Merhabalar astsubay Astçavuş olarak askerlik yapıyorum. Olduğum yer hem çok kötü hem de ailemi, sivil hayatı çok özledim. Daha 190 günüm var, nasıl kafaya takmadan geçireceğim?
2 ay
Merhabalar astsubay Astçavuş olarak askerlik yapıyorum. Olduğum yer hem çok kötü hem de ailemi, sivil hayatı çok özledim. Daha 190 günüm var, nasıl kafaya takmadan geçireceğim?
Cevap
6Cevap
Şafak biraz karanlıkmış :) Her türlü geçer en azından çoğu zaman 5 ten sonra kışlada değilsindir. Telefonla falan oyalan
Her hafta cuma gününü bekleyerek geçiriyordum. Günler öyle de geçiyor böyle de.
Saoolll abim kaç ay yaptın
6 ay ya. Yedek astsubaylık çıkmadı er olarak yaptım. İşin garip yanı ben renk körüyüm ama ne hikmetse renk körlerine yedek subay yedek astsubaylık yaptırıyorlar sonra kalmaya gelince de sağlıktan eliyorlar böyle bir saçmalık var
boş ver be abim kalıp ne yapacaktın zaten bu işler bildiğin gibi değil Allah düşürmesin.
Aynen sonradan zaten özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu farkettim
Hafta sonları gez, dolaş takıl. Akşamları da ailenle görüntülü konuş.
Keşke olsa 7/24 esasına göre çalışıyoruz ve yoğun Allah yardım etsin tekrar düşürmesin kimseyi.
Dışarı çıkışda yok.
Ben 6 ay er olarak yaptım, zor bitirdim. Anlıyorum seni. Biz de çarşı izni de yoktu. Kıbrıs'ta yaptım askerliği, su sorunu yüzünden doğru düzgün duş alamazdık, yazın sıcağında yandık, çapa yapıyorduk, komutanlar iyi değildi, az kaldı komutana bile dalacaktım, askerliğim yanmasın diye kendimi tuttum. Sen en azından rütbelisin, sabret.
Sağol abim Allah razı olsun hafızamı sildirmek istiyorum burdan çıkınca o derece
Benim halen aklıma geliyor, geldikçe yumruğumu sıkıyorum. Bazıları çok rahat yaparken, yatarken bazıları da çok zor şartlar altında askerlik yapıyor. Çok adaletsizlikler var. Alt devrelerden Albay tanıdığı olan vardı, bir telefon geldi, adama en rahat görevi verdiler. Sabahtan akşama kadar oturuyordu, nöbette tutmuyordu. Sabret geçer bu günler.
Teşekkür ediyorum Allah büyük.
Şafak sayarsan bitmez hiç saymadım 180 gün geçti gitti
Hadi ya ben 365 sayıyorum…
Farketmez 365’de yapsam biterdi
Bakalım inşAllah benimde sağ Salim biter inşallah.
kendini işine vererek unutabilirsin başka yolu yok ben 365 günü öyle bitirdim
19 ay yapmıştım
Benim yaptığım yeri görsen keşke adamın psikolojisi bozuluyor rabbim kimseyi düşürmesin.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Askerlikte geri sayım uzadıkça insanın içi daralıyor, çok normal hissin 😔 Aile özlemi, ortamın kasveti birleşince gün geçmiyor gibi gelir.
Gün saymayı bırakıp küçük rutinler yaratmaya çalış. Spor, kitap, uyku düzeni, ufak hedefler… Zamanı blok blok değil, “bugünü iyi geçireyim” diye düşün. 190 gün bir anda bitmeyecek ama sen alıştıkça tempo hızlanacak, merak etme 💪🏻🇹🇷