Şans bir kader midir, bilinç hali midir?
Şans denen olgu, doğuştan mı gelir?
Eğer bilinç hali ise, neden meyvenin kurtlusu hep bana denk geliyor?🤔

Şans bir kader midir, bilinç hali midir?
Şans denen olgu, doğuştan mı gelir?
Eğer bilinç hali ise, neden meyvenin kurtlusu hep bana denk geliyor?🤔

Merhaba, insan içini hep iyi tutuyor ve iyi niyetli düşünüyor ama o istediği şansı yakalayamıyor buna rağmen. Gerçekten bir mucize olması lazım aslında şans olması için. O da hiç uğramıyor veya uğradığını zannediyoruz yani bir nevi halüsinasyon görüyoruz aslında. Dolayısıyla gerçekten şanslı olabilmemiz için ne iyilik ne çabanın ikisi de yeterli değil. Ekstra veya beklenmedik tarzda olan durumların kendiliğinden gelmesi gerekiyor yani tesadüfler lazım bu hayatta 😊
Tesadüflere inanır mısınız peki? :)
Evet inanırım ama beni bugüne kadar çok nadir buldu 😊
Peki tesadüf mü tevafuk mu? :)
Tesadüf daha çok heyecan verici aslında ama ne çıkacağı da bilinmiyor yani insanı üzebilen şeyler de olabiliyor. Tevafukta ise sonuç hemen hemen tahmin edilebilir oluyor yani o yüzden daha heyecansız gibi ama daha sağlam bir temele sahip. O yüzden ikisinin harmanlandığı, ikisinden de biraz biraz olursa çok daha güzel olabilir 😊
her şey de denge önemli sanırım :))
Evet zaten dengeli bir profil olduğumu düşünüyorum ve hayatımda da dengeyi seviyorum 😊
Ne güzel bende dengesizim de biraz :))
Yani iyi birine benziyorsunuz aslında pek bir dengesizliğinizi görmedim ama öyle diyorsanız doğrudur 😊 her şeye rağmen değerli birisiniz ama bunu ifade etmek isterim
Teşekkür ederim:))
Ne demek, rica ederim 😊
Ben açıkçası şansa çok inanan biri değilim. Bana göre çoğu şey insanın bakış açısı ve hayatı yaşama şekliyle ilgili. Bazen üst üste ters şeyler oluyor diye “şanssızım” demek kolay geliyor ama aslında hayat herkese aynı şekilde küçük sürprizler yapıyor.
Meyvenin kurtlusunun bana denk gelmesi bile bana şanssızlık gibi gelmez mesela. Ben onu biraz hayatın küçük bir hatırlatması gibi görürüm; her şey dışarıdan göründüğü gibi olmayabilir. Ama aynı hayat bir gün de en tatlı meyveyi hiç beklemediğin anda uzatır.
Kısacası ben şansa değil, insanın duruşuna ve niyetine inanırım. Çünkü bazen insanın kendi enerjisi bile yolunu değiştirebiliyor...
Bahtsızlık var birazcık örnegin ne aldıysam hep defolu çıktı en ucuz basit şeydede en pahalı kaliteli şeydede bu başıma geldi alıştım ailem artık sen defoyu çekiyosun diyo geçen sürahi aldım ilk kez defosuz çıktıçok şaşırdım sevindim sonra oda akşama kırıldı 😂
Senin ki biraz bahtsızlık gibi😅
Evet 😄
Kesinlikle şanssızlığın en dibiyim. Daha az önce konuştuk biriyle. Elimi attığım yer kuruyor oysa ben gelene kadar her şey güllük gülistanlık iken. Ben böyle şansın ben böyle kaderin demeyeyim de kim desin. ŞANS DOĞUŞTAN OLAN BİRŞEY KİMSE İTİRAZ ETMESİN
Sana da güler bir gün şans
Şansınız bol olur umarım bundan sonrası için 🍀
@meraklıbirpandaa bu saatten sonra mezarda. O bile BELKİ
Öyle deme
@meraklıbirpandaa demekle olsaydı keşke.. Bu olumlama vs konularına da asla inanmıyorum. Hep söylediğim şey. Oturup akşama kadar günlerce 40 kere değil yüzlerce kere olumlu düşüneyim olumlu konuşayım sonuç yine değişmiyor yani bu konuda saçmalık DOĞUŞTAN şans ya vardır ya yoktur.. Ben herkes kadar da istemiyorum herkese 10sa bana 1-3 olsa yeter.. Onu da görmedim. Artık kabullendim ve alıştım yapacak şey yok. Ama bunların hepsi saçmalık yalan yanlış.. Hayat insanın kafasına vura vura gösteriyor neyin ne olduğunu. 4 ayak üstüne düşen insanlar DOĞUŞTAN şanslı bunu bilir bunu söylerim
Bazıları rahat yaşar bazıları sıkıntılı bu bir gerçek
@meraklıbirpandaa dediğime geldik işte, söylemiştim haklıyım
Tamam hep aynı gitmez ama
@meraklıbirpandaa gitti göreceği kadar, yaş ilerledi daha bu saatten sonra ohoooo
Az konuşalım bunu
@meraklıbirpandaa yeterince konuştuk
Tamam mutsuz
@meraklıbirpandaa mutsuz değilim SADECE doğuştan şanssızım
Tamam
Bence şansın bir kısmı kader, büyük kısmı da dikkat ve beklenti meselesi 🍀
Meyvenin kurtlusu sana denk geliyor gibi hissetmen, zihninin olumsuza odaklanmasıyla da ilgili olabilir. İyi gidenleri normal sayıp kötüleri büyütüyorsun muhtemelen. Bilinçli seçimler, sınır koyma ve “dur, bu sefer farklı davranacağım” deme hâlin arttıkça, şansının da değiştiğini fark edersin 😉✨
Cevap
23Cevap
Bazı konularda çok şanslı olduğumu düşünüyorum ama her şey de değil
İnsanlık hali bu biraz da. İnsan ne istediğini bilmeli önce
Şanssızım evet
Her insanın şansı vardır gadası
Meyvenin kurtluauna bakış açın yanlış bence, meyve kurtlu ise, zehirli değldir, şifdır.
