çok moralim bozuk birtakım olaylar yaşandı sizce ne yapmalıyım
2 ay
Ne yaşadın bilmiyorum ama tanımadığın biriyle vakit geçirmek iyi gelir çoğu zaman. Etiketlenme yargılanma derdi olmadan serbest vakit geçirmek zihni boşaltır
Moralinin bozuk olmasına üzüldüm, yaşadığın şeyler belli ki seni bayağı yormuş 😔
İkisi de lazım aslında: Önce güvendiğin biriyle konuşup içini rahatlatırsın, sonra yalnız kaldığında düşüncelerini toparlarsın. Sadece tekine abanırsan ya boğulursun ya da içine atarsın. Destek almaktan çekinme, bu seni zayıf değil, insan yapar 💛
Cevap
15Cevap
dertleşme kimseyle otur ve düşün sadece.. hatalarını doğrularını ve doğrularını yapmaya devam et.. hatalarını da ise düzeltmeyi dene ve sabret
Anlattıkça anı hatırlarsın.
Unutmak için susmak gerek kendi kendine bile anlatamayacaksin. Dertleşme adi altında bile anlatmayacaksin
sonra ortaya çıkıyo 1-2 yıl içinde
Geçmişi yani sonucu değişmeyen şeyleri düşünmek sana birsey kazandırmaz sadece kendini uzersin. Ne kadar düşünsen, anlatsan, yorum yapılsa sonuç değişecek mi?
Kendinizi daha cokuzmek için çaba harcıyorsunuz resmen
realist bakmak güzel ama içinde yara oluna kolay kolay iyileşmiyo psikoloji diye bi sey var
Hersey senin tercihin
Düşünmemek daha kolauken sen takıntı yapıp düşünüp kendini üşüyorsun, sonra da psikolojik deyip kabullenmiş çaresizlik içinde oluyorsu
düşünmemek kolay mı sizce
Bence dertleş ama yanlış kişiye içini açarsan iyice dert olur üzülürsün.
Kişiden kişiye değişir, sana hangisi iyi geliyorsa onu yap.
Bu şekilde dertleşerek ancak başınıza bela alırsınız.
ne
Moral bozukken dertleşmek, ancak bela getirir. zamanla anlarsınız.
tanimadigim kisiyle bile mi
Tanımadığın kişiden gelir bela asıl.
detaylandirsan
Tanımadığınız biriyle dertleşmek kulağa güvenli, güzel gelir. Sonra karşınızdaki sırlarınızı öğrenir, tehdit eder, zayıflıklarınızı görür ve dalga geçer, her türlü problemdir.
ben de onu ederim
hem ayranımızı döktüler hem birtakım olaylar yaşandı gibimi
ayranim dokulmedi
o da dökülür
Ben hep içime atarım ve dolup taştigimda sigara yakar sessizce ağlamadan gözyaşı döker kalkarım
Dertleşmek daha iyidir tanımadığın anonim biri ile daha da rahat
yakınınla dertleş içinde yaşama
yakinim sensin ya
ayipsin can
hastayim ruhen
Dertles akit icini
moruk 100 yasindasin be
sana akitasim vardi
Dertleşmek iyi gelir kafa dengi biriyle
Anlat dinliyeceğim
anlat dinliyim
İyi gelirimmm