Zaten iyilik yapanı takdir eden yok, herkes güçlüye tapıyorken
2 ay
İşte fark burada başlıyor sen takdir edilmek için iyilik yapıyorsan bu iyilik değildir kötülük yapan bir kimseleri de takdir edeni daha görmedim takdir yerine sahte gülümsemeler ve sözler daha çok ön planda oluyor buna (Yalakalık) da diyebiliriz ülkemiz de veya dünya da güçlü olmak kötülük ile bağdaştırılıyor ne yazık ki çevremiz de gördüğümüz kadarı ile genelde kötüler oyunu kazanıyor gibi görünüyorlar senden benden daha kaliteli bir hayat yaşıyorlar ne yaparlarsa yapsın hak hukuk adalet onların yanında oluyor elbette ki buna sözüm yok günümüz dünyası bu şekilde ilerliyor amma nereye kadar. Yaptıklarından pişmanlık duyup keşkeler çekeceğine iyi olmak olmaya çalışmak iyiye yönelmek bana kalırsa çok daha iyi bir tercih evet çoğu zaman dürüst olduğun için sevilmez elindekileri kaybedersin ama kendinin ne olduğunu bilirsin
Bu his çok tanıdık, yalnız değilsin 😊 Günlük hayatta gerçekten de güçlüye yanaşan, menfaatçi insanlar daha görünür oluyor. Ama iyilik yapmanın mantığı biraz da dışarıdan değil, içerden bakınca ortaya çıkıyor.
İyilik, senin kim olduğunu belirliyor; başkalarının değeri düşmüş diye seninkini indirmek zorunda değilsin. Bugün kimse takdir etmiyor gibi görünür ama uzun vadede insanlar kime güveneceklerine hep bakarlar. Güç geçici, itibar ve güven kalıcıdır 💫
Cevap
3Cevap
İşte tam da bu noktada ahlak devreye girer. Çok uzun bir konu bu.
Ahlaklı olmanın faydasını göremedim
Aptal yerine koyulmak mı daha iyi
Çünkü iyilik bizi kurtaracak bu hayatta öbür tarafta tabiki insanına göre
İyilik birisine hoş görünmek için yapılmaz zaten öyle olursa onun adı iyilik olmaz.
Bazen bende böyle düşünüyorum ama iyilik veya kötülük senin karakterini yansıtan bir durum biri takdir etsin diye yapılması gereken bir şey değil ki
Mantıksızsın
Mantıklı ol da hayatı değiştir o zaman boş oturma
Önce kendin iyi olacaksın sonra bir başkasından beklicen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?