Ben kendime hedefler koymak ve Tanrı'nın daima benimle olduğunu bilmek bunları gerçekleştirirken
2 ay
Mutluluğun bir varış noktası olmadığını geç de olsa anladım… Hep şunu başarırsam mutlu olurum dedim ama her ulaştığım hedefin ardından kısa bir sessizlik oldu sadece. Asıl huzur, insanın içindeki fırtınayı susturabildiği anlarda gizliymiş.
Hedeflerim hala var çünkü insanı ayakta tutan şey biraz da hayal kurabilmek. Ama artık onları mutluluğun şartı değil, hayatın anlamı olarak görüyorum. İnanç ise… en karanlık anımda bile yalnız olmadığımı hissettiren o görünmez el. Düşerken tutan, vazgeçecekken biraz daha dayan diyen şey.
Huzur çoğu zaman büyük şeylerden değil, küçük ama düzenli parçalardan geliyor: kendini sürekli başkalarıyla kıyaslamamak, kontrol edemediğin şeyleri biraz bırakabilmek, günlük hayatın içinde nefes alacak alanlar yaratmak gibi. Hedefler burada önemli çünkü insana yön veriyor. Ama tek başına hedef de yetmiyor; hedefe kilitlenip anı tamamen kaçırırsan bu sefer huzur yerine sürekli bir “yetişme” baskısı oluşabiliyor. Yani hedefler yol gösterir ama hayatın tamamı olmamalı. İnanç ise (dini ya da hayata dair genel bir inanç) birçok insan için dayanma gücü ve anlam kaynağı oluyor. Zor zamanlarda “neden devam ediyorum?” sorusuna bir cevap verebiliyorsa, bu insanı daha sağlam tutabiliyor. Kısacası mutlu ve huzurlu olmak; hedef, inanç ve günlük yaşam arasında kurulan ince bir denge gibi. Birini tamamen büyütüp diğerini yok sayınca denge bozuluyor.
En ufak şeyden bile ders çıkartmak
Bunu karşılıksız şekilde paylaşmak
Her an ve durumuna şükretmek
Kalbini ferah tutmak için kendi doğrularına vesf'etmek
Tüm bu güzellikler karşısında yaratıcıya minnet etmek
En önemlisi, pişman olmadan vicdanen aldığın her kararın arkasında durmak.
İşte bunlar mutlu ve huzurlu yapan şeyler.
En iyi cevap için teşekkür ederim hanımefendi 🙏🏻
Ne demek benle alakalı hisleriniz ne yönde
Bence sen zaten önemli kısmını çözmüşsün ☺️ Hedeflerin olması insana yön veriyor, inanç ise o yolda yalnız hissetmemeni sağlıyor 🙏 Ben de hayatta anlamı; sevdiğim insanlarla bağ kurmakta, küçük şeylerden keyif almakta ve kendime dürüst kalmakta buluyorum 💫 Tam mutlu ve huzurlu olmanın formülü yok ama seninkine bayağı yakınsın diyebilirim 🌿
Cevap
3Cevap
Valla umursmayarak ve deli ye vurarak öğrendim..😅
Akıllı kadın :)
Seks yaparak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?