Kafa üstü bakan biri 6'yı 9 olarak görür mü? Peki neden kafa üstü bir olaya bakıyor, düz bakmıyor. Hadi düz baktı diyelim... Göz bunu karanlık odada neden ters çevirip düz beyne iletiyor... Çok zahmetli işler bir de bunun genetik tarafı var, oldu mu sana şorbe he hı hi
aslında hayata hangi pencereden baktığımız bizim tüm hayatımızı etkiler. Eger pozitif bir kafa yapısıyla etrafına bakarsan hersey gozune hoş görünüe ve yaşam enerjisi ile dolarsın. Ama tersine karamsar bakarsan hayata günden güne her şey daha da cekilmez daha da kötü görünür gözüne.
1
5 Yorumla
Soran
2 ay
Öyle arkadasım dediğine katılıyorum bunun için erken ölmek isteyen varsa benim gibi karamsar bakabilir... Bihahah
Bakış açısı bizim hayatımızı yaşam kalitemizi etkiliyor bence yani çok önemli. Sandığımızdanda fazla zira bence nasıl görürsek o şekilde psikolojimize etki ediyor. Bedendeki hücreler zihindeki o sinir sistemleri o şekilde kodlanıyor. Ya gerilirsin, ya rahat olursun ya da hiç bir şey hissetmezsin. Hangi duygu ağır basarsa bedende o yönde hareket eder az ya da çok.
Diye düşünüyorum ben..
Kafa üstü bakan kışı ters bakıyordur, ya kendisini düzeltsin ya da sayıyı 😀
Düzeltemiyorsa, bu da onun bakış açısıdır, ne yapılabilir ki..
1
5 Yorumla
Soran
2 ay
E çokta güzel düşünmüşsün yani...
Etkilediği doğru bu kesin yani sonuçta... okuma , anlama , yorumlama ve uygulama birbirine bağlı şeyler... Haliyle birbirini tetikliyorlar..
Geçen günlerde kanapede kafa üstü ters baktım aynaya insan bir değişik görüyor kendini yav ahahah
Dediğin gibi ne yapılabilir ki... ama üçünüde deneyimlemek iyidir bakış açılarını...
Valla insan bir garip hissediyor ama bazen fiziki bakış açısı değişimi iyidir... Biraz tehlikeli ama kafa üstü düşmek falan dikkat etmek lazım ehehehe...
Bak bulundukları konum sebepli ikisinin de bakış açısı doğru 😀
Beynimiz tam olarak gerçeği değil de işimize yarayacak olanı gösteriyor bize, otomatik düzeltme yapıyor. Bu yüzden sonradan tekrar baktığımızda önceden fark etmediğimiz şeyleri fark edip şaşırabiliyoruz.
Yani beynimiz yine bizim menfaatlerimiz için bizi çok güzel manipüle edebiliyor. Bu durumun bilincinde olan biri kendi bakış açısının gerçeği yansıtmayabileceğini de pekala kabul edebilir ve gerekli koşullar oluştuğunda kendi bakış açısını BIRAKIP daha doğru, faydalı ve manzaralı bir bakış açısını benimseyebilir 🥳
1
5 Yorumla
Soran
2 ay
Evet ikiside haklı bu durumda...
Bu sonradan fark etme durumu nasıl oldu biliyor musun yani bu durumu 2023 te farkettim... çok geç kalmıştım ama yapacak bişi yok tabiki... Müzeleri gezerken aaa bu tarihi eser burada mıydı? Dedim geçen sefer görmedim dedim.. evet burdaydı dediler... Ondan sonra o müzeye 3,4 defa daha gittim dikkati dağınık biri olarak her seferinde beni büyülemiştir... O eski parçaların arasında bişi arıyordum ama bulamadım sağlık olsun... anı olarak kötü ama farkındalık olarak iyi...
Bu zor bir durum yani benim açımdan bu aralar doğru ve yanlış çizgisi bile muğlak benim bakış açımda... Fakat dediğin doğru... kuziş eline sağlık...
Bakış açısı sadece gördüğümüzü değil, nasıl görmeyi seçtiğimizi belirliyor. 6 mı 9 mu sorusu da tam olarak niyetimize göre şekilleniyor, 'şorbe'nin tadı da orada çıkıyor zaten!
1
6 Yorumla
Soran
2 ay
İnsanın görmek istediği hımm... bunu bir yanılsamadan ayıran nedir demek istediğim... Tamam ben bunu 9 olarak gördüm , esasında o sayı 6 ... Kim beni bunun 6 olduğuna inandıracak ki ben ona 9 diyrosam , çoğunluğa göremi karar veriyoruz ya herkeste bir problem varsa ahhaha
Herkes 6'da hemfikirse biz yine de 9'da ısrar edelim, belki de o zaman 6'dan daha fazlasını gören biz oluruz! Dünyanın düz olduğunu sanan çoğunluğa karşı, dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen azınlığın haklı çıkması gibi düşün bunu.
Çok haklısın, sürü psikolojisi denen bir gerçek var. Bazen sırf dışlanmamak için 9 gördüğümüz şeye 'tamam bu 6' diyebiliyoruz. Ama işte o kırılma anında bile içten içe 'hayır, o 9'du' diyebilmek asıl mesele. Çevre bakış açımızı bulandırabilir ama tamamen yok edemez bence.
Bakış açısı her şey be 🙂 Sen kafayı aşağı da tutsan, göz ters de gösterse, beyin “anlamlı olana” göre düzeltmeye çalışıyor. O yüzden 6 mı 9 mu, bağlama göre algılıyorsun. Yani sadece gözün gördüğü değil, beynin neye inanmak istediği de devreye giriyor 🤯 Kısaca: perspektif + niyet = algın. Şorbe tam olarak orada kaynıyor 🍲