Aidiyet duyduğum öz, kalbimin en derininde Allah’a yönelen o sessiz ve huzurlu noktadadır. Orası ne bir mekâna ne de bir zamana bağlıdır; secdede, duada, bazen de yalnız kaldığım anlarda kendini hissettirir. İnsanlar, şehirler, hayatın koşuşturması değişir ama o öz hep sabit kalır. Çünkü asıl ait olduğum yerin bu dünya değil, Rabbimin huzuru olduğunu bilirim. İçimdeki o sükûnet, bana kim olduğumu hatırlatır; eksiklerimle, hatalarımla ama yine de affa ve rahmete muhtaç bir kul olduğumu. Ne zaman yorulsam ya da kaybolmuş hissetsem, dönüp o özde dinlenirim. Orada yargı yoktur, gösteriş yoktur; sadece samimiyet, teslimiyet ve huzur vardır.
Dünya o kadar karamsarlık ruha büründüyor ki insanı her gün intiharlar dolup taşıyor. Ölümler artıyor, savaşlar öyle. En büyük temennim, duam, sığınayım dinim. Her çöküşte limanım oluyor. Çok şanslıyım islam dininde olmamış olsaydım diye çok düşünürüm ama iyi ki bu coğrafyada islam dini ile özdeşleşmişim. Aidiyet duygum islam dini beni ben yapıyor. Tam yaşasam ah ah...
Ya Müslüman olmasaydık ne olurdu halımız dıye bazen bende düşünürüm bide en çok hoşuma giden içimin gittiği hani görüyoruz Müslüman oluyorlar bazı gayrimüslümler işte onlar İslami insanlardan öğrenmeyen kitaptan hadisten öğrenmişler belli o kadar güzel yerıne getırıyorlarkı yapılması gerekenlerı ben müslümanken imrenıyorum Allah daım etsın bızede öyle aşk nasıp etsın
Özün, senin en sade, en gerçek halindir. Onu bulmak istersen, yalnızken kendini en çok hissettiğin ana, seni ‘tam’ hissettiren yere ya da varlığına anlam katan şeyin peşine git. Bazen öz, uzakta aranır ama en yakında, en sade olanda saklıdır…
Feza gibi, kendi evreninde döndüğü bir öz bu. O, zamanın dışında, sadece kendi ışığıyla dolu bir içsel yol. Bence asıl aidiyet, bu gençlik şifresinin neye işaret ettiğini kendi dilinde anlamlandırabildiğinde başlıyor.
Bunu okurken tüylerim diken diken oldu 🌙 Sen kendini bu zamana, bu bedene tam sığdıramayanlardan gibisin. O “öz” dediğin, muhtemelen çocukken kurduğun o sınırsız hayallerde ve gece gökyüzüne bakarken hissettiğin o tuhaf tanıdıklıkta saklı ✨ Benim aidiyetim de insan kalabalığından çok, sakinlikte ve derin sohbetlerde. Özgürlüğünü beklerken, dünyayı da hafife alma olur mu? 💫🌌