Aşırı ilgisizim herşeye karşı?

Günaydın, ben 24 yaşında bir kadınım. Mutlu bir çocukluk geçirdim ve genel olarak normal bir hayatım vardı. Ama karakterimde beni rahatsız eden bir şey var: Günlük hayata karşı çok güçlü bir ilgisizlik hissediyorum. Bunu bir karakter özelliği olarak görüyorum, çünkü kendimi bildim bileli böyleyim.

Okul zamanlarında herkes gelecekte ne olmak istediğini söylerdi ama benim hiçbir zaman bir hayal mesleğim olmadı. Arkadaşlıklara da pek önem vermedim.

Yaşım ilerledikçe ehliyet, iş ve ilişkiler gibi konular gündeme geldi. Ama ben çoğu zaman kendimi yeterince iyi hissetmedim ve sanki bunları başaramayacakmışım gibi düşündüm. Aslında böyle düşünen insanlar da normal bir hayat yaşayabiliyor.

Ben sadece dünyada olup biten şeylere karşı çok ilgisizim. Bir hobi edinmek, dinle ilgilenmek veya farklı şeyler keşfetmek için bile bir isteğim yok.

Zamanla sosyal kaygılar ve depresyon yaşadım. Ama insanların genelde bunlardan bir şekilde çıktığını görüyorum. Benim durumum ise sanki hep aynı kalıyor.

Yaklaşık bir yıl önce beni gerçekten mutlu eden tek insanı, yani kardeşimi kaybettim. O zamandan beri durumum daha da zorlaştı. Ailem bir şekilde hayatına devam edebiliyor ama ben hâlâ ona çok bağlı hissediyorum, çünkü hayatım bir şekilde ona bağlıydı.

Bu yüzden normal olmak istiyorum. Ama bu umursamazlık nereden geliyor bilmiyorum. Bu bir hastalık mı? Lütfen bana yardım edin.

Aşırı ilgisizim herşeye karşı?