Başıma bir şey gelmeyecekse; çok düşük ihtimalli ekstrem durumlar dışında, hayatın herkese hak ettiklerini verdiğine inanıyorum.
1 ay
Başıma bir şey gelmeyecekse; çok düşük ihtimalli ekstrem durumlar dışında, hayatın herkese hak ettiklerini verdiğine inanıyorum.
Ben de adil olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes herşeye sahip olmuyor. Bana bir yerden veriliyorsa biryerden de verilmiyor. Başkası da benim istediğim birşeye sahiptir ama kendi istediği şeye sahip olmayabilir.
Hak etmeyi eşit olmak anlamında demedim. Herkes aynı şeyleri hak etmiyor.
Evet öyle. Mesela aileden zengin olan biri ile fakir ailede doğmuş birini düşün. İlkinin elindeki serveti elinde tutması da diğerinin sıfırdan servet yapması kadar zor bir şey. O yüzden ikisi de zor olani ne kadar başarırlarsa o kadarını hakederler
Hayatla ilgili kazanımlar, yaşantılar, mutluluk, şans söz konusu olduğunda kadınların aklına bir tek zenginlik ve fakirlik gelmesi çok acınası bir durum mesela.
İnsanlar maalesef genelde herşeyi paraya bağlıyor o yüzden bunu ilk örnek olarak verdim. Hayatın adilliğini sorgulayanlar da yine bu konu üzerinden sorgulama yapıyor zaten.
Benim parayla ilgili bir derdim veya akıl yürütme alışkanlığım yok. Diğer insanlar için ifade ettiği anlamı benim için ifade etmiyor. Saati 5 bin liraya biriyle sevişmem mesela ya da 10 bin lira kazanacağım diye sanalda şeker patlatmama gerek yok.
Aydınlanma çağında bunu düşünmeyen yoktur. O aydınlık da her insana gelmez. Söylediklerimizi yaşıyoruz aslında. Biz bizi var ettik. Ektik, biçtik ve tüketiyoruz
Cevap
2Cevap
Hayat adil değil
Adil olmak zorunda da değil
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar