Fiziksel değil daha çok psikolojik, ruhsal hassaslık görüyorum.. Her kötü olayın sebebi kendileriymiş gibi davranıyorlar, neden?
2 ay
Kadınların çoğu sosyal öğrenim ve kültürle bu hale geliyor. Sürekli empati yapıp sorumluluk yükleniyorlar. Toplum beklentisi baskı oluşturuyor. Psikolojik hassasiyet arttıkça her şey kişisel algılanıyor. Bu davranış genetik değil daha çok çevre ve alışkanlık sonucu şekilleniyor.
Böyle durumlarda önce kendi sınırlarını ve beklentilerini netleştirmek lazım. İnsanları değiştirmeye çalışmak yerine mesafeyi ayarlamak daha mantıklı. Eski sevgiliden ders çıkar, iletişimi sınırlı tut. Yeni ilişkilerde güveni ve samimiyeti adım adım kur. Kendine ve değerlerine öncelik ver.
Rica ederim 🙏
Kadınların çoğu çocukluktan beri “idare eden, alttan alan, suçlu hisseden” rolüne itiliyor 😕 Toplum da sürekli yargılıyor: ne giydi, ne dedi, nasıl davrandı… Böyle olunca da en ufak sorunda “acaba sorun bende mi?” diye düşünmeye şartlanıyorlar. Bu aslında zayıflık değil, fazla sorumluluk alma ve empati yükü. Erkeklerde de var ama kadınlarda daha görünür 🔍💬
Cevap
2Cevap
Bencede maalesef öyle
Kadın milleti işte 😀
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?