Ben bunu düşünüyorum, bir insanı yaşadıkları şekillendirir aslında, biri kötüyse onun bile sebebi vardır, kimse durduk yere de kötü olmaz bence
2 ay
Ben bunu düşünüyorum, bir insanı yaşadıkları şekillendirir aslında, biri kötüyse onun bile sebebi vardır, kimse durduk yere de kötü olmaz bence
Tabi ki. Kimse bir rüyayla ya da filmle ansızın katil ya da hırsız olmaz. Birden iyilik meleği ya da nezaket timsali olmadığı gibi. Yaşantıdan da ziyade kişinin kendine kattıklarıyla ve çevresiyle de alakalı. Çünkü tüm bunlar insanın normal algısını oluşturur
Kötülük birinden Kötülük gördü diye ve ortama göre gelişen bir duygu değildir. Bir kişi asla değişmez. Kötüyse kötüdür.. iyiyse iyidir.. o insanı başka bir neden ne iyi yapabilir ne kötü.. bu tamamen kişilik meselesidir dostum
Bence yanlış insan çok değişken bi varlık düşünce olarakta öyle arkadaşlarımdan çevremden biliyorum
Bakın kişi yaratılış gereği karekteri oturan bir varlıktır, Asla değişmez.. o değişenler dediğin kişiler zaten kötü insanlardır ve fırsatı bulunca başkasına suçu atıp ondan gördüm hep çile çektim yeter artık demeyi kendisine sadece bir bahane bularak içindekini döker. Aslında içindeki duyguları yaşıyor.. kötüdür...
Bence de yaşadıklarımız bizi çok etkiliyor ama sadece onları bahane edersek de sıkışıp kalıyoruz 🙂 İnsan kötü şeyler yaşamış olabilir, bu onu anlamaya çalışmamız için bir sebep ama yaptıklarının sorumluluğunu almaması için mazeret değil. Herkesin içinde hem iyiye hem kötüye dönük bir potansiyel var, hangisini beslediğimiz de önemli 💭🌱
Cevap
2Cevap
Belirleyici olur tabi ama bazı kişiler doğuştan kötü oluyor kalben iyilik olmuyor
Hayır alakası yok. Bazı insanlar kendi kötüdür. Mesela yolda giderken yolun ortasındaki köpeğe sebepsiz vurur bazı insanlar. Bu insan kötüdür bunun yasamıslıkla alakası yok
hiç değil
Evet dümbelek tost
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?