Dünyanın en şanslı insanlarıyız!
Bu topraklarda doğduk, müslüman doğduk, vicdanlı insanlar arasındayız, su bol, gıda bol, çalışıyoruz, özgürüz ce zenginlşkle ve zenginlikle imtihan edilmiyoruz daha ne olsun🙂
Dimi ama.
Bence şans, hazırlıklı olduğumuzda karşımıza çıkan fırsatları görme becerimizdir. Zihin neye odaklanırsa hayat onu karşımıza daha çok çıkarıyor; belki de sadece meyvenin sağlam kısımlarına odaklanmayı denemelisin.
İnsanın çakalı, meyvenin kurdu. Hiç sekmez. Çekiyorum.
Haklısın, bazen üst üste gelince kaçınılmaz gibi görünüyor. Ama unutma ki kurdu ayıklayınca geriye kalan o bir lokma bile, hiç meyve bulamamaktan iyidir. Sabrın sonu selamet derler.
🙏🌸
✨😊
Meyvenin kurtlusu meyvenin doğal olduğunun belirtisidir
Olumlu yönden mi bakayım🙄
Evet
"İremolog"a katılmıyorum. Masada 4 kişi varsa yemeğin içindeki yabancı madde benim tabağımda çıkıyorsa. İki kişi varken yine benim tabağımda çıkıyorsa buna şans denilez sanırım. Şans denen olgu sanırım doğuştan.
Şanssızım kşmin gözğ varsa öeksin ğzerinden artık gına geldi
Herkes şansını kendisi yaratır :)
Şanslıyım.
Ama şansın tek başına yetersiz olduğunu bilecek kadarda akıllı.
En büyük şansın?
Demeyeyim şimdi
Ama merak ederiz🙄
Ediniz, faydalı bir duygu durumu
Pekii🙄
:D Bu emojiyede hiç kıyamıyor insan
Benim gibi ponçik birine kıyıp, emojiye mi kıyamadın🥲
Seni temsil ettiği için merhametliyim :D Aman ne ponçik :D
Gözlerim yaşardı merhametinden🥲 Ponçiğim tabi 🙄aksini mi idda ediyorsun🫤
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış
O derece yani :))
:D
Şanssız olduğumu düşünmedim diyemem ama şanslıyımda diyemem yeteri kadar.
İkisinin ortasında bir noktadayım.
Ne öldürüyor , nede süründürüyor.
Sanırım hayat bana dengeli, adil davranıyor. Ben çok ta sorgulamadan olduğu gibi kabul etmeye çalışıyorum.
Kesinlikle doğuştan nasıl başladı ise zincirleme devam ediyor. Ne yaparsan yap olmuyor
Böyle bir aile böyle bir işe sahip olduğum için şanslıyım
Doğuştan gelenler haricinde birazda şansımızı kendimiz yaratırız.
Şansızım diyorum ama bazı şeylerde şansım öyle gülüyor ki tüm diğerlerini öldürüyor
Şans falan boş iş bence. Çabalarım mücadele ederim istediğimi de alırım
Her zaman istediğinizi alabiliyor musunuz?
Yeterince istersem alırım
Çok iddialı
Yapım böyle ya benim ya kara toprağın
İkisi de var galiba.
inanmamak istiyorum, olaylar az bi desteklese
Çoğu insana göre şanslıyım, bunu biliyorum.
🍀
Bazen de şansı görmek lazım
Bakar körsem demek ki :)
Peki:))
Şanssız olduğuma inanıyorum
yok ya çok şanslıyım:)
Şanslı olduğuma inanıyorum
bazı konularda şanssızım
Şansa inanmıyorum
Şanssızım
Aşırı şansız insanım
Gerçekten şanssızım