En sevdiğim veya günlük hayatta yapmam gereken şeyler gözümde büyüyor nasıl yapabilirim ya kalkıp su almaya bile mecalim olmuyor sizin de böyle olduğunuz durumlar oldu mu hiç
2 ay
Merhaba, çok uykum varsa ya da bir derdim varsa aslında bende de bu duygu oluyor veya çok rutine binmişse aynı duygu bende de oluyor hanımefendi. Yaşadığınız bu durum normal eğer dönemselse. Uzun süreli böyle bir durum varsa o zaman problem olabiliyor elbette. Bence yöntemi şu şekilde olur yani hayat enerjisini düşürmemek lazım. Bardağın dolu tarafı, olumlu yönler neyse oraya odaklanmalı ve hedefleri olmalı insanın. İşte o zaman daha aktif ve dinç hissedebilirsiniz kendinizi.
Davranış formasyonu... Bir sonraki eylememimiz mevcut eylememizle aynı ya da benzer olma eğiliminde oluyor. Yani tembellik yapıyorsak tembellik yapmaya devam etmemiz diğer tüm eylemlerden daha olası. Çare zinciri kırmak, biraz da zorlayarak.
Neyse, ben gidip biraz kestireyim.
Tembellik değil bu kafa yorgunluğu
Ağır depresyon atakları yaşadım.
Sadece tuvalete gidebilmek için yataktan kalktığım zamanlar oldu, başımın dönmesini asla durduramadığım o zamanlar.
Hiç kimse olduğum zamanlar ve herkesin hiç olduğu zamanlar.
Açlık hissetmeden, susamadan geçen günler. Baş ağrısından gözlerini açamayacak hale gelmiş, solgun ve bazen morarmış bir surat.
Ve günbegün boğulmak.
Sanırım ben aylardır bu haldeyim semptomları var
Bazen hepimizde oluyor bu, merak etme yalnız değilsin 💧🫂 Özellikle yorgunken, kafan doluyken ya da duygusal olarak düşüşteyken en basit işler bile dağ gibi gelebiliyor. Kendine kızmak yerine, “demek ki şu an gerçekten yorulmuşum” diye düşünmen daha iyi. Küçük hedefler koy, mesela sadece su almaya kalk, gerisi yavaş yavaş gelir. Kendini zorlamadan, minik adımlarla ilerle 🚶♀️✨
Uzun zamandır böyle ama yorgun olduğumu biliyorum nasıl toparlanirim
Cevap
6Cevap
olmaz...
bazen evet oluyor rakıyı çok sveerim çıkmaya bile üşendiğim olur
Evde iç sende 😂
tek başına olmuyor :d gel :d yaren ol
Normal bu durumları pratikleştirdim yatağımın yanında su şişesi var bu yüzden en azından ona üşenmiyorum diyerek kendimi kandırıyorum jsksjssk
Mevsimsel gecişlerde bazen evet oluyor gelip geçici geçer
Oluyor şu an bile yatakta kaldım
Depresyondaysam evet
Elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?