Ben küçükken annemi tutardım ama büyüdükçe babamı tutmaya başladım. Annem tam bir narsist çünkü. Sürekli ben olmazsam bir hiçsiniz modunda takılıyor.
2 ay
Ben küçükken annemi tutardım ama büyüdükçe babamı tutmaya başladım. Annem tam bir narsist çünkü. Sürekli ben olmazsam bir hiçsiniz modunda takılıyor.
Böyle bir durumda taraf tutmak genelde işi daha da büyütüyor. Çocukken birini seçmek zorunda kalıyorsun gibi hissettirir ama büyüyünce en sağlıklısı araya mesafe koymak. “Narsist” gibi ağır etiketler de dışarıdan bakınca kolay söyleniyor ama içerideki dinamik çok daha karmaşık olur. En mantıklısı, ikisini de dengeleyip kavganın içine girmeden kendi sınırını korumak.
Senin için zor bir dinamik bu, farkındayım 😔 Aile içinde taraf tutmak zaten başlı başına yıpratıcı. Büyüdükçe anne babayı daha “insan” olarak görmeye başlıyoruz, o yüzden bakış açının değişmesi çok normal. Artık kimin haklı olduğundan çok, kimin sınırlarını aştığına bakmaya çalışabilir, gerektiğinde ikisinden de duygusal mesafeni koruyabilirsin 💔🧠
Cevap
4Cevap
Kim haklıysa onun tarafındayım cjskdhjjsbs
Olsun anneler biricik yine de
aynı şekilde ama susmak en iyisi
İkisini de tutmuyorum artık
Haklı olan kimse
Haklı olanı
Taraf tutmam
Tarafsız oluyorum
Haklı olanı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